De 82-jarige oma verbaast TikTok met haar ongelooflijke stenovaardigheden: ‘What the heck?’

0
121


Een kleindochter stuurde schokgolven over TikTok toen ze haar grootmoeder vroeg om haar stenovaardigheden te demonstreren.

TikToker @reaganjones176 kreeg meer dan 1,9 miljoen views en bijna 200.000 likes toen ze de indrukwekkende beelden naar haar account uploadde.

Nu, net als de Victoriaanse ontdekking die een jong stel deed tijdens het renoveren van hun 108 jaar oude huis, blaast dit stukje geschiedenis de mensen over de hele wereld omver.

Pak deze 5 gladde en rekbare SKIMS-musthaves voordat ze uitverkocht zijn

Steno, gedefinieerd als afgekort symbolisch schrift, dateert uit het midden van de 4e eeuw voor Christus en is door de geschiedenis heen gebruikt. Er zijn veel vormen van steno in veel verschillende talen.

In het Engels zijn de meest populaire moderne stenosystemen Gregg, Pitman en Speedwriting. Hoewel steno tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt – meestal door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg – werd het in het verleden op grotere schaal gebruikt en werd het ooit beschouwd als een essentieel onderdeel van de secretariële opleiding.

In het geval van @reaganjones176 leerde haar oma steno toen ze als juridisch secretaresse voor een spoorwegmaatschappij werkte. “Ze won veel prijzen voor haar werk en steno op school”, legde de TikToker uit in een reactie.

Zie deze slaapkamer veranderen in een levendige oase na een ongelooflijke eendaagse renovatie:

‘Dit is geen grap?!?!?’

Bijna 7.000 TikTokers kwamen naar de reacties om hun schok te uiten over de onbekende schrijfstijl.

“Ik heb de term steno gehoord, maar ik denk dat mijn hersenen het altijd als afkortingen beschouwden, niet dit 😳😅”, schreef een gebruiker.

“DUS DIT IS DE WAAROM IK DE SCHRIFT VAN MIJN GMA NOOIT KON LEZEN!! Ze schreef in een mix van cursief en steno”, merkte een andere gebruiker op.

“Ik word letterlijk gek als ik dit probeer te begrijpen”, schreef een andere gebruiker.

“Dit is geen grap?!?!? Ik heb dit nog nooit van mijn leven gezien of ervan gehoord”, aldus een gebruiker.

“Nooit van gehoord”, schreef een ander.

Dankzij TikTok kan dit ongebruikelijke – maar zeer indrukwekkende – schrijfsysteem misschien een comeback maken!

Zie dit appartement in Manhattan een ongelooflijke maximalistische make-over krijgen met slechts $ 1.000:

De post-82-jarige oma blaast TikTok’s geest met haar ongelooflijke steno-vaardigheden: ‘What the heck?’ verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Reddit-gebruiker ontdekt volledig ongewijzigd Target café uit de jaren 90: ‘Ziet er zoveel beter uit’

Moeder die samen met Joe DiMaggio het laatste huis van Marilyn Monroe verbouwt, doet schokkende ontdekking in plafond: ‘Echt opmerkelijk’

De 8 beste kastbenodigdheden van minder dan $ 50 die je nu kunt pakken tijdens de Nordstrom Summer Sale

Deze roll-on balsem van $ 7 op Amazon kan na slechts een paar keer gebruik ernstig droge, gebarsten hielen verzachten: ‘Mijn voeten stierven voordat ik dit vond!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in