Dagelijks dozijn | Forbes: Het uiteenvallen van Yeezy; Vertrek TikTok-beveiligingschef; Behuizing Chill ‘griezelig vergelijkbaar’ met 2000s

0
14


Aandelen van Adidas daalden dinsdag in de nasleep van het uiteenvallen van het bedrijf met Kanye West, en de Duitse schoenen- en kledinggigant startte ook een personeelsstop. Een vertraging van de huizenprijzen markeert de grootste vertraging ooit. Plus, Forbes samen met SHOOK Research om onze allereerste America’s Top RIA Firms ranking te lanceren.

Registreer hier om de Forbes Daily Dozen ochtendnieuwsbrief rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

Vandaag in het nieuws

  • Een Russische rechtbank verwierp het beroep van Brittney Griner voor een kortere straf, komt twee maanden nadat de WNBA-ster was veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Het juridische team van de tweevoudig Amerikaanse Olympische gouden medaillewinnaar onderzoekt de mogelijkheid van verder beroep.
  • Londen Heathrow Airport waarschuwde dat het “een aantal jaren” kan duren voordat het aantal passagiers dat door het grote Europese reisknooppunt stroomt, terugkeert naar het pre-pandemische volume. Het is de laatste in een reeks grimmige voorspellingen voor de zwaar getroffen sector, die blijft worstelen met extreme tekorten aan arbeidskrachten en nu de vraag naar internationale vluchten daalt als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de stijgende kosten van levensonderhoud.

Beste afhaalrestaurants

Kanye West is geen miljardair meer nu zijn lucratieve deal met Adidas voorbij is, raakt de superster-rapper zijn plaats op de Forbes Billionaires-lijst kwijt. Adidas haalt naar schatting 4% tot 8% van zijn omzet uit Yeezy-producten, terwijl Forbes schat dat de deal $ 1,5 miljard waard was voor de rapper-cum-mode-ondernemer. Nu de deal in de soep liep, had zijn vermogen nu kunnen dalen tot $ 400 miljoen.

De geschrapte Yeezy-deal kost de Duitse schoenen- en kledinggigant Adidas naar schatting $ 645 miljoen tussen dit jaar en volgend jaar. Nadat Adidas West had gedumpt, daalden de aandelen van het bedrijf met 5,6% in Frankfurt, wat nog erger was voor het bedrijf, wiens aandelen al daalden als gevolg van dalende verkopen. Meer: Adidas startte vervolgens een personeelsstop, maar suggereerde dat het geen ontslagen zal nemen en in plaats daarvan werknemers die aan Ye-branded sneakers en kleding hebben gewerkt, opnieuw zal toewijzen.

Aan de andere kant van de medaille zien wederverkopers van sneakers dollartekens dankzij de Ye-Adidas-splitsing. a potentiële ommekeer in die markt nadat het de afgelopen jaren minder lucratief werd om Yeezy-sneakers online door te verkopen.

Er is een klein deel van de luchtreizigers die er vrijwillig voor kiezen om op de middelste stoel te worden ingeklemd tussen degenen in gangpad- en raamaccommodaties, maar luchtvaartmaatschappij Virgin Australia is op een missie om dat te veranderen via een loterij die wekelijkse prijzen aanbiedt zoals een helikopterkroegentocht of vakantie pakket naar passagiers die die middelste stoel willen nemen. De promo van zes maanden biedt een totale prijzenpot van ongeveer $ 145.000.

De huizenprijzen in de VS stegen in augustus met 13% op jaarbasis, tegenover 15,6% een maand eerder de grootste vertraging ooit. De prijzen daalden in alle grote markten, waarbij de grootste steden van het land, zoals New York, Los Angeles en San Francisco, maandelijks 1,6% daalden. Een expert zegt dat de vertraging “griezelig vergelijkbaar” is met de huisvestingscrisis van de jaren 2000.

Elon Musk vertelde naar verluidt de banken die zijn overname van Twitter voor $ 44 miljard gedeeltelijk steunen dat hij is van plan om de deal tegen vrijdag te sluiten, een deadline die is vastgesteld door een rechter van de rechtbank in Delaware, waarmee een einde wordt gemaakt aan zijn zeer openbare geval van wroeging van de koper. Morgan Stanley, Bank of America en Barclays zijn de belangrijkste financiers, die elk ten minste $ 2,5 miljard aan schuldfinanciering toezeggen voor de deal.

Must-read van vandaag

De Yankees hebben het (opnieuw) verknald, maar de familie Steinbrenner is rijker dan ooit dankzij de erfenis van George

De Bronx Bombers zijn het meest waardevolle team in honkbal, en voor een groot deel vanwege de bewegingen van wijlen George Steinbrenner zijn zijn erfgenamen miljardairs.

Voor het geval je het gemist hebt

Roland Cloutier, een veteraan van de Amerikaanse luchtmacht en voormalig wetshandhavingsfunctionaris, trad in juli 2022 af als TikTok’s Global Chief Security Officer terwijl de regering-Biden bleef de nationale veiligheidsrisico’s van TikTok’s Chinese eigendom evalueren. Een in China gevestigd ByteDance-team leidde meerdere audits en onderzoeken naar Cloutier, die toezicht hield op Amerikaanse gegevensproblemen.

Tips die u kunt vertrouwen

  • Werknemers hebben lang gedesillusioneerd door zielverpletterende, doodlopende banen vaak gepaard met lange reistijden, drukke uren en agressief micromanagement; het is pas recentelijk dat ze namen aan deze bewegingen hebben toegevoegd, zoals de Great Resignation of stille stoppen. Dit is wat bedrijven moeten weten over wat de oorzaak is van deze omzetverhogende verschijnselen en hoe werknemers betekenis kunnen vinden in een niet-ideale rol.
  • De behoefte aan vastberaden financieel advies is groter dan ooit, aangezien de S&P 500 dit jaar tot nu toe 21% is gedaald en de Nasdaq 31%, de inflatie 8% en de angst voor een recessie opdoemt. Dat is waarom Forbes en SHOOK Research hebben onze eerste lijst van Amerika’s beste RIA-firma’s samengesteld 100 geregistreerde beleggingsadviesbureaus met een cumulatief vermogen van $ 730 miljard. Kijk of uw bedrijf de juiste keuze heeft gemaakt en lees hier meer over onze methodologie.

Must-Watch video

De Astros kunnen matras Mack $ 75 miljoen verdienen met een overwinning in de World Series

Meubelmagnaat Jim “Mattress Mack” McIngvale uit Houston heeft jarenlang voor miljoenen dollars ingezet op grote sportwedstrijden, terwijl hij promoties voerde om klanten terug te betalen voor bepaalde matras- en meubelaankopen als zijn team wint. Soms werpen de gokken grote vruchten af, zoals zijn recente weddenschap in March Madness die een winst van $ 500.000 opleverde voor zijn drie-winkelketen Gallery Furniture. Nu houdt McIngvale zijn adem in voor een potentiële betaaldag van $ 75 miljoen als de Astros de World Series winnen. “We doen er alles aan om al dit geld terug te winnen voor deze klanten, want zodra ze het geld terugkrijgen, heb je een levenslange klant gecreëerd en zoveel positieve mond-tot-mondreclame”, zegt hij.

Een Forbes-abonnement verlicht, informeert en inspireert. Vandaag meedoen om onbeperkte toegang te krijgen tot al onze journalistiek en een plaats op de eerste rij bij exclusieve evenementen voor abonnees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in