De meeste TikTok-virale hits zijn organisch, volgens nieuwe studie

0
15


virale inhoud TikTok grotendeels organisch Fotocredit: Árpád Czapp

Een nieuwe studie van virale inhoud op TikTok heeft uitgewezen dat het meeste organisch wordt gegenereerd, in plaats van via betaalde advertenties of influencers.

Een nieuw wereldwijd rapport van ContraBrand onthult dat tweederde van TikTok’s virale hits organisch van aard is. Dat betekent geen uitgaven aan advertenties of influencers om de inhoud op het platform te promoten. Het is niet verwonderlijk dat door artiesten gegenereerde inhoud het meest waarschijnlijk viraal ging, gevolgd door door gebruikers gegenereerde inhoud. Viraal succes van de ene op de andere dag op het platform is ook zeldzaam – doorbraaksuccessen treden meestal op na ten minste 18 maanden op het platform.

Een analyse van TikTok’s wekelijkse grafieken in de eerste helft van 2022 levert interessante informatie op. Van de nummers in de TikTok Top 200 die een miljoen Spotify-streams bereikten, bereikte 63,8% dat door organische plaatsing door de artiest en TikTok-gebruikers. Door artiesten gegenereerde content zorgde voor 35,5% van die doorbraakhits, wat benadrukt waarom AGC zo belangrijk is voor muzieklabels voor het platform. Influencer-marketing en betaalde advertenties op TikTok vertegenwoordigen respectievelijk slechts 9,1% en 2,5% van de gevallen.

Het rapport van ContraBrand laat ook zien hoe belangrijk het platform is geworden voor het ontdekken van niet-ondertekende artiesten. Van de 208 artiesten met tracks in dit rapport, heeft 58% geen contract bij een label. Niet-ondertekende artiesten presteerden ook beter dan hun grote en indie-labeltegenhangers als het gaat om het aantal keren dat artiesten een break-outnummer plaatsten voordat het de mijlpaal van 100.000 TikTok-weergaven bereikte.

Het onderzoek is getiteld ‘How Artists Are Going Viral on TikTok in 2022′. Het is samengesteld door een analyse van alle 20 TikTok’s wekelijkse Top 200-tracks per landgrafiek (gegevens geleverd door Chartmetric) van 1 januari 2022 tot 30 juni 2022. Het onderzoek kijkt specifiek naar muzieknummers die in 2022 zijn uitgebracht en welke nummers op om de meest gestreamde nummers van een artiest in hun Spotify-catalogus te worden. Alleen nummers die ten minste een miljoen streams bereikten, werden in aanmerking genomen.

“In 2020 begonnen we de kracht van door artiesten gegenereerde inhoud op TikTok te beseffen, en sindsdien zijn de kosten voor het breken van een nummer voor onze klanten drastisch gedaald”, zegt Sean Taylor, medeoprichter van ContraBrand. “Het is misschien wel de meest krachtige methode voor opkomende artiesten om niet alleen een aanhang op te bouwen, maar ook om streams te krijgen en merchandise online te verkopen zonder ooit te hoeven touren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in