Cybersecurity-expert waarschuwt voor cryptocurrency-zwendel TikTok

0
56


JACKSONVILLE, Fla. – Een cryptocurrency-zwendel gaat door TikTok.

Volgens het Better Business Bureau begint het met een oplichter die een video plaatst van een grote stapel geld waarvan een oplichter beweert dat hij die in slechts een paar dagen heeft verdiend door te investeren in cryptocurrency en dat hij hetzelfde voor jou kan doen.

Zodra je de oplichter een bericht stuurt, vragen ze je om geld te sturen via Paypal, Zelle of Venmo voor een “investering” in cryptocurrency.

Zodra het geld is verzonden, zijn ze weg en het geld ook.

Cybersecurity-expert Chris Hamer raadt iedereen aan een bepaalde mentaliteit te hebben om te voorkomen dat hij het slachtoffer wordt van online snel rijk-schema’s.

‘Als je op straat loopt en iemand komt naar je toe en zegt dat ik je geld kan verdubbelen, geef me dan 20 dollar en ik geef je 40 dollar terug zodra ik terug ben. Ga je het ze geven? Waarschijnlijk niet, ‘zei Hamer.

Hamer zei dat het belangrijk is om te begrijpen dat alles wat op sociale media verschijnt, misschien niet is wat het lijkt.

Dat geldt voor het spelen van online games of het deelnemen aan schijnbaar onschuldige quizzen op sociale media of voor influencers met duizenden volgers die je producten verkopen.

“Het is zo kwaadaardig hoe ze het doen”, zei Hamer over de quizzen op sociale media. “Afhankelijk van hoeveel van deze stomme deelnamedingen je hebt gedaan, ken ik je favoriete kleur, ik ken de naam van je hond, ik ken je favoriete eten. En dit alles wordt gebruikt om een ​​profiel op te bouwen dat in een database gaat. Een deel ervan wordt gebruikt voor gerichte reclame.”

Hamer zei dat het belangrijk is om te onthouden dat ‘gratis’ nooit echt ‘gratis’ is bij online diensten.

“Elke keer dat iemand je een gratis dienst aanbiedt, is dat omdat jij het product bent. Ze verkopen uw informatie en uw toegang en uw voorkeuren en antipathieën aan adverteerders,’ zei hij. “Je bent wat ze verkopen aan adverteerders. Jij bent het koopwaar.”

Hamer zei dat de quizzen ook kunnen worden gebruikt om meer persoonlijke informatie te verzamelen die kan worden gebruikt voor identiteitsdiefstal – zoals je misleiden om je geboortemaand te delen met een “kies je geboortesteen” -quiz en vervolgens je geboortejaar en -dag te delen in een aparte quiz dat lijkt uit een andere groep te komen, maar is het niet.

Hoe minder informatie je geeft, hoe kleiner de kans dat je wordt opgelicht, zei hij.

Copyright 2022 door WJXT News4JAX – Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in