De heetste TikTok-uitdaging? Geen gegevens delen met China

0
15


[Editor’s note: Watch Not My Party every week on Snapchat.]

Tim Molenaar: Terwijl voorzitter Xi zijn macht consolideert, stijgt het dreigingsniveau vanuit China. Hoe gaat het met Biden? En het belangrijkste natuurlijk, wat betekent het voor TikTok?

TikTok-gebruikers: Donmijn TikTok niet afpakken.

Molenaar: Dit is ‘Not My Party’, aangeboden door het bolwerk. In China behaalde voorzitter Xi Jinping deze week een derde termijn, waarmee hij de norm tartte die eerdere leiders tot slechts twee beperkte.

Cheryl Tunt (van Archer): Je zei dat je geen dictator was!

Guru Drink (Mike Myers uit) De liefdesgoeroe): Ik loog.

Molenaar: Hij deed dat op de manier van een reality-tv-dramakoningin, waarbij hij zijn voorganger Hu Jintao in verlegenheid bracht, door de 79-jarige uit het Communistische Partijcongres te laten escorteren, alsof hij zojuist een verrassingsstemming had verloren tijdens de stamraad .

Barney Stinson (Neil Patrick Harris op) Hoe ik je moeder heb ontmoet): De stam heeft gesproken.

Noggin (van Poot patrouille): Dat is niet eerlijk.

Jeff Probst (op Overlevende): Kom op.

Molenaar: Dit is slechts de laatste bewuste zet om de controle te centraliseren en de diplomatie in “Warrior Wolf”-stijl die Xi de afgelopen jaren heeft geïmplementeerd, op te voeren.

Evan (polymaterie-voice-over): Tegenwoordig is Xi Jinping in feite onbetwist, wat hem machtiger maakt dan welke Chinese leider dan ook sinds Mao.

Jack Perkins (voice-over vertelt de documentaire) Chinese boerenkeizer over Mao): Hij was ook een rokkenjager.

Ron Burgundy (Will Ferrell in) Anchorman): Tjonge, dat escaleerde snel.

Molenaar: ik ben net klaar met de Econoom podcast “The Prince”, die het leven van voorzitter Xi behandelt. Ik raad het aan, want hoe meer je leert over zijn traject, hoe duidelijker het is dat hij China de komende jaren een agressiever en fascistischer pad zal sturen.

Phil Ohlmyer (Jerry O’Connell in) Missie naar Mars): Geweldig geweldig. Geweldig, geweldig, geweldig, geweldig, geweldig.

Molenaar: Met meer gewelddadig optreden tegen protesten in Hong Kong en elders, en niet-zo-vage dreigementen om Taiwan binnen te vallen, spraakcontroles op sociale media en aanhoudende Oeigoerse repressie, is de “Winnie de Poeh-president” officieel in volledige sicko-modus gekomen.

Mitch de bakker (Tom Allen aan) Barry): Dat zijn enorme rode vlaggen, maat.

Molenaar: De regering-Biden ziet dit duidelijk en is agressiever geweest tegen China dan velen hadden verwacht.

Scott Pelley: Amerikaanse troepen zouden Taiwan verdedigen in het geval van een Chinese invasie?

Joe Biden: Ja.

Molenaar: De publieke perceptie is dat het Trump was die harder was tegen…

Donald Trump: China. . . . China. . . . China. . . . China. . . . China. . . . China.

Molenaar: Ik denk omdat hij bereid was om zulke racistische dingen te zeggen?

Troef: Als griep.

Amy Wong-Kroker (uit Futurama): Stop daarmee.

Molenaar: Maar begrijp dit, Biden heeft alle tarieven uit het Trump-tijdperk gehandhaafd – waar ik, als een vrije markt-fanaat, niet echt van hou – terwijl er een heleboel nieuwe maatregelen bovenop komen. Hij keurde een Chinese concurrentiewet goed die de productie van hightechchips hier in Amerika financiert.

College bros (van PCU): Chips! Chips! Chips! Chips!

Molenaar: Hij verbood Amerikanen om te investeren in bedrijven die China’s surveillance en militaire activiteiten financieren. Hij stelde beperkingen aan het vermogen van Amerikaanse bedrijven om apparatuur te verkopen die China zou helpen hun technologische mogelijkheden uit te breiden.

Tina Belcher (vanaf Bob’s Burgers): Allemaal goede ideeën.

Molenaar: En deze week kondigde de regering aanklachten aan tegen dertien Chinese spionnen die probeerden ons rechtssysteem te beïnvloeden.

Nieuwslezer (voice-over): Deze zaken maakten deel uit van een bredere inspanning van China om zich met de Verenigde Staten te bemoeien.

“Kamala Harris” (Maya Rudolph on Zaterdagavond Live): Noem je dat mensenrechten, China? Ik noem het menselijke fouten.

Molenaar: En dan hebben we het nog niet eens over ons TikTok-raadsel. Zoals jullie allemaal weten, staat de Chinese app behoorlijk centraal in ons leven en onze cultuur. Nationale veiligheidsexperts rond zowel Trump als Biden hadden geadviseerd dat die regeringen TikTok zouden aanpakken of helemaal verbieden.

Troef: We gaan TikTok mogelijk verbieden.

“Joe Biden” (James Austin Johnson op Zaterdagavond Live): Het is de eerste oorlog die op TikTok wordt uitgevochten, wat moeilijk is voor mij, omdat ik de vaste lijn van presidenten ben.

Klein kind dat een vaste telefoonlijn tegenkomt (van Kinderen reageren): Hoe werkt dit zelfs?

Molenaar: Op dit moment onderhandelt de Biden-administratie met TikTok-managers over een deal die zou voorkomen dat het bedrijf gegevens deelt met de Chinese overheid.

Lillian (Maya Rudolph in bruidsmeisjes): Dat doen ze toch?

Molenaar: En hoewel dat een belangrijke stap is, is het TikTok-algoritme wat de situatie daadwerkelijk tot een hoogtepunt kan brengen. Ik vroeg mijn vriend Chris Krebs – de voormalige cyberbeveiligingsexpert van Trump die de president dwars zat over zijn verkiezingsleugens – wat hij als de grootste bedreiging ziet. [Quoting a text message from Krebs:] “De Chinese Communistische Partij kan bepalen wat je ziet, zien waar je bent, zien wat er op je telefoon staat. Ik ben het meest bezorgd over het controleren en vormgeven van inhoud.”

Robin (vanaf Teen Titans gaan!): Kijken mensen naar ons?

Carter High booth coach (uit de filmversie van Vrijdag nacht lichten): De hele dag, schat!

Molenaar: Pew meldde dat steeds meer Amerikanen hun nieuws op TikTok krijgen. (Uh, ik ben hier op Snapchat. Vertel het je vrienden!) En dit is waar het rubber de weg ontmoet. Kleine aanpassingen aan de “For You”-pagina – om samenzweringen te promoten, of kwesties die Amerikanen verdelen, of pro-Chinese propaganda – kunnen een enorme invloed hebben op ons nationale discours en onze politiek.

Mort Meyers (Jeff Garlin op) Gearresteerde ontwikkeling): Oh, oh, dat is beangstigend.

Molenaar: Gegeven hoe kwetsbaar de shit momenteel is in onze politiek, weten we zeker dat we de Chinese communisten zoveel macht willen geven?

Lawrence (Diedrich Bader in Kantoor ruimte): Geen mens. Shit nee, man.

Molenaar: Ik vermoed van niet. En daarom denk ik dat TikTok vroeg of laat op het hakblok van onze groeiende koude oorlog zou kunnen eindigen.

Peter, koning van Featherbeard (van Kippenhaas en de Hamster van de Duisternis): Laten we hopen op het beste en ons voorbereiden op het ergste.

Molenaar: De verkiezingen zijn over minder dan twee weken. Maak een plan om te stemmen en we zien je volgende week, voor een “Not My Party” verkiezingsvoorbeeld en voorspellingen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in