De FCC van de VS prijst India voor het verbieden van TikTok en andere Chinese apps en het scheppen van een belangrijk precedent Technology News, Firstpost

0
10


De commissie van de FCC of de Federal Communications Commission van de Verenigde Staten, Brendan Carr, zei dat India India een “ongelooflijk belangrijk precedent” heeft geschapen door TikTok twee en een half jaar geleden te verbieden en dat de VS een vergelijkbare strategie zouden moeten volgen bij het omgaan met de Chinese techgigant Bytedance.

Carr waarschuwde dat TikTok een zeer “geavanceerd surveillancemiddel” is, en vertelde de Economic Times dat het verbieden van de sociale app een “natuurlijke volgende stap” is in de inspanningen van de VS om hun eigen communicatienetwerken te beveiligen.

De senior Republikein van de Federal Communications Commission uitte zijn bezorgdheid dat China persoonlijke en gevoelige informatie verkregen van TikTok zou kunnen gebruiken voor “surveillance-, chantage-, spionage- en buitenlandse beïnvloedingscampagnes”. Er zijn al aanwijzingen dat de Chinezen in het verleden hebben geprobeerd verkiezingen in de VS te beïnvloeden.

De opmerkingen van Carr duiden verder op een groeiende druk onder UD-staten en wetgevers die steeds voorzichtiger worden met TikTok, dat meer dan 100 miljoen gebruikers in het land heeft verzameld.

“Het sterke leiderschap van India is informatief en nuttig geweest, aangezien we hebben gedebatteerd over het verbieden van TikTok in de VS.”. “Voor degenen die beweren dat er geen manier is om een ​​app te verbieden, is India een voorbeeld van een land dat het heeft gedaan en het met succes heeft gedaan”, zei Carr.

India heeft de afgelopen twee jaar honderden apps verboden, waaronder TikTok, PUBG Mobile, Battlegrounds Mobile India en UC Browser, met banden met China nadat de schermutselingen aan de grens intenser werden en groeiden, nadat China Indiaas grondgebied binnendrong en probeerde vestigen hun bases op Indiaas land.

De Indiase regering had gezegd dat ze de apps had verboden omdat ze een bedreiging vormden voor de “nationale veiligheid en verdediging van India, die uiteindelijk de soevereiniteit en integriteit van India aantast”.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verbood TikTok op alle Huis-beheerde apparaten vorige week, daarbij verwijzend naar een “hoog risico vanwege een aantal beveiligingsproblemen”. De verhuizing volgt op een aantal deelstaatregeringen die de app blokkeren voor door de staat beheerde apparaten uit bezorgdheid dat China deze zou kunnen gebruiken om Amerikanen te volgen en inhoud te censureren.

Slechts een paar weken geleden werd Bytedance gedwongen te beëindigen in totaal vier medewerkers nadat het nieuws uitbrak dat een paar werknemers Amerikaanse journalisten op TikTok hadden gestalkt en illegaal toegang hadden tot hun privégegevens.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in