De fotomodus van TikTok gebruiken om diavoorstellingen te maken

0
14


Het is geen geheim dat apps voor sociale media vaak schaamteloos lenen van elkaars populaire functies. Net toen TikTok begon op te blazen vanwege zijn korte video-inhoud, bracht Instagram handig een bijna identieke functie uit die we nu kennen als Reels. Daarna duurde het niet lang voordat TikTok zijn eigen versie van BeReal maakte, genaamd TikTok Now. En, natuurlijk, weet je nog dat het Snapchat-verhaal al lang voor het Instagram-verhaal bestond?

Hoewel veel van deze copycat-inhoudsvormen voorspelbaar zijn geworden, zal het je misschien verbazen dat de nieuwste functie van TikTok sterk doet denken aan de Instagram-carrouselfunctie. Voor degenen die niet bekend zijn, is de carrouselfunctie het formaat voor diavoorstellingen dat ons ‘fotodumps’ gaf. Je vraagt ​​​​je misschien zelfs af wat voor bedrijf een video-app heeft die diavoorstellingen met foto’s host?

Nou, als je al diavoorstellingen op je FYP bent tegengekomen, dan weet je wat een verrassend goede functie deze functie is voor de app. Het biedt niet alleen een nieuwe manier om foto’s van je camerarol opnieuw te gebruiken in inhoud, maar de automatische veegbeweging heeft al gezorgd voor een aantal hilarisch getimede trends. Het is belangrijk op te merken dat video’s die zijn gemaakt met de fotomodus van TikTok alleen op mobiel kunnen worden gedeeld en niet op desktop kunnen worden bekeken, dus houd daar rekening mee voordat je een link naar je favoriete video’s ver weg stuurt.

Of je nu je eigen melancholische moodboard wilt maken voor “Scott Street” van Phoebe Bridgers, of gewoon een paar van je favoriete foto’s op je TikTok wilt plaatsen, hier is hoe je de nieuwe fotomodus van TikTok kunt gebruiken.

Hoe TikTok-fotomodus te gebruiken

Om een ​​TikTok te maken met de fotomodus, tik je op het plusteken (+) onderaan in het midden van je TikTok-app om een ​​TikTok te maken. Tik op het pictogram “Uploaden” in de rechterbenedenhoek (die een miniatuur van uw filmrol zou moeten tonen) en tik op “Foto’s” in de rechterbovenhoek.

Tik vervolgens op ‘Meerdere selecteren’ in de linkerbenedenhoek van uw scherm en tik op de cirkels in de rechterbovenhoek van elke foto die u wilt opnemen. Zorg ervoor dat u op de foto’s tikt in de volgorde waarin u ze wilt plaatsen. Of u kunt ze opnieuw ordenen door hun miniaturen onder aan uw scherm ingedrukt te houden en ze naar de volgorde te slepen waarin u ze wilt plaatsen.

Tik op “Volgende” en u kunt een voorbeeld van uw diavoorstelling bekijken. Als uw foto’s automatisch worden samengesteld als video in plaats van als diavoorstelling, tikt u op de knop in het midden van uw scherm met twee pijlen met de tekst ‘Overschakelen naar fotomodus’.

De slideshow veegt automatisch door de foto’s, maar je kunt er ook handmatig doorheen vegen. Selecteer je favoriete audio bovenaan in het midden van het scherm en pas de video aan op elke gewenste manier (inclusief het toevoegen van tekst, effecten, enz.).

Tik op ‘Volgende’, voeg een bijschrift toe en tik op ‘Posten’ in de rechterbenedenhoek om je video op je account te delen. Voilà, je hebt je eerste TikTok-diavoorstelling gepost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in