De behandeling door TikTok-moderators van materiaal over seksueel misbruik van kinderen trekt senaatsonderzoek

0
131Na een Forbes onderzoek, tweeledige senaatsleiders eisen antwoorden van TikTok en zijn externe contentmoderator, Teleperformance.


TikTok en zijn externe content-moderator, Teleperformance, liggen onder vuur van tweeledige senaatsleiders over de manier waarop bedrijven omgaan met materiaal van seksueel misbruik van kinderen na een Forbes onderzoek.

De Democratische senator Richard Blumenthal van Connecticut en de Republikeinse senator Marsha Blackburn van Tennessee hebben donderdag brieven aan de CEO’s van het socialemediaplatform en zijn aannemer gestuurd over onthullingen van de Forbes melden dat Teleperformance zijn inhoudsmoderators heeft getraind met behulp van grafische video’s en afbeeldingen van kinderen die betrokken zijn bij seksuele handelingen die van TikTok zijn verwijderd.

Forbes meldde dat dit materiaal op grote schaal toegankelijk was gemaakt voor moderators als een hulpmiddel bij het werk. Een voormalige werknemer was zo gealarmeerd door de arrogante omgang van de bedrijven met deze illegale beelden dat ze hun activiteiten aan de FBI meldde en vervolgens in juni een agent ontmoette.

“Dit is ongelooflijk verontrustend”, schreven Blumenthal en Blackburn aan TikTok CEO Shou Zi Chew en Teleperformance CEO Daniel Julien. “Door deze expliciete afbeeldingen en video’s als trainingsmateriaal te gebruiken, heeft Teleperformance inhoudsmoderators niet alleen onderworpen aan de meest weerzinwekkende onderwerpen die je je kunt voorstellen, maar heeft het ook actief gepromoot wat het ogenschijnlijk probeerde te verwijderen van TikTok.”

In reactie op de brief ontkende Teleperformance-woordvoerder Mark Pfeiffer dat het bedrijf materiaal had gebruikt voor seksueel misbruik van kinderen in de training voor contentmoderator. Hij vertelde Forbes in een verklaring per e-mail dat “we deze beschuldigingen zeer serieus nemen en dat we onlangs een interne audit hebben uitgevoerd die geen bewijs heeft gevonden voor het gebruik van of toegang tot CSAM-afbeeldingen tijdens trainingen. We zijn nu bezig met het laten uitvoeren van een onafhankelijke audit door een derde partij om al onze operationele normen en processen voor contentmoderatie te onderzoeken.”

TikTok reageerde niet direct op een verzoek om commentaar op de brief van de senatoren. In reactie op het oorspronkelijke rapport had TikTok-woordvoerder Jamie Favazza gezegd: Forbes dat TikTok’s “trainingsmateriaal strikte toegangscontroles heeft en geen visuele voorbeelden van CSAM bevat”, maar gaf toe dat de externe bedrijven waarmee het werkt hun eigen processen kunnen hebben.

Nu eisen senatoren Blumenthal en Blackburn, die de machtige Senaatscommissie voor consumentenbescherming leiden, antwoorden op het gezamenlijke werk van de bedrijven. Ze hebben de bedrijven om informatie gevraagd over een gedeelde spreadsheet die volgens voormalige moderators honderden afbeeldingen bevatte van kinderen die naakt waren of werden misbruikt, ook wel bekend als ‘Daily Required Reading’.

Verschillende voormalige moderators hadden verteld Forbes deze spreadsheet, die volgens hen breed toegankelijk was voor werknemers van beide bedrijven, stond vol met materiaal voor seksueel misbruik van kinderen en andere inhoud die de regels van TikTok had overtreden. De senatoren eisten antwoorden over hoeveel mensen toegang hadden tot het document, de hoeveelheid materiaal die seksueel misbruik van kinderen bevatte, hoe lang het bestand al bestond en of het nog steeds wordt gebruikt.

Ze vroegen Teleperformance ook hoe het de seksueel expliciete materialen met minderjarigen in de eerste plaats had verkregen, en vroegen TikTok of het deze visuele voorbeelden had verstrekt aan zijn contentmoderatiepartners.

Bovendien ondervroegen de senatoren TikTok over zijn afspraken met andere externe contentmoderatiewinkels en hoe de socialemediagigant die externe contractanten in de gaten houdt om ervoor te zorgen dat ze zich aan de normen van TikTok houden.

“Toen TikTok kennis kreeg van het seksueel expliciete trainingsmateriaal”, concludeerde hun brief aan de voorzitter van TikTok, “waarom heeft het er niet voor gekozen om zijn contract met Teleperformance te beëindigen?”

Ze stellen 2 september als deadline voor TikTok en Teleperformance om te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in