De Billy Graham-regel over steroïden? TikTok-video leidt tot discussie over vriendschappen tussen verschillende seksen

0
163


Billy Graham regel
Samengestelde afbeelding. Screenshot van TikTok / @jojosorrell

Een TikTok-video van een vrouw die voorbijgaat aan @jojosorell (“Jo”) laat gebruikers klagen over hoe ver sommige mensen grenzen gaan in vriendschappen van het andere geslacht. Hoewel het lijkt alsof de video satirisch bedoeld is, raakt het een breder gesprek in evangelicalisme over de zogenaamde “Billy Graham-regel” en wat het betekent voor christelijke mannen en vrouwen om vrienden te zijn.

“Hier zijn enkele grenzen die mijn man en ik hebben in onze huwelijk als een getrouwd stel dat nog op de universiteit zit,’ zei Jo in a video- gepost op dinsdag 13 september. “Regel nummer één is dat we in geen van onze lessen naast het andere geslacht mogen zitten. Regel nummer twee is op discussieborden, je mag alleen reageren op hetzelfde geslacht. Gisteravond zag Tucker dit echt goede discussiebord van een meisje genaamd Riley, en ik dacht gewoon: ‘Daar voel ik me niet echt comfortabel bij’, dus ja, hij reageerde niet op haar.

@jojosorrell grenzen in ons huwelijk terwijl we nog op de universiteit zitten!!! #wifelife #libertyuniversity ♬ origineel geluid – jojo

De Billy Graham-regel

De “Billy Graham-regel” verwijst naar de overtuiging van evangelist Billy Graham om niet alleen te reizen, te ontmoeten of te eten met een andere vrouw dan zijn vrouw. Graham had eigenlijk vier regels van integriteit die hij volgde, maar het is degene over het trekken van grenzen met vrouwen waarmee de meeste mensen vertrouwd zijn.

Jo blijft andere regels opsommen die zij en haar man volgen als een getrouwd christelijk stel dat aanwezig is Vrijheidsuniversiteit, waaronder dat ze proberen geen professoren van het andere geslacht te hebben. Ze zegt dat haar man zich bij haar voegt in de ene klas die ze heeft met een mannelijke professor. Tot slot zegt Jo dat wanneer zij en haar man zich elk semester voorstellen aan hun lessen, ze ervoor zorgen dat ze mensen vertellen dat ze getrouwd zijn, zodat “niemand probeert grenzen te overschrijden”.

Heel wat mensen reageerden door de video als een grap op te vatten, terwijl anderen geschokt reageerden, en weer anderen wisten niet goed hoe ze het moesten opvatten. Het Twitter-account Christian Nightmares opnieuw gepost de video, zeggende: “Dit getrouwde christelijke stel dat samen op de universiteit zit, heeft enkele regels voor elkaar.” Veel mensen op Twitter leken geneigd het serieus te nemen, sommigen noemden Jo een ‘fanaat’, ‘controlfreak’, ‘onzeker’ en een ‘casestudy voor ongezonde relaties’.

Andere video’s van Jo lijken duidelijk te maken dat ze de spot drijft met christelijke stereotypen. In een video- ze zegt dat haar dag als thuisblijfvrouw bestaat uit het maken van de lunch van haar man, het maken van snacks voor zijn Ultimate Frisbee-team en het maken van een diner voor hem nadat ze hem hebben aangemoedigd bij de frisbee. In een opvolgen to haar huwelijksgrenzen video, Jo laat zien hoe haar vrienden reageren op de grenzen. Een vrouw die zegt dat ze vrijgezel is (“schokkend” voor iemand die naar Liberty gaat) zegt dat ze “aantekeningen maakt” van Jo voor haar “toekomstige huwelijk, waarvan ik hoop dat het om de hoek ligt. Ik ben al 20, dus.”

In een andere video geeft Jo vermeende redenen waarom zij en haar man zijn getrouwd terwijl ze nog op de universiteit zaten. In de video zegt ze dat Liberty voorkomt daten koppels die elkaars hand vasthouden, heeft een avondklok van 21.30 uur, vereist dat ongehuwde studenten op de campus wonen, laat ongehuwde vrouwen jurken tot op de grond dragen en stelt koppels in staat gratis naar de universiteit te gaan als ze eenmaal getrouwd zijn. “Zo graag willen ze dat je gaat trouwen”, zegt ze.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in