Dad haalt kritiek op de thuiskomstjurken van dochters in viral TikTok

0
12


Omdat sociale media de verkeerde mensen aanmoedigen, voelen vreemden zich zelfs in 2022 volkomen op hun gemak om jonge meisjes openlijk te schande te maken voor wat ze dragen. Zelfs op hun eigen vaders Facebookpagina.

In een virale TikTok roept een vader alle mensen op – volwassen volwassenen, let wel – die besloten om de thuiskomstjurken van zijn dochter te wegen met hun verouderde en seksistische meningen.

Matt Austin is een nieuwslezeres in Florida en vader van meisjes die, zoals veel trotse en liefhebbende ouders, een foto van zijn dochters voor hun grote thuiskomstdans op zijn Facebook-pagina deelde. Hij onderschreef het: “Mijn dochters zien er een beetje te goed uit op de avond van thuiskomst. Geloof het of niet, ze zijn zelfs nog mooier van binnen.”

Het was allemaal leuk en spelen totdat volslagen vreemden het gevoel hadden dat ze hun beledigende meningen konden delen in het opmerkingengedeelte van zijn pagina.

“Die outfits zijn niet geschikt voor een gala, dat is wat vrouwen dragen naar de club als ze op zoek zijn naar wat actie. … Zo triest dat ouders hun jongedames op pad sturen met alles erop en eraan’, zei een persoon.

Gerelateerd: Moeder gaat viraal omdat ze het ‘maskers optioneel’-beleid van de school noemt terwijl ze de seksistische dresscode handhaaft

“Ik denk niet dat ik zo gekleed zou zijn bij mijn vader”, schreef een ander. “Die meisjes zijn te jong om zich provocerend te kleden, ze zouden respect voor zichzelf moeten hebben.”

“Eerlijk gezegd zou ik ze nergens zo gekleed laten gaan!” zei iemand anders.

Dus besloot Matt om zijn reactie op TikTok op te nemen. En het is absoluut briljant.

“Eén ding waar ik als vader van meisjes altijd pissig van ben geworden, is wanneer mensen dingen zeggen als ‘oh deze meisjes moeten zich kleden zodat ze de jongens niet afleiden’ of erger nog: ‘ze kleden zich op een manier waarop ze ‘vragen erom’,’ antwoordt hij.

‘Laten we iets duidelijk maken: het is niet de taak van mijn dochter om ervoor te zorgen dat je zoon gefocust is op school. Het is ook niet haar taak om zich afschuwelijk genoeg te kleden zodat je zoon haar niet aanvalt. Het is jouw taak om geen viezerik op te voeden zonder zelfbeheersing.”

Als iemand die ooit van school naar huis werd gestuurd omdat hij een mouwloze coltrui,,Ik haat het dat meisjes nog steeds worden gediscrimineerd als het gaat om kledingvoorschriften. Maar ik hou ervan om ouders te zien vechten tegen het ongebreidelde seksisme van dit alles.

Gerelateerd: Haar kleding, haar keuze, haar zelfvertrouwen – waarom mijn dochter haar eigen outfits kiest

Hij grapt dat hij zou willen dat zijn meisjes “24/7 Snuggies” zouden dragen (zucht), maar hij weet dat het creëren van regels over wat zijn dochters wel en niet mogen dragen averechts zou werken en om een ​​aantal redenen ongelooflijk schadelijk zou zijn.

“Als ik ga dicteren wat mijn dochters dragen, zal ik ze drie dingen leren”, zegt hij. “A: ze zullen me gaan haten vanwege willekeurige regels, B, ze zullen tegen me gaan liegen, of C, wat nog erger is: dat het oké is voor een man om ze te vertellen wat ze moeten dragen omdat ze er te goed uitzien . En dat gebeurt niet, Karen.”

Motherly’s digitale lessen

tienerdochter leunt met haar hoofd op moeder en lacht

Digitale lessen

$98

Wanneer meisjes leren over puberteit voordat het gebeurt, zien ze lichaamsveranderingen met meer vertrouwen en zelfs opwinding tegemoet.

Als ze tussen de 8 en 11 jaar oud is, is het een perfect moment om te beginnen. Deze cursus bereidt haar voor op wat haar te wachten staat en helpt JOU om haar meest vertrouwde influencer te worden als het gaat om haar veranderende lichaam.

Hij ondertekent zijn video met een laatste boodschap aan de, alweer, VOLWASSENEN die geen schaamte voelden om kinderen te schande te maken voor hun kleding:

“Maar weet je wat me echt zou teleurstellen? Als mijn meisjes opgroeien tot het type volwassene dat op sociale media gaat en het uiterlijk van een tiener op de Facebook-pagina van haar vader vernedert. Dat noem ik nu trashy.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in