De beste tijden om te posten op TikTok in 2023

0
62


TikTok is het snelst groeiende platform voor sociale media, dus het is geen wonder dat zowel merken als individuen willen weten hoe ze een publiek op dit netwerk kunnen cultiveren. Maar het is niet genoeg om alleen boeiende, in het oog springende inhoud te plaatsen; je moet die inhoud ook op het juiste moment plaatsen, wat een wetenschap en een kunst op zich is.

Laten we eens kijken naar de beste tijden om in 2023 op TikTok te posten, zodat je in een mum van tijd de groei van je publiek kunt maximaliseren.

Verwant: 3 manieren waarop TikTok uw marketingstrategie kan verbeteren

Waarom zijn TikTok-posttijden belangrijk?

Simpel gezegd, de plaatsingstijden van TikTok-video’s zijn belangrijk, omdat het gaat om het maximaliseren van het aantal mensen dat uw inhoud ziet voordat deze verloren gaat in de zee van nieuwe video’s.

Elke seconde wordt er nieuwe inhoud geüpload naar TikTok. Zelfs als je een fantastische video maakt met goede muziek, goede beelden en andere uitstekende elementen, kan deze verloren gaan als niet genoeg mensen hem binnen enkele minuten of uren bekijken en leuk vinden. Als je inhoud op TikTok plaatst terwijl er maar heel weinig mensen het platform gebruiken, is het algoritme misschien niet in je voordeel en moet je eerder vroeger dan later nieuwe inhoud plaatsen.

Als u daarentegen op het perfecte moment inhoud op TikTok plaatst, zullen meer mensen die inhoud zien, wat kan helpen om naar de top te stijgen. Dit is een versterkend effect; hoe populairder je TikTok-inhoud wordt, hoe populairder het kan worden, aangezien steeds meer mensen het zien bij het algemene publiek.

Kort gezegd: TikTok-posttijden zijn van belang omdat ze uw betrokkenheid bij inhoud meer dan bijna elke andere factor kunnen maken of breken. Dit geldt niet alleen voor TikTok, maar ook voor andere sociale mediaplatforms zoals Instagram, Twitch enzovoort.

Verwant: Blaas op TikTok door deze 4 regels te volgen

Wat is de beste tijd om op TikTok te posten?

De beste tijd om op TikTok te posten varieert dagelijks, maar mensen zijn altijd op TikTok. Er lijkt niet echt een “dode” tijd te zijn voor dit platform, vooral als je bedenkt dat mensen over de hele wereld met TikTok bezig zijn.

Zelfs als Amerika slaapt, zijn mensen aan de andere kant van de wereld, zoals in China, klaarwakker en browsen ze door TikTok-content. Bovendien browsen mensen op verschillende tijdstippen en voor verschillende doeleinden door TikTok, wat van invloed kan zijn wanneer het meeste verkeer het platform bereikt en wanneer het verkeer relatief langzamer gaat.

Sommige onderzoeken hebben de beste algemene tijd bepaald om op TikTok te posten. Volgens Influencer Marketing Hub zijn de beste tijden om op TikTok (Eastern Standard Time) te posten:

 • Dinsdag om 9 uur
 • Donderdag om 12 uur
 • Vrijdag om 5 uur

Bovendien bleek uit het onderzoek van Influencer Marketing Hub dat de volgende tijden zeer hoge betrokkenheidspercentages hebben in vergelijking met andere tijden gedurende de week (ook in EST):

 • Maandag om 6.00, 10.00 en 22.00 uur
 • Dinsdag om 2 uur, 4 uur en 9 uur
 • Woensdag om 7.00, 8.00 en 23.00 uur
 • Donderdag om 9.00, 12.00 en 19.00 uur
 • Vrijdag om 5 uur, 13 uur en 15 uur
 • Zaterdag om 11.00, 19.00 en 20.00 uur
 • Zondag om 7.00, 8.00 en 16.00 uur

Dus, wat vertellen deze gegevens ons? Er zijn een paar patronen te onderscheiden in de dataset.

Mensen checken TikTok over het algemeen meerdere keren per dag in plaats van al hun video’s in één keer te bekijken.

Hootsuite’s analyse van 30.000 posts wees uit dat de beste tijd om op TikTok te posten voor maximale betrokkenheid donderdag om 19.00 uur is. Hoewel er geen sluitende causale gegevens zijn over waarom deze tijd over het algemeen de beste is, is het de moeite waard om dit in je contentstrategie te overwegen.

Verwant: Influencer Marketing: 10 dingen om in gedachten te houden als we 2022 ingaan

Hoewel deze informatie nuttig is, is deze niet voor iedereen van toepassing. Bovenstaande algemene piekmomenten kunnen een goed uitgangspunt zijn; als u echter eenmaal een beter begrip heeft van uw specifieke doelgroep, zult u merken dat bepaalde tijden effectiever zijn in het genereren van een hoge betrokkenheid.

Inderdaad, elk bedrijf, elke influencer of persoon heeft een andere beste tijd om op TikTok te posten. Als je de beste tijden kunt vinden om je specifieke, unieke inhoud op TikTok te plaatsen, kun je veel sneller een publiek laten groeien en de betrokkenheid over de hele linie maximaliseren.

Hoe bepaal je de beste tijden om op TikTok te posten?

Het is altijd een goed idee om op TikTok te posten tijdens de beste tijd voor je doelgroep of specifieke niche. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Laten we eens kijken hoe u de beste tijden kunt bepalen om op TikTok te posten, ongeacht uw niche.

Verwant: 5 geheimen voor het kweken van een enorme TikTok-aanhang

Onderzoek je publiek

Doe om te beginnen altijd veel marktonderzoek. Concreet moet u meer te weten komen over uw doelgroep voordat u überhaupt iets gaat beïnvloeden of op de markt brengen. Door uw doelgroep te bepalen, kunt u het volgende achterhalen:

 • Het soort mensen waarvan de kans het grootst is dat ze uw inhoud bekijken of uw producten consumeren.
 • Wanneer die mensen TikTok het vaakst gebruiken of wanneer de kans het grootst is dat ze uw inhoud bekijken.

U moet veel marktonderzoek doen en uitzoeken wanneer uw doelgroep waarschijnlijk op hun telefoon zit, klaar om uw inhoud te bekijken en deze met hun vrienden te delen.

Verwant: Hoe u TikTok gebruikt om uw bedrijf te promoten

Bekijk uw analyses

Vergeet niet je TikTok-doelgroepanalyses te bekijken. Je kunt zien hoeveel mensen je video’s bekijken wanneer je video’s worden geopend en nog veel meer – het is allemaal gratis, hoewel je hiervoor wel een TikTok Pro-account nodig hebt.

Hoe TikTok-analyses te controleren

Je kunt je TikTok vrij eenvoudig controleren met dit proces:

 • Ga naar je profiel in de TikTok-app.
 • Tik op het menu Instellingen en Privacy – dit zijn de drie stippen in de rechterbovenhoek.
 • Schakel over naar een Pro-account, die te vinden is onder de optie Beheeraccount.
 • Volg de aanwijzingen op het scherm.
 • Ga terug naar Instellingen en Privacy en tik vervolgens op Creator Tools.
 • Tik op Analytics – u kunt dan uw publieksstatistieken bekijken.

Toegang tot uw analysepagina is cruciaal terwijl u experimenteert met verschillende tijden voor het plaatsen van inhoud. Gewapend met deze informatie kun je zien wanneer je op TikTok moet posten op basis van eerdere inhoudsconsumptie, hoeveel weergaven je laatste video’s hebben gekregen, enz.

Verwant: 3 manieren waarop uw merk viraal kan gaan op TikTok

In dit gedeelte van je TikTok-account kun je ook factoren controleren zoals:

 • Videoweergaven en gemiddelde kijktijd.
 • Populaire hashtags.
 • Volgeractiviteit, te vinden op het tabblad “Volgers”.
 • Locatie van het publiek.
 • Topgebieden voor uw wereldwijde publiek.
 • Top TikTok-berichten.
 • Beste dag van de week voor betrokkenheid van het publiek.
 • Demografische gegevens van TikTok-gebruikers.

Uiteindelijk is dit een krachtig hulpmiddel voor marketing via sociale media en het plannen van uw boekingsschema.

Plaats regelmatig inhoud

Het is natuurlijk verstandig om zo vaak mogelijk op TikTok te posten. Hoe meer inhoud u plaatst, hoe meer kansen uw doelgroep (en algemeen publiek) heeft om uw merk te zien en met die inhoud om te gaan.

Hoewel er geen harde gegevens zijn over de ideale hoeveelheid content om elke dag te posten, raden de meeste marketingbureaus en professionals uit de industrie aan om tussen de één en drie posts per dag te plaatsen.

Maak je geen zorgen als je inhoud niet genoeg betrokkenheid genereerde of als je het een paar dagen geleden hebt gemaakt. Het kan verstandig zijn om inhoud die niet zoveel betrokkenheid opleverde als je aanvankelijk had gehoopt, opnieuw te posten. De reden hiervoor is duidelijk: als je initiële inhoud een gebrekkige betrokkenheid opleverde, biedt het opnieuw plaatsen van de inhoud een andere mogelijkheid om je publiek te bereiken en een grotere betrokkenheid op te wekken.

Zorg er echter voor dat u de originele versie van de inhoud verwijdert, zodat mensen niet in de war raken door beide versies van dezelfde video.

Verwant: Hoe merken TikTok kapitaliseren om nieuwe doelgroepen te winnen

Moet je op hetzelfde moment of op verschillende tijdstippen posten?

Veel TikTokers of aspirant-influencers posten hun content elke dag tegelijkertijd, terwijl anderen denken dat het het beste is om een ​​consistent postschema aan te houden.

Misschien vindt u het het beste om inhoud op verschillende tijdstippen gedurende de dag en week te plaatsen. Waarom? Door inhoud op verschillende tijdstippen te plaatsen, stelt u uw inhoud bloot aan meer mensen, inclusief het algemene TikTok-publiek.

Dit is een geweldige manier om uw publiek te laten groeien, vooral als u actief bent of invloed uitoefent binnen een relatief kleine niche of een kleine groep mensen vermaakt.

Aan de andere kant vind je consistentie misschien effectiever om betrokkenheid te bevorderen, omdat je publiek weet wanneer ze nieuwe inhoud kunnen verwachten.

Als je eenmaal je doelgroep begrijpt en wanneer ze het meest geneigd zijn om op TikTok te browsen, is het een goed idee om ze te targeten met de meeste van je content. Ongeacht uw plaatsingsstrategie, u moet deze afstemmen op de specifieke doelgroep die u wilt bereiken.

Verwant: Wil je viraal gaan op TikTok? Volg deze 4 regels.

Lees de meningen van anderen

Wees ten slotte niet bang om de mening van anderen te lezen over de beste tijden om op TikTok te posten. Het TikTok-algoritme verandert voortdurend en het kijkgedrag van TikTok’s gebruikersbestand verandert net zo vaak.

Daarom moet je op de hoogte blijven van algoritmeveranderingen en kijken wat grote TikTok-influencers en entertainers doen. Als ze je aanraden om gedurende een bepaalde tijd te posten, voer dan wat experimenten uit en kijk of je verbeteringen ziet in je betrokkenheidsstatistieken of weergaven.

Verwant: 6 strategieën om op te vallen als merk op TikTok

Dus, wanneer moet je op TikTok posten?

Zoals je kunt zien, is er niet één beste tijd om voor iedereen op TikTok te posten. In plaats daarvan hangt het ideale moment om nieuwe inhoud te plaatsen af ​​van je doelgroep, niche en persoonlijke voorkeuren. Doe veel onderzoek en plan vooruit, en je zult een veel betere tijd hebben om inhoud te plaatsen die met succes voor tonnen oogballen komt.

Natuurlijk komt er bij het beheersen van TikTok meer kijken dan alleen het plaatsen van content op het juiste moment.

Bekijk hier de andere handleidingen en bronnen van Entrepreneur voor meer informatieve artikelen zoals deze om u te helpen uw bedrijf te laten groeien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in