De nieuwe ankers van PBS NewsHour zullen YouTube en TikTok berechten

0
11


Het langlopende “PBS NewsHour”, dat zijn oorsprong vindt in de uitzending van tv-uitzendingen van de Watergate-hoorzittingen in 1973, bereidt zich voor om verhalen te vertellen in een aantal zeer nieuwe mediagrenzen, waaronder plaatsen als TikTok en YouTube.

“We hebben nagedacht over het tempo van de show. Het is totaal anders dan onze commerciële concurrenten. Het is langzamer. Het is rustiger’, zegt Sara Just, de senior uitvoerend producent van de show, in een recent interview. Terwijl mensen op een nieuwe manier omgaan met videoprogrammering. leidinggevenden overwegen manieren om “NewsHour” relevant te maken voor nieuwe generaties en tegelijkertijd die-hards in de kudde te houden.

“Gaan we te langzaam? Kunnen we sneller schakelen? Kunnen we in meer verhalen komen? vraagt ​​Just. “We willen niet veranderen en gaan naar verhalen van 30 seconden, minieme verhalen. We hebben de luxe van tijd. Maar dat zijn absoluut dingen waar we over nadenken, en die evolueren naarmate de kijkgewoonten van mensen veranderen, en dat zullen de dingen zijn waarmee we experimenteren.

Amna Nawaz en Geoff Bennett treden maandagavond voor het eerst naar de “NewsHour”-desk als de officiële nieuwe ankers van de show, als opvolgers van Judy Woodruff. Door dit te doen, openen ze een reeks nieuwe kansen voor het programma om te worden geconsumeerd. Leidinggevenden van PBS en WETA, het station in Washington dat de show produceert, lijken erop gebrand om nieuwe connecties te vinden met kijkers op digitale podia, terwijl ze de band behouden met de menigte die elke avond bij het lineaire programma zit.

Terwijl de lineaire uitzending van de show in het derde kwartaal van vorig jaar gemiddeld bijna twee miljoen kijkers trok, bedroeg het gemiddelde maandelijkse publiek van de show op digitale podia meer dan 25 miljoen, met een sociaal bereik van meer dan 13 miljoen. Geen wonder, de , dat Bennett en Nawaz belast zullen worden met veel meer dan alleen het doorgeven van diepgaande reportages in primetime.

“We zijn ons ervan bewust dat er doelgroepen zijn die het nieuws op heel verschillende manieren consumeren”, zegt Nawaz in een recent interview. “Het is onze plicht en onze verantwoordelijkheid om dat publiek te ontmoeten waar ze zijn.”

PBS is niet de enige die een sprong probeert te maken van het vastleggen van het grote dagelijkse publiek dat afstemt op lineair avondnieuws naar het verzamelen van de digitale kijkers die clips en segmenten zoeken op de tijden van hun eigen keuze. Het eerbiedwaardige ‘CBS Evening News’, verankerd door Norah O’Donnell, wordt één keer per avond op het netwerk afgespeeld en wordt ook beschikbaar gesteld via de streamingplatforms van CBS News. Maar er is ook een aparte avondstreamcast onder leiding van John Dickerson. ABC en NBC bieden ook hun traditionele avondjournaalprogramma’s aan, “World News Tonight” en “NBC Nightly News”, maar hebben om 19.00 uur programma’s gelanceerd onder leiding van Linsey Davis en Tom Llamas.

“Ik ken mensen die voornamelijk met het programma omgaan door clips op Twitter te bekijken, of ze kijken naar inhoud die voor sociale media is gemaakt op TikTok of Instagram”, zegt Bennett. “De kernverplichting, de belofte die we aan kijkers doen om het nieuws als een openbare dienst te verslaan, dat verandert niet. Maar wat in de loop van de tijd verandert, zijn de platforms waarop ze kijken en de manieren waarop mensen het programma kunnen vinden.”

Het publiek van “NewsHour” zal niet geschokt zijn door de nieuwe ankers. Nawaz viel regelmatig in voor Woodruff, terwijl Bennett het weekendanker van de show was. Bennett heeft ervaring met het verslaan van de nationale politiek, terwijl Nawaz de wereld rond heeft gereisd, zelfs als bureauchef bij het bureau van NBC News in Islamabad.

Een duo terugbrengen naar “NewsHour” – Woodruff is het enige anker geweest sinds haar on-air-partner, Gwen Ifill, stierf in 2016 – geeft de show nieuwe flexibiliteit, zegt Just. Een van de twee kan in het veld blijven terwijl de ander klaar staat om de lineaire nieuwsuitzending te leiden. “We kunnen meer een ankeraanwezigheid in het veld hebben, zonder de behoefte te voelen om om 6 uur terug te haasten”, zegt ze. “Dat is zeker iets waar we naar zullen kijken om van te profiteren.”

Kijkers zullen het niet meteen zien, maar WETA bouwt een nieuwe studio om “NewsHour” te huisvesten. Problemen met de toeleveringsketen hebben het proces vertraagd, maar leidinggevenden denken dat de show binnen een jaar in een nieuwe faciliteit zal plaatsvinden, zegt Just. “Het gebouw waarin we zitten, waar ‘NewsHour’ al veertig jaar zit, gaat gesloopt worden”, zegt ze. “We verhuizen naar een nieuwe redactiekamer en studiocontrolekamer in een uitbreiding van het WETA-hoofdgebouw.” Tegen die tijd zullen waarschijnlijk een nieuwe set en afbeeldingen worden onthuld, voegt ze eraan toe.

De TV-versie van “NewsHour” blijft belangrijk, maar “NewsHour” zal in de toekomst niet alleen over TV gaan. “We voelen allebei een heel reëel plichtsbesef en verantwoordelijkheid tegenover het publiek dat elke dag bij ons zit”, zegt Nawaz. Toch, voegt ze eraan toe, “we weten dat niet iedereen het nieuws op die manier krijgt.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in