De financiële beïnvloeders van TikTok leren Gen Z hoe te investeren

0
122


De financiële beïnvloeders van TikTok leren Gen Z hoe te investeren
konkarampelas / Pixabay
  • Ex-bedrijfsadvocaat Erika Kullberg, 32, wiens video waarin Nike’s schoenenretourbeleid wordt uitgelegd, meer dan 74,8 miljoen keer is bekeken, is de meest invloedrijke maker van financiële inhoud op TikTok met 8,9 miljoen volgers, en kan mogelijk gemiddeld $ 7.040 per gesponsorde post verdienen
  • De Engelse ondernemer Mark Tilbury, 53, is de op een na meest invloedrijke met 7,1 miljoen volgers, met potentiële inkomsten tot $ 5.860 per gesponsorde post
  • Acht van de tien meest invloedrijke financiële TikTok-makers zijn gevestigd in de Verenigde Staten

Nieuwe analyse heeft aangetoond dat Erika Kullberg de nummer één TikTok financiële influencer is, of ‘finfluencer’, die Gen Z leert hoe geld te besparen op het sociale mediaplatform.

Het onderzoek uitgevoerd door CMC Markets, een aanbieder van derivatenhandel, analyseerde TikTok-profielen van de makers en marketingcalculators om te bepalen hoe invloedrijk de makers van financiële inhoud zijn op sociale media.

De TikTok-inkomsten van de top tien financiële beïnvloeders

Naam TikTok-handvat Aantal volgers Betalen per gesponsorde post (gemiddeld)
Erika Kullberg erikakullberg 8.900.000 $7.040
Mark Tilbury marktilbury 7.100.000 $ 5.860
Hertog Alexander Moore hertog houdt van belastingen 3.400.000 $ 2.720
Brandon arbiter investeringsvreugde 3.400.000 $2.640
Humphrey Yang humphreytalks 3.300.000 $2.640
Tatiana Londono tweeëndertig 2.700.000 $2.160
Preston Seo thelegacyinvestingshow 2.300.000 $ 1840
Tori Dunlap haar eerste100k 2.200.000 $ 1.760
John Liang johnsfinancetips 2.000.000 $ 1.600
Vivian Jij jouw rijkbff 1.800.000 $ 1.360

Erika Kullberg

Erika Kullberg, 32, een ex-bedrijfsadvocaat gevestigd in New York City, neemt de eerste plaats in met 8,9 miljoen TikTok-volgers en verdient mogelijk gemiddeld $ 7.040 per gesponsorde post, volgens TikTok Money Calculator.

Pat Dorsey over het probleem met het vinden van concurrentievoordelen in technische aandelen

AandelenTechnologieaandelen hebben de afgelopen jaren meer dan hun aandeel aan commentatoren gehad. Veel bekende waarde-investeerders hebben gezegd dat Big Tech enorm overgewaardeerd is, terwijl een paar fondsen hebben beweerd dat de sector eigenlijk ondergewaardeerd is. Pat Dorsey van Dorsey Asset Management pleit om verder te kijken dan de techsector en tech te verdelen Lees meer

Dit betekent dat ze slechts twee gesponsorde video’s per maand hoeft te posten om het gemiddelde salaris van een bedrijfsjurist in New York City te verdienen. Erika’s TikTok-video’s bieden gebruikers tips over retail, beleggen, werkgelegenheid en recht.

Een video over hoe je gratis Nike-schoenvervangingen kunt krijgen met behulp van de 2-jarige garantie van het bedrijf is haar meest populaire, met 74,8 miljoen views, vanaf augustus 2022. Erika werd een maker van inhoud nadat ze in twee jaar $ 225.000 aan studentenschuld had afbetaald en ontdekte een passie om anderen te helpen met persoonlijke financiën.

Een video op haar TikTok onthult dat ze nu alleen al meer dan $ 100.000 per jaar verdient met YouTube-inkomsten.

Mark Tilbury

De 53-jarige Engelse ondernemer Mark Tilbury is de op één na populairste financiële influencer op TikTok. Met 7,1 miljoen volgers kan Mark naar schatting $ 5.860 per gesponsorde post verdienen. Dit betekent dat hij mogelijk een miljoen dollar zou kunnen verdienen na het plaatsen van 171 gesponsorde video’s, of 14 video’s per maand gedurende een jaar alleen op TikTok.

Hij heeft de hoogste betrokkenheid van iedereen in de top tien, 2,18%, met een gemiddelde van 154.650 likes per TikTok-video. Mark deelt advies en uitleg over hoe te investeren, geld te besparen en te onderhandelen om miljonair te worden.

Hij is momenteel eigenaar van meerdere bedrijven en woont in Whitstable, Kent. Mark is de enige TikTok-maker uit Engeland in de top tien.

Hertog Alexander Moore

Duke Alexander Moore, ook bekend als Duke Tax, is de derde meest populaire financiële TikToker. Op basis van zijn 3,4 miljoen volgers, niche en publiek zou hij naar schatting $ 2.720 per gesponsorde video kunnen verdienen. Duke’s video’s informeren zijn volgers over belastingen voor videomakers en ondernemers en over persoonlijke financiële tips.

Zijn populairste video, met meer dan 10,6 miljoen views, vat het stimuleringsplan van president Biden samen en legt uit hoe mensen de cheques kunnen claimen en hoe ze dit bij een belastingaangifte kunnen indienen. Duke komt uit Shreveport, Louisiana.

Voordat hij succes in financiën vond, werd Duke uit zijn appartement gezet en faillissement aangevraagd. Hij is nu een gecertificeerd belastingcoach en ingeschreven agent, en momenteel een van Intuit’s QuickBooks top 5 belastingadviseurs in Dallas, Texas.

Brandon arbiter

Brandon Schlichter, ook bekend als Investment Joy, 36, uit Circleville, Ohio, is de vierde meest populaire financiële beïnvloeder op TikTok. Met 3,4 miljoen volgers kan Brandon ongeveer $ 2.640 verdienen per gesponsorde TikTok-video.

Dat is iets meer dan 1% van zijn maandelijkse inkomsten, aangezien hij ongeveer $ 200.000 per maand genereert met zijn bedrijven. Hij heeft nu een vermogen van meer dan $ 10 miljoen opgebouwd.

Brandon gebruikt zijn TikTok-account om zijn huurwoningen en bedrijven, investeringstips en financiële educatie te delen met zijn volgers. Zijn populairste video, met meer dan 45,1 miljoen views, laat zien hoeveel geld zijn wasserette op één dag verdiende ($ 1.125).

Humphrey Yang

Humphrey Yang, 34, gevestigd in San Francisco Bay Area, Californië, is de vijfde meest populaire maker van financiële content op TikTok. Met 3,3 miljoen volgers kan Humphrey naar schatting $ 2.640 per gesponsorde video verdienen.

Humphrey is een ex-investeringsbankier die TikTok gebruikt om in eenvoudige bewoordingen persoonlijke financiën, geld en investeringstips te delen.

Volgens zijn financiële mastersheet zijn zijn investeringen onder meer Vanguard, Robinhood, Coinbase Pro, WeBull, Fidelity, Public en Wealthfront, waar hij tussen $ 340.000 en $ 500.000 per maand investeert. Hij ging naar school in Portola Valley, Californië.

Tatiana Londono

Tatiana Londono uit Montreal, Canada is de zesde meest populaire financiële TikTok-influencer. Haar 2,7 miljoen volgers kunnen haar naar schatting $2160 per post opleveren. Dit betekent dat ze volgens dit CBC-rapport 265 gesponsorde video’s zou moeten posten om de gemiddelde kosten van een huis in de regio Greater Montreal, of $ 571.400, te kunnen betalen.

Volgens de prijsgegevens van Numbeo hoeft Tatiana slechts één gesponsorde TikTok-video per maand te plaatsen om de gemiddelde huurprijs voor een appartement met drie slaapkamers in het centrum van Montreal te dekken. Haar TikTok-inhoud behandelt tips voor zaken en onroerend goed en hoe u geld kunt verdienen en beleggen.

Haar meest populaire video belicht drie goedbetaalde banen die je kunt krijgen zonder een universitaire opleiding (elektricien, loodgieter, vastgoedfotograaf), die meer dan 16,9 miljoen views verzamelden. Tatiana is niet alleen vastgoedcoach en investeerder, maar ook de ster van HGTV’s Property Shop, een realityshow na de opening van haar makelaarskantoor.

Preston Seo

Preston Seo, ook bekend als de Legacy Investing Show, is de zevende meest populaire TikTok-maker voor financiën. Met 2,3 miljoen volgers kan Preston in potentie $1.840 per gesponsorde video verdienen. Hij heeft 3 eigendommen, wat hem meer dan $ 20.000 per maand oplevert.

De Legacy Investing Show behandelt beleggen, onroerend goed en persoonlijke financiën om kijkers te leren hoe ze ‘financiële vrijheid’ kunnen hebben, met een focus op Airbnb-verhuur. Prestons meest bekeken video deelt zijn favoriete platform voor aandelenhandel, Public.com, dat meer dan 39,9 miljoen views heeft gekregen. Hij bezit meer dan 50 huurwoningen en verdient ongeveer $ 11.000 per dag met zijn bedrijven, volgens een recente TikTok-video.

Tori Dunlap

Tori Dunlap, 27, is de achtste meest populaire financiële influencer op TikTok. Ze heeft meer dan 2,2 miljoen volgers op haar TikTok-account, herfirst100k. Tori kan naar schatting $ 1.760 per gesponsorde post verdienen. Haar populairste video gaat over hoe te investeren en waarom het belangrijk is, die meer dan 6,1 miljoen keer is bekeken.

Tori’s kanaal bevat gratis tips over persoonlijke financiën en beleggen. Met meer dan 2.000 berichten op TikTok is ze de meest actieve maker van iedereen in de top tien. Tori is gevestigd in Seattle, Washington en is afgestudeerd aan de Universiteit van Portland.

Ze stopte met een zakelijke marketingbaan en richtte haar TikTok-account op om andere vrouwen te leren hoe ze hun rijkdom konden laten groeien om het patriarchaat te bestrijden. Ze omschrijft zichzelf als een financiële feministe.

John Liang

John Liang staat op nummer negen op de lijst van financiële influencers op TikTok. Hij kan naar schatting $ 1.600 per gesponsorde video verdienen, gebaseerd op zijn 2 miljoen TikTok-volgers. John is een vastgoedbelegger en deelt tips over beleggen, creditcards, detailhandel, werk en geld verdienen op zijn kanaal.

Zijn populairste video, met meer dan 15 miljoen views, onthult de lage kosten van het vervaardigen van luxe merkproducten en hoeveel markup wordt toegevoegd. Voordat hij een personal finance influencer werd, werkte John bij Chipotle.

Vivian Jij

Vivian Tu, ook bekend als Your Rich BFF, rondt de lijst van TikTok’s top tien financiële influencers af. Ze heeft 1,8 miljoen volgers, wat betekent dat ze mogelijk $ 1.360 per gesponsorde video kan verdienen. Vivian is een ex-Wall Street Trader en gebruikt haar TikTok-platform om tips te delen over dagelijks geld besparen, aandelen en crypto-investeringen.

Haar populairste video, waarin wordt uitgelegd wat je moet doen als je de loterij wint, is meer dan 9,1 miljoen keer bekeken. Vivian begon mensen voor te lichten over persoonlijke financiën nadat ze zich realiseerde dat de meeste mensen, zelfs financiële medewerkers, er niet veel van wisten. Ze ging naar school in Marriottsville, Maryland.

De analyse werd uitgevoerd door CMC Markets, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde financiële dienstverlener die online handel in aandelen, spread betting, contracts for difference en valuta op de wereldmarkten aanbiedt.


Over CMC-markten:

CMC Markets werd opgericht in 1989 en is nu een van ’s werelds toonaangevende online financiële handelsbedrijven. Het bedrijf bedient particuliere en institutionele klanten via gereguleerde kantoren en filialen in 12 landen, met een aanzienlijke aanwezigheid in het VK, Australië, Duitsland en Singapore.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in