De beste en slechtste media TikTok-accounts

0
65


De vooruitzichten voor mediabedrijven zijn tegenwoordig somber. Ontslagen zijn er in overvloed. Er zijn nu chatbots die geaggregeerd nieuws op laag niveau, lifestyle-quizzen of de NFL-voorspellingen van Saddam Hoessein kunnen benaderen. En dan is er de langzame achteruitgang van het enige socialemediaplatform waarop journalisten de overhand hebben.

Slechte tijden kunnen iedereen tot wanhopige maatregelen dwingen, dus het is geen verrassing dat veel grote verkooppunten TikTok omarmen. De Washington Post was een early adopter van het platform en het heeft redelijk goed uitgepakt voor hen; het officiële account van de krant heeft zo’n 1,5 miljoen volgers, of iets meer dan de helft van het aantal werkelijke abonnees afgelopen zomer. Weinig andere waren zo succesvol, maar dat weerhield verkooppunten er niet van om het te proberen: een lopende lijst die wordt bijgehouden door mediaverslaggever Francesco Zaffarano, die de Mapping Journalism Substack schrijft, beweert dat ten minste 753 verkooppunten wereldwijd officieel zijn ingelogd.

De acceptatie van TIkTok door de massamedia is zakelijk gezien in zekere mate logisch; kranten hebben lezers nodig en een aanzienlijk deel van de lezerspopulatie zit op TikTok. Maar tot nu toe is hun aanwezigheid op de app een geschenk voor iedereen die het leuk vindt om instellingen te zien die handel in expertise, autoriteit en heel weinig humor overgeven aan de leercurve van een platform waarvan de conventies en de taal bijna uitsluitend worden gedicteerd door tieners. Hier zijn enkele van de ergste.

SLECHT

De New York Post

De favoriete krant van Gawker zou uitstekend moeten zijn op TikTok. Hun berichtgeving is schunnig, roddelend en gedreven door primeurs. Ze hebben ook de beste headline-schrijvers in het spel en zouden daarom moeten uitblinken in elk medium met veel afbeeldingen en overlappende tekst. Helaas hebben de roddelduivels en rechtse maniakken de sensorische deprivatietank van Hunter Biden ingeruild voor Ken Burns-achtige fotomontages van beroemde mensen, verduisterd door lange en woordspelingloze tekst.

Graad: C+

De Washington Post

Op papier en volgens de meeste statistieken waar hun verkoopafdeling om geeft, De Washington Post heeft het TikTok-spel goed gespeeld. Ze hebben een enorme aanhang en begrijpen duidelijk enkele sleutelregels voor succes op sociale media: kwantiteit en het werk overdragen aan Gen Z-medewerkers op sociale media. De Na’s biografie op het platform is “Wij zijn een krant.” wat enigszins charmant zou kunnen zijn als het verslag enige gelijkenis vertoonde met een. In plaats daarvan komt het account neer op een online improvisatiegroep die schetsen schrijft met een losse relatie tot de krantenkoppen.

Rang: C-

De New Yorker

Ze moeten hun schrijvers hier niet aan onderwerpen.

Rang: C

MINDER SLECHT

De onderschepping

The Intercept behoort ook tot de betere van de slechteriken, omdat ze duidelijk weten dat dit niet hun kracht is en dienovereenkomstig weinig moeite hebben gedaan. Dit was wel handig:

Graad B-

De Los Angeles Times

De Los Angeles Times stafleden hebben de verstandige oproep gedaan om zelden hun gezicht te laten zien in video-recaps van hun eigen rapportages, in plaats daarvan naar een paarse sokpop.

NIEUWKoken

De Keer zelf heeft misschien nog geen bolwerk op de TikTok-markt, nadat het vorige week net is gelanceerd, maar een van hun meest populaire uitlopers is middelmatig aanwezig. Voedselvideo’s zijn leuk om naar te kijken en je kunt zien dat ze plezier hebben met de audio.

Graad B

De Financiële Tijden

De Financiële tijden heeft geen TikTok-account gemaakt, behalve hun pagina met live-evenementen. Het resultaat is zoiets als een verkorte CSPAN voor mensen die echt dingen kunnen kopen die ze zien in ‘Hoe het uit te geven’. Deze bitchy ingenieur heeft meer charme dan alle anderen Washington Post’s schetsen gecombineerd, en ik kies ervoor om wat passieve agressie te lezen in hoe ze het gezicht van Elon Musk hebben bijgesneden voor dit interview.

Graad: B+

GK

Interview clips en foto’s van jongens. Veelbelovende combi!

Klasse A-

Dagelijkse mail

Dit is precies hoe ik me voorstel dat ze praten.

Klasse A-

N+1

Duidelijk geen relatie, maar ik heb vragen.

Cijfer: ?

HET BESTE

Wall Street Journal Mening

In wat misschien wel de enige verstandige redactionele beslissing is die deze sectie ooit heeft genomen, hebben de columnisten ervoor gekozen om geen TikToks op hun geverifieerde pagina te plaatsen. Een perfect huwelijk van vorm en functie.

Kwaliteit: A+

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in