De arbeidswetten in Californië veranderen en deze TikTok HR-adviseur helpt de lokale bevolking om het op te lossen

0
6


De tussentijdse verkiezingen zijn officieel afgerond en Californië ziet een enorme verandering in de arbeidswetten van de staat.

Een maker van inhoud gebruikt haar TikTok-platform om zowel werknemers als werkgevers te helpen de veranderingen op de werkplek te begrijpen.

Cindy O’Peka, een Human Resources Consultant uit Folsom, CA, vermeldt in een van haar TikTok-video’s dat “er meer wetten zijn aangenomen voor 2023 op het gebied van werkgelegenheid dan ik ooit heb gezien in mijn hele HR-carrière.”

Enkele veranderingen die ze benadrukt, zijn onder meer:

  • Een verlenging van het COVID-19-loon
  • Beschermd rouwverlof
  • Verhoging minimumloon
  • Herdefiniëren wie in aanmerking komt als “familielid” onder de California Family Rights Act
  • Nieuwe bescherming tegen discriminatie
  • Vereiste loonschaaltransparantie van werkgevers
  • Wijzigingen in de wetgeving inzake veiligheid op de werkplek
  • Wijzigingen in betaald verlof om gezinsredenen en SDI-vergoedingen

@coolmamabear1999

#hr legt uit #Californië #werk #arbeidswetten veranderen voor 2023 #werkgevers #hrtiktok #fyp

In een andere video legt O’Peka uit dat met ingang van januari 2023 het minimumloon in Californië omhoog gaat naar $ 15,50 per uur, een verhoging van $ 1,50. Zowel grote als kleine werkgevers zullen verplicht worden om voor alle werknemers aan dit minimum te voldoen.

Een andere grote verandering is het verplichte rouwverlof, dat onmiddellijk na het overlijden van een familielid betaald verlof wordt voor een werknemer. Vanaf 2023 moet elke werkgever met meer dan vijf werknemers maximaal vijf dagen rouwverlof voorzien voor in aanmerking komende gezinsleden.

O’Peka legt uit dat dit ook echtgenoten, huispartners, kinderen, ouders, broers en zussen, grootouders of schoonfamilie omvat.

@coolmamabear1999

#hr legt 2 nieuwe discriminatiebeschermingen uit voor degenen in #ca #california die #werk #baan in CA #pay #hrtiktok

Discriminatiewetten breiden zich ook uit in de Gouden Staat. In 2024 zullen medicinale en recreatieve cannabisgebruikers worden beschermd tegen discriminatie door middel van drugsscreening.

Vanaf 2023 krijgen werknemers ook bescherming die werkgevers niet toestaat iemand te ontslaan op basis van hun keuzes op het gebied van reproductieve rechten.

O’Peka zegt dat ze haar TikTok-serie de komende weken zal voortzetten om elke wijziging afzonderlijk op te splitsen en mensen te helpen hun rechten te begrijpen.

Alle arbeidsnormen zijn te vinden op de website van het Department of Industrial Relations van de staat Californië.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in