De Aussie Rapunzel: Hunter-export heeft 1,3 miljoen volgers op TikTok

0
96


Twee jaar nadat ze tips begon te geven voor het kweken van lang, weelderig haar, heeft Sophie Jordan, de export van Newcastle, meer dan 1,3 miljoen volgers verzameld op TikTok in haar rol als The Aussie Rapunzel.

Newcastle Wekelijks journalist Rebecca Riddle ging zitten met de 23-jarige social media sensatie in een zeldzaam media-interview om haar te vragen hoe het allemaal begon.

Wat is jouw connectie met Newcastle?

Ik ben opgegroeid in de buurt van Maitland en ging naar school in Newcastle, in Hamilton eigenlijk, aan het St Francis Xavier’s College. Nadat ik in 2017 was afgestudeerd, ben ik naar Sydney verhuisd om economie te studeren aan de Universiteit van Sydney. Ik ga vaak terug om te bezoeken omdat het leuk is om Sydney even te ontvluchten. Ik ga graag terug naar huis, het is zoveel rustiger [than Sydney].

Hoe ben je ‘The Aussie Rapunzel’ geworden?

Mijn online naam ‘The Aussie Rapunzel’ begon toen ik begon op TikTok.

In plaats van mijn naam te gebruiken, wilde ik een merk en iets dat memorabel was. De Aussie Rapunzel is uniek voor mij omdat het hebben van lang haar in Australië niet erg gebruikelijk of trendy is, dus ik ging ermee akkoord.

Het begon in februari 2020. Iedereen zat in lockdown en er was niet veel te doen. Veel mensen vroegen me al naar mijn haar, in mijn persoonlijke leven en offline. Mensen vroegen me wat ik doe om mijn haar lang te laten groeien en hoe ik het zo lang houd. Ik had al deze haartips die ik mensen kon geven, maar ik had gewoon niet de middelen om dat te doen. Toen TikTok uitkwam, dacht ik dat ik gewoon haartips moest gaan geven op TikTok.

Ik begon met mensen eenvoudige tips te laten zien die ze konden doen, gemakkelijke dingen die ze konden proberen, en vanaf daar begon het gewoon. Het is echt spannend geweest.

Hoe lang is je haar nu?

Ik meet het niet altijd, maar de laatste keer dat ik het deed was het een meter, dat was een tijdje geleden, dus het is waarschijnlijk net iets meer dan een meter, misschien 105 cm of 110 cm. Mijn volgers willen dat ik het tot anderhalve meter laat groeien, maar ik ben 175 cm lang en dat zou op dat moment in de buurt komen van mijn lengte. Ik weet niet zeker of ik dat zou kunnen.

En je zou verbaasd zijn – nu het een meter is, zijn er niet zoveel kapsels die je ermee kunt doen. Als ik mijn haar in een paardenstaart trek, krijg ik hoofdpijn, en als ik slaap moet ik het in een vlecht dragen, anders zit het overal, en zelfs zittend als het uit is, zit ik op mijn haar.

Hoe lang heb je erover gedaan om het tot deze lengte te laten groeien?

Ik zeg meestal dat het zeven jaar heeft geduurd voordat ik het geknipt heb, maar de afgelopen drie jaar heb ik me gefocust op het gezond en dik krijgen van mijn haar.

Wat is een van je geheimen om weelderig haar te hebben?

Mensen kwamen steeds naar me toe met de vraag naar doe-het-zelf of goedkope manieren om voor hun haar te zorgen, veel van mijn volgers zijn jong, dus ik vertelde ze over rozemarijnwater – ik gebruik het voor mijn haar. Kook wat rozemarijn, spuit het op je haar en slaap er een nachtje in en het is bewezen goed te zijn voor de haargroei. En voor glanzend haar gebruik ik appelciderazijn.

Was je als kind al geobsedeerd door je haar?

Ik was niet super waardevol met lang haar toen ik jong was, ik hield gewoon van lang haar. Ik herinner me dat ik als kind lagen had en behoorlijk golvend haar, en sommige lagen waren kort en schokkerig en ik wilde gewoon mijn lagen laten groeien. Daarna bleef het maar groeien en terwijl het groeide, hield ik ervan om lang haar te hebben.

Ik heb het gevoel dat iedereen op de middelbare school op een gegeven moment hun haar tot schouderlengte zou knippen en dat wilde ik nooit doen.

Ik liet het groeien tot ongeveer 50 cm en toen 70 cm en toen 80 cm en elke keer bleef ik denken dat ik door zou gaan. Toen wilde ik naar een meter. Het was schouderlengte, taillelengte, dan tot aan de kont..

Je hebt van je haar een fulltime bedrijf gemaakt. Had je je ooit kunnen voorstellen dat dit zou gebeuren door alleen maar je haar lang te laten groeien? En nu je volgers hebt – 1,3 miljoen op TikTok en 53.800 op Instagram – voel je de verantwoordelijkheid om een ​​rolmodel te zijn?

Het valt me ​​nog steeds tegen om eerlijk te zijn. Ik denk aan een stadion met mensen en hoeveel mensen dat zouden zijn, en het is te gek om 1,3 miljoen mensen voor me te zien. Dat is echt cool.

Vijfennegentig procent van mijn volgers is vrouw. Ik weet de exacte leeftijdscategorie niet, maar ik zou zeggen dat de meerderheid jonge meisjes en jonge volwassenen zijn.

Ik had veel mensen contact met me opnemen nadat ze COVID hadden gehad om te zeggen dat hun haar was uitgevallen en hun zelfvertrouwen had aangetast. Als je echt ziek bent, staat je lichaam onder veel stress, en dit kan gebeuren. Het was goed om deze mensen wat tips te geven en hun zelfvertrouwen weer op te bouwen.

Er is niets beter dan wanneer je een goede haardag hebt, of wanneer je net naar de salon bent geweest, je zo zelfverzekerd voelt. Als ik iemand kan helpen om zich zo te voelen, dan is dat geweldig.

TikTok is er trots op een merk te zijn waarmee gebruikers en makers kunnen gedijen door hun creativiteit.

De hashtag LearnOnTikTok biedt de gebruikers van de app lifehacks en doe-het-zelf-advies van medegebruikers en heeft meer dan 361 MILJARD keer bekeken.

De Aussie Rapunzel heeft een trouwe aanhang die regelmatig afstemt op haar instructievideo’s.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in