De grootste TikTok-schoonheidstrends van 2022

0
13


TikTok-makers leiden ons door trends, van het opschuimen van foundation tot de rode-nageltheorie.
Foto-illustratie: door The Cut; Foto’s: door The Cut; Foto’s: @helinndosk, @lovetrenna, @the.olivia.sage, @michellekhxn/TikTok

Hoe vaak heb je jezelf dit jaar niet afgevraagd: “Wat gebeurt er in vredesnaam op TikTok?” Als doom-scrolling van alle schoonheidstrends die rond sociale media wervelen je nog sceptischer heeft gemaakt, dan dezelfde. Populaire internetrages, zoals het veranderen van je vaginale vloeistof in geur en het opschuimen van foundation, werden dit jaar al snel viraal. De waarheid is dat TikTok een platform is geworden dat trends bepaalt, of ze nu goed, slecht of gewoon bizar zijn.

Voor alle duidelijkheid: niet alle trends die uit TikTok zijn voortgekomen, zijn verschrikkelijk. Sommige hacks zijn zelfs door dermatologen goedgekeurd, zoals skin cycling, een TikTok waarvan meer dan 3,5 miljard views op het platform heeft en is gemaakt door de in New York City gevestigde dermatoloog Dr. Whitney Bowe. Het probleem met bepaalde TikTok-trends is wanneer verkeerde informatie zich als een lopend vuurtje verspreidt, zoals het uitvoeren van thuisoperaties en het gebruik van menstruatiebloed op een manier die mogelijk schade kan aanrichten. En vaak komt de basis van de trend van een populaire maker die niet over de kwalificaties beschikt om deze onderwerpen te bespreken. Het volgen van elke schoonheidstrend die je op sociale media ziet, kan leiden tot extreme irritatie, een beschadigde huidbarrière, gezondheidscomplicaties en meer. Nieuwe dingen uitproberen is cool, maar goed onderzoek doen en vertrouwen op professionele experts is net zo belangrijk, vooral als het gaat om de verzorging van de huid, het grootste orgaan van het lichaam. Hier ons jaaroverzicht van TikTok-schoonheidstrends: van sommige houden we en van andere hadden we de rest van ons leven zonder kunnen gaan.

Zie je de laatste tijd veel meer rode nagels? Nou, het is geen toeval. TikTok dook weer op met de ‘rode-nageltheorie’, een filosofie die beweert dat vrouwen met rode nagels meer mannen aantrekken. Een studie uit 2008 door de Tijdschrift voor persoonlijkheid en sociale psychologie ontdekte dat de gedurfde karmozijnrode kleur de aantrekkingskracht van mannen op vrouwen juist vergroot. Het hoeft echter niet over mannen te gaan. Rood is gewoonweg een verbluffende kleur waarmee je je een baas voelt, of je het nu op je nagels of lippen draagt.

Skin cycling is een proces waarbij op bepaalde dagen actieve ingrediënten in uw producten worden gebruikt, gevolgd door “rustdagen” waarop u geen actieve ingrediënten in uw routine opneemt. Het doel van deze techniek is om te helpen voorkomen dat de huidbarrière wordt blootgesteld aan te veel actieve ingrediënten, wat kan leiden tot overexfoliatie en irritatie. Deze trend is bedacht door Dr. Whitney Bowe, een board-gecertificeerde dermatoloog, niet een TikToker met miljoenen volgers – omdat het aantal volgers niet altijd betekent dat het advies juist is.

Hailey Bieber echt houdt ervan voedsel in verband te brengen met schoonheid. Naast haar geglazuurde huidlook, kreeg TikTokers al snel een voorliefde voor haar ‘geglazuurde donut-nagels’, die in wezen glanzende, metallic chromen nagels zijn, bedacht door haar oude manicure Zola Ganzorigt. Zin om deze trend deze feestdagen zelf te proberen? Gebruik OPI’s chrome-effect top coat over de kleur van je keuze.

Laat het aan TikTok over om iets dat al generaties lang in de zwarte gemeenschap bestaat, te nemen en het iets nieuws te noemen. Invoegen: slugging, waarbij op aardolie gebaseerde producten, zoals Aquaphor en Vaseline, worden gebruikt om vocht vast te houden. Dit mag geen ’trend’ worden genoemd, omdat het insmeren van de huid in vaseline al generaties lang in de zwarte cultuur wordt doorgegeven.

Cryo-gezichtsbehandelingen, een zeer onderzochte huidverzorgingspraktijk die cryotherapie bij specifieke temperaturen omvat om de huid strakker te maken, is geen vreemd concept. Maar TikTok zette de trend in gang om je gezicht in ijskoud water te dumpen als een behandeling met meerdere voordelen om thuis te proberen. TikTokers beweerden dat het hun huid helderder maakte, wallen verminderde, irritatie kalmeerde en angst verlichtte. Deze trend thuis uitproberen zonder regeling van de watertemperatuur kan zeer schadelijk zijn en irritatie van de huid veroorzaken. Cryotherapie, hoewel duur, is de veiligste optie. Of overweeg om cryo-freeze-tools te gebruiken, wat een kosteneffectiever alternatief is.

Nu voor de rare trends: voer “vabbing” in. Het idee is om je vagina te deppen en die vaginale vloeistoffen als parfum te gebruiken om potentiële partners aan te trekken. Gelukkig woog een OB / GYN en verklaarde deze praktijk onveilig, wat je waarschijnlijk had kunnen raden. Als je op zoek bent naar een kenmerkende geur, probeer dan in plaats daarvan essentiële oliën te mengen of geuren in laagjes te combineren die al in je collectie zitten. Alles behalve zweten, alstublieft.

TikTok voerde zelfzorg tot het uiterste toen gebruikers hun menstruatiebloed in een doe-het-zelf-gezichtsmasker veranderden en beweerden dat er voordelen voor de huid waren gevonden in de micronutriënten en stamcellen in menstruatiebloed. Degenen die het probeerden, zeiden dat ze meer een verbinding met zichzelf voelden. Eerlijk gezegd, als je een goed gezichtsmasker wilt dat is samengesteld met gezonde stamcellen die je huid echt ten goede komen, geef dan uit aan Augustinus Bader. Anders dan dat, is menstruatiebloed een enorm nee-nee.

Een ding over TikTok is dat makers vaak verkwistend schoonheidsgedrag aanmoedigen, zoals je foundation in water doen en het mengen om zogenaamd overtollige oliën te verwijderen voor een meer hydraterende en langdurige finish. TikTokers waarschuwde wel dat het proces een beetje rommelig wordt vanwege de dunne, vloeibare textuur. Maar we vragen ons dit af: waarom koop je niet gewoon een goede foundation op waterbasis?

Blijkbaar is koud kijken nu cool? De make-uptrend voor koude meiden, die onlangs ieders tijdlijn overnam toen het seizoen veranderde, is een overdreven rode look die wordt gedaan door sterk gepigmenteerde blos op de wangen en neus aan te brengen, bekroond met roze lippenstift om gesprongen lippen na te bootsen en een vleugje markeerstift op de jukbeenderen.

Liefhebbers van make-up creëerden een illusie van grotere ogen of meer opgeheven ogen met producten lang voor TikTok, maar dit jaar werden twee oogtypes populair: sirene-ogen en doe-ogen. Sirene-ogen verwijzen naar een sexy, verleidelijke oogvorm, dramatisch gecreëerd met donkere oogschaduw gevolgd door gevleugelde voering voor een smal, cat-eye-achtig uiterlijk. Doe-ogen zijn precies het tegenovergestelde: grote, onschuldig ogende ogen die wat meer nadruk leggen op gekrulde wimpers en wegvallende gevleugelde eyeliner zodat de ogen groter lijken. Maar make-upproducten waren niet genoeg om deze ogen te krijgen, en het bracht sommigen ertoe zich te wenden tot een oogliftoperatie om de oogvormen permanent te bereiken. Het zette de Aziatische gemeenschap er ook toe aan om zich uit te spreken over populaire schuine-ogentrends die wenselijk worden wanneer de look historisch bespot wordt door racisten.

Alles werd dit jaar een esthetiek, wat problematisch was omdat veel van de esthetiek die trendy werd, al tientallen jaren bestaat. Bijvoorbeeld: ‘clean girl’-make-up, die bedoeld was om een ​​minimalistische maar toch gepolijste look op te roepen met lichte make-up, blos, geborstelde wenkbrauwen en lipgloss. Toen was het idee om die make-uplook te combineren met een gladde knot en oorringen om te passen in de vorm van een ‘schoon meisje’. Maar het volgde echt de blauwdruk van een stijl die zwarte vrouwen al tientallen jaren dragen. Zoals de meeste TikTok-esthetiek, is een ‘schoon meisje’ een look die is gecoöpteerd uit de zwarte cultuur en al veel langer bestaat dan TikTok.

Alles zienLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in