De FA ‘kijkt in’ TikTok-video van Mudryk die een nummer reciteert dat het N-woord bevat

0
52


Begraven door het drama van Deadline Day was het nieuws dat de FA de video ‘onderzoekt’ die Mykhailo Mudryk op TikTok had geplaatst van hemzelf en een vriend die meezong met een lied van Lil Baby genaamd ‘Freestyle’ – waarvan de ongecensureerde versie nummer bevat 16 exemplaren van het N-woord, en de bijbehorende videoclip is sinds de release in 2017 meer dan een half miljard keer bekeken op YouTube.

De video van Mudryk was lang niet zo populair (iets meer dan 200.000 voordat hij werd verwijderd, en waarschijnlijk een stuk minder voordat hij semi-viraal ging om deze reden), maar hij bevatte minstens één keer dat hij het N-woord uitsprak, en dat is duidelijk niet geweldig , ongeacht context, intentie, etc.

Na het verwijderen van de video boden de vertegenwoordigers van Mudryk gisteren ook de gepaste en snelle verontschuldigingen aan.

“Het spijt Mykhailo ten zeerste voor elke belediging veroorzaakt door de video die afgelopen juli op zijn TikTok-account is geplaatst. Hoewel het zijn bedoeling was om alleen de tekst van een lied voor te dragen, betreurt Mykhailo zijn beslissing en accepteert hij van ganser harte dat het niet gepast was. De video is inmiddels verwijderd.”

-Mudryk-verklaring; bron: The Sun via talkSport

Hopelijk kunnen we dit allemaal als een leermoment beschouwen, en op dezelfde manier kunnen de willekeurige strafprocessen van de FA tevreden worden gesteld met een boete en enkele corrigerende educatiecursussen. De FA heeft een geschiedenis van het uitdelen van af en toe verboden voor soortgelijke overtredingen, dus we zullen zien.

Toonaangevende antidiscriminatiegroep Kick It Out is “aangemoedigd” door de manier waarop Mudryk dit incident heeft aangepakt.

“Kick It Out veroordeelt het gebruik van alle racistische beledigingen, inclusief het N-woord, ongeacht de context.

“Het N-woord is zeer beledigend en het gebruik van deze term door prominente figuren in het voetbal kan alleen maar dienen om mensen van het spel te vervreemden.

“Het is belangrijk dat voetballers hun belangrijke platform op een positieve manier gebruiken, en we zijn bemoedigd om te zien dat Mykhailo Mudryk de pijn heeft erkend die is veroorzaakt door zijn gebruik van deze aanstootgevende smet.”

-Kick It Out-verklaring; bron: talkSport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in