De nieuwe functies van TikTok zien er erg vertrouwd uit – Rolling Stone

0
84Hoe werkt dat? populaire zin gaan? “Imitatie is de meest pure vorm van vleierij.” Als dat waar is, zou de populaire indie-app BeReal enthousiast moeten zijn. Op donderdag kondigde TikTok aan dat het de komende maanden een nieuwe functie zal lanceren, genaamd “TikTok Now”, waarmee gebruikers op willekeurige momenten van de dag precies zullen vertellen wat ze doen.

Klinkt bekend? Dat is waarschijnlijk het punt. In persfoto’s die zijn gedeeld in een TikTok-persbericht, lijkt de nieuwe functie griezelig veel op BeReal, dat dagelijkse foto’s gebruikt met de camera’s aan de voor- en achterkant die op willekeurige tijdstippen zijn genomen. Met TikTok Now kunnen gebruikers BeReal-achtige foto’s op hun TikTok plaatsen, of een stap verder gaan en een dagelijkse video van 10 seconden maken. BeReal reageerde niet op een Rollende steen’s verzoek om commentaar op de TikTok-toevoeging.

In een persbericht noemde TikTok de nieuwe tool de manier van de app om tools voor videomakers uit te breiden en een manier om ‘authentieke en spontane verbindingen te bevorderen’. En de spil is logisch. Sinds juli verslaat BeReal Instagram, TikTok en Facebook in de topapp store-hitlijsten, een trend die lijkt te wijzen op het grotere verlangen van gebruikers van sociale media naar authenticiteit.

TikTok

Dit is niet de eerste keer dat sociale media-apps proberen de organische populariteit van BeReal vast te leggen. In augustus begon Instagram met het testen van zijn eigen BeReal-dupe met Duo, een dagelijks gevraagde foto die zou worden toegevoegd aan de bestaande Instagram-verhalen van mensen.

Maar Tiktok’s BeReal-achtige functie roept ook meer discussie op over hoe TikTok veiligheidsfuncties zal gebruiken voor hun meest populaire gebruikers. TikTok lijkt zich bewust te zijn van deze zorgen, aangezien bijna de helft van het persbericht over de nieuwe functie zich richt op het beschrijven van veiligheidsfuncties in plaats van op de daadwerkelijke update.

Volgens de release heeft TikTok Now een standaardinstelling waarmee alleen wederzijdse partners andere TikTokNow-berichten kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Alleen gebruikers ouder dan 18 jaar kunnen die instellingen wijzigen en iedereen in hun gebied toestaan ​​hun berichten te bekijken. Hoewel dit de eerste veiligheidsproblemen wegneemt, zoals scenario’s waarin beroemdheden of populaire beïnvloeders hun exacte locatie aan miljoenen volgers zouden kunnen geven, zorgt het er niet voor dat de toevoeging gebruikers niet alleen ertoe aanzet om meer van hun privégegevens op te geven voor weinig van de gemeenschap die hen is beloofd.

Op grotere schaal kan TikTok Now de app niet iets maken dat het niet is. BeReal is gemaakt als een aanvulling op andere populaire sites, zoals TikTok, die zich richtten op volgers in plaats van ervaringen. “We willen mensen een goed gevoel geven over zichzelf en hun leven”, luidt de filosofiesectie van BeReal. “We willen een alternatief voor verslavende sociale netwerken die sociale vergelijking voeden en het leven uitbeelden met als doel invloed te vergaren.” Maar TikTok-gebruikers een BeReal-functie geven, op een app die al gedijt op invloed en volgersstatus, betekent niet dat mensen authentieker zullen zijn. Het is gewoon een andere, dagelijkse manier om de voorstelling gaande te houden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in