De D’Amelio’s, ‘TikTok’s eerste familie’, lanceren een nieuwe onderneming voor scheppende economie

0
103


Het sociale imperium van D'Amelio: familie lanceert nieuwe onderneming

De familie D’Amelio heeft een van de meest gevolgde en lucratieve socialemedia-imperiums opgebouwd, waarbij de zussen Charli en Dixie de bestbetaalde verdieners zijn op het korte videoplatform TikTok.

De volgende onderneming van de familie is erop gericht om die kennis van sociale media te benutten om nieuwe merken te creëren voor de scheppende economie.

“We zijn begonnen met Charli die $50 TikTok-promoties deed en daarna gingen we naar grotere deals”, zei Marc D’Amelio dinsdag op CNBC’s “Squawk Box”. “Nu beginnen we dit merkbedrijf waar we erop uit gaan en een aantal verschillende merken creëren en de IP bezitten.”

Het nieuwe project, D’Amelio Brands, zal zijn eigen merken creëren in verschillende sectoren, waaronder mode, beauty en lifestyle, die voor 100% eigendom zijn van de familie.

De onderneming kondigde ook een startronde van $ 6 miljoen aan, waaronder investeerders Fanatics CEO Michael Rubin, ondernemer Richard Rosenblatt en Apple Senior Vice President of Services Eddy Cue.

De familie D’Amelio verwierf voor het eerst bekendheid toen hun jongste dochter, Charli, aan populariteit won op TikTok en op een gegeven moment de meest gevolgde maker op het platform werd. Charli en haar zus Dixie werden in 2021 uitgeroepen tot de best verdienende TikTok-ers, samen goed voor $ 27,5 miljoen, volgens Forbes.

“TikTok is ongelooflijk geweest”, vertelde Marc D’Amelio aan “Squawk Box.” “Ik denk dat als ze betrokken raken bij het doen van meer advertenties, en je Shopify eraan kunt koppelen, het een inkomstenstroom zal worden voor grote makers en kleine makers.”

Sinds de familie beroemd is geworden, zijn ze te zien in hun eigen reality-tv-show op Hulu, “The D’Amelio Show”, die is verlengd voor een tweede seizoen. De zussen hebben ook met verschillende modemerken gewerkt, waaronder Prada, Burberry en Puma.

De D’Amelio’s hopen hun expertise en kennis van de scheppende economie te benutten met deze nieuwe onderneming die de waarde bewijst die sommige merken zullen betalen voor blootstelling aan sociale media. Marc D’Amelio vertelde “Squawk Box” dat zijn dochters tot zes cijfers kunnen verdienen voor elk van hun berichten op sociale media.

In maart kondigden ze ook de lancering aan van het nieuwe VC-fonds van $ 25 miljoen, gericht op het ondersteunen van snelgroeiende bedrijven met een focus op door vrouwen en door minderheden geleide startups.

TikTok, eigendom van het Chinese ByteDance, heeft het sociale-medialandschap door elkaar geschud en verstoort nu andere industrieën omdat het een hitmachine is geworden. Afgelopen herfst zei de app dat het meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers had. Uit een recent onderzoek van het Pew Research Center bleek dat 67% van de tieners in de VS TikTok gebruikt en 16% zei dat ze het bijna constant gebruiken.

De scheppende economie is een groeiende kracht op de markten. De wereldwijde marktomvang wordt volgens Statista geschat op meer dan $ 13 miljard en is voornamelijk gericht op een jongere generatie, een belangrijke demografie voor Charli en Dixie, die respectievelijk 18 en 21 zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in