De gouverneur van N. Carolina beoordeelt het gebruik van TikTok op apparaten van werknemers

0
63


De regering van de gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, zei dat het het gebruik van TikTok op apparaten van de deelstaatregering aan het herzien is, aangezien de populaire app voor sociale media een groeiende bron van bezorgdheid over de veiligheid is van politici in Washington en andere staten.

De opmerking van een woordvoerder van Cooper kwam nadat twee belangrijke Republikeinen van het staatshuis woensdag de democratische gouverneur hadden gevraagd een uitvoerend bevel uit te vaardigen dat de app verbiedt op door de staat uitgegeven computers, telefoons en andere apparatuur.

“Dit is een kwestie van nationale veiligheid en het is absoluut noodzakelijk dat er snel en resoluut actie wordt ondernomen”, schreven vertegenwoordigers Jason Saine van Lincoln County en Jon Hardister van Guilford County aan Cooper. “Als gevoelige gegevens worden geschonden, kan dit zowel een economische als een veiligheidsdreiging vormen voor North Carolina.”

TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance Ltd, waarvan zowel de FBI als de Federal Communications Commission hebben gewaarschuwd dat het gegevens zou kunnen delen met de autoritaire regering van China. Wetgevers hebben gezegd dat dit ook de browsegeschiedenis en locatie omvat.

Zorgen over de privacy van gebruikersgegevens en de verspreiding van verkeerde informatie hebben ertoe geleid dat Republikeinse gouverneurs in meer dan 15 staten beperkingen hebben opgelegd aan de apparaten van werknemers. En een omnibus-uitgavenrekening op weg naar president Joe Biden verbiedt TikTok ook van de meeste door de Amerikaanse overheid uitgegeven apparaten.

Cooper-woordvoerder Mary Scott Winstead zei in een e-mail dat “de staat voortdurend de richtlijnen bijwerkt om de cyberbeveiliging te waarborgen en het gebruik van TikTok door de overheid beoordeelt en mogelijke aanvullende veiligheidsmaatregelen overweegt.”

Als er geen uitvoerend bevel komt, schreven Hardister en Saine dat ze “snel” zullen werken tijdens de wetgevende zitting die volgende maand begint om “wetgeving te bevorderen om TikTok te verbieden op alle door de overheid uitgegeven apparaten in North Carolina.” Elke wetgeving zou de goedkeuring van zowel het Huis als de Senaat nodig hebben.

Tijdens de recente tweejarige sessie was Saine senior voorzitter van de State House Appropriations Committee en co-voorzitter van de Oversight Committee on Information Technology van de wetgevende macht. Hardister is de meerderheidszweep van het huis.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in