De “Butterfly Haircut” is de TikTok-versie van de Shag uit de jaren 70

0
110


Fotocredit: Rich Polk - Getty Images

Fotocredit: Rich Polk – Getty Images

“Hearst Magazines en Yahoo kunnen via de onderstaande links commissie of inkomsten verdienen voor sommige items.”

Als je je kapsel voor de herfst wilt opfrissen, hoef je niet lang op Tiktok of Instagram te scrollen om te zien dat 2022 helemaal in het teken staat van het vlinderkapsel. Gespot op sterren als Hailee Steinfeld, Sydney Sweeney, Jennifer Lopez en sociale media-sensatie Addison Rae, deze veerkrachtige, face-framing, volumineuze gelaagde look heeft zoveel beweging wanneer gestyled dat bij elke hoofdworp – of stap die je zet – je lokken lijken het fladderen van de vleugels van een vlinder.

Anderen vergelijken de naam met de kortere lagen in de snit, die het kapsel de vorm van een vlinder geven, of gewoon de dualiteit van deze veelzijdige snit; de vlinder zit ergens tussen kort en lang haar, afhankelijk van hoe je het stijlt. Die metamorfose doet denken aan de overgang van rups naar vlinder. Maar genoeg met de metaforen; alles wat je echt moet weten over dit kapsel staat hieronder, van hoe het eruit ziet tot hoe je het moet stylen en of het iets voor jou is of niet.

Zal het vlinderkapsel deel uitmaken van al je herfstfoto’s? Laten we het uitzoeken.

Ontmoet onze experts: Alyssia Dotson, stylist en creatief teamlid bij Alterna Haircare, Jamie Wiley, stylist en global artistiek directeur van Pureology

Wat is het vlinderkapsel?

Hoewel de term vlinderkapsel misschien nieuw is (en ook wel de duizendlaagse of octopus-kapsel wordt genoemd), is deze snit absoluut een variatie op iets dat de schoonheidsindustrie eerder heeft gezien: de shag, die snel een comeback heeft gemaakt sinds 2020.

“Het vlinderkapsel is ontstaan ​​uit de evolutie van het bekende shag-kapsel uit de jaren 70”, zegt Alyssia Dotson, stylist en creatief teamlid voor Alterna Haircare. “We hebben het over de beruchte ‘vleugels’ van het kapsel van Farrah Fawcett en hoe het moeiteloos bewoog. Als je op zoek bent naar het vlindereffect, dan ben je op zoek naar sterke beweging en body.”

Sommigen vergelijken de snit ook met Jennifer Aniston’s “Rachel”, of Vrienden roem, maar het vlindereffect, zoals Dotson zegt, kan veel minder ingrijpend zijn, omdat je niet al je haar hoeft af te knippen tot op kinlengte of korter.

Het vlinderkapsel is een veel zachtere, subtielere look dan bijvoorbeeld strandachtige golven of rechte lokken. “Het is een zwaar gelaagd, gevederd kapsel, waarbij de kortste lagen bij de kruin meestal een centimeter onder de kin vallen en uitlopen tot aan de haarpunten”, zegt Jamie Wiley, stylist en wereldwijd artistiek directeur van Pureology. Je langste stukken zouden in theorie onder de schouders moeten vallen, dus je zult je haar gemakkelijk in een paardenstaart of een knot kunnen dragen met deze snit. Je kunt ook een paar van je kortere stukken weglaten als je de face-framing-strengen in deze stijl wilt spelen.

Maak je geen zorgen als je kapper geen TikTok spreekt. Je kunt de snit vertalen naar Wiley’s eigen beschrijving om te gebruiken in de salonstoel. “Ik zou mijn kapper vertellen dat ik korte, piekerige lagen in de kruin en rond mijn gezicht wil”, zegt ze. Nogmaals, je hoeft niet korter dan schouderlengte te gaan om deze look te rocken.

Op wie staat de vlindersnede het beste?

Hoewel het een vrij veelzijdig kapsel is dat bijna iedereen kan proberen, kan de vlinder beter geschikt zijn voor bepaalde haartypes. “Dit is een must-have voor iemand met steil tot golvend haar, maar ook voor iemand die beweging wil geven aan zware lokken”, zegt Dotson. Omdat deze look gebaseerd is op veel lagen, krijgen degenen met dunnere of fijnere haartexturen mogelijk niet het volledige vlindereffect met deze snit. Natuurlijk kunnen volumizers op deze afdeling helpen, als je lokken aan de slappe kant zijn en je je hart op deze stijl hebt gezet.

Wat gezichtsvormen betreft, zal elke gelaagde look altijd contouren toevoegen aan rondere gezichtsvormen. De vlinder is niet anders; het kan gelaatstrekken verzachten en volheid in de wangen tegengaan.

Hoe een vlinderkapsel te stylen

“Dit kapsel schittert het beste met een geweldige klapband, dus wees niet bang voor borstels”, zegt Dotson. Wiley is het daarmee eens en stelt voor om de woorden “bouncy” of “beweging” als richtlijn te gebruiken als je je vlinder professioneel laat uitblazen. Houd deze beschrijvingen ook in gedachten wanneer u uw eigen styling doet. “Dit zal de kortere lagen laten zien en je haar het uiterlijk en het uiterlijk van kort haar geven, zelfs als je langere lokken hebt”, zegt Wiley.

Net als bij andere kapsels, zal je, als je openstaat voor het gebruik van producten, waarschijnlijk iets meer kilometers uit je kapsel halen. “Een goede mousse voegt veerkracht en glans toe en geeft stijlgeheugen, zoals Alterna’s My Hair My Canvas Shine On Defining Foam”, zegt Dotson.

U kunt ook overwegen uw haar te behandelen met een multifunctionele hittebeschermer voordat u met uw stylingsessie begint. “Ten slotte, om ervoor te zorgen dat het kapsel lang blijft zitten, laat je de ronde borstel in het haar en laat je het afkoelen om ervoor te zorgen dat de herinnering aan het kapsel behouden blijft”, zegt ze. Als je beter bent met krultangen of föhnborstels, kun je je lagen ook met deze hulpmiddelen bewerken. Zorg er wel voor dat je afwerkt met een lichte haarlak voor extra stevigheid.

Misschien vind je dit ook leukLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in