Crunchy Mom + Silky Mom = ‘Scrunchy Mom’ TikTok

0
131


Er zijn ongeveer een miljoen opvoedingsstijlen en -trends. Maar uiteindelijk—Tenslotte!– er lijkt er een te zijn die velen (de meesten?) van ons aanspreekt. Als je nog nooit van “scrunchy moms” hebt gehoord, de naam komt van een combinatie van zijdezachte moeder en knapperige moeder (daarover later meer). Hoewel de “scrunchy moms”-trend niet nieuw is, is het nieuw voor mij en, laat me je vertellen, ik heb me nog nooit zo gevoeld gezien.

Scrunchy moeders hebben TikTok de laatste tijd overgenomen, en het is een absolute verademing. In een wereld vol alles-of-niets opvoedingsstijlen, is het gemakkelijk om je verward, verloren en volledig overweldigd te voelen.

Enter: Scrunchy Moms.

Scrunchy moms is een term die wordt gebruikt om degenen onder ons te beschrijven die deels zijdezachte moeders en deels knapperige moeders zijn. Zijdeachtige moeders worden aangetrokken door dingen die het leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Denk aan iPads, fastfood, wegwerpluiers en plastic speelgoed dat in Amazon-dozen wordt geleverd. Knapperige moeders daarentegen zijn verwant aan moderne hippies, die een meer holistische benadering van ouderschap hanteren. Denk aan homeopathische medicijnen, wasbare luiers en door Montessori goedgekeurd houten speelgoed.

Gerelateerd: ik kon geen opvoedingsstijl vinden die mij definieerde, dus ik gaf het op en bedacht deze

Hoewel er niets mis is met het zijn van een zijdezachte moeder of een knapperige moeder, is de realiteit dat de meesten van ons ergens in het midden vallen. Mijn kinderen speelden met houten blokken en ook met plastic speelgoed dat harde en vervelende geluiden maakte. We verbouwen veel van onze eigen groenten en compost (als ik ‘wij’ zeg, bedoel ik echt mijn man), maar we eten ook meer fastfood dan ik zou willen toegeven. Ik ben een vegetariër; de rest van mijn familie zijn vleeseters. Ik heb mijn beide kinderen flesvoeding gegeven en ik was ook een thuisblijfmoeder die dol was op babydragen. Mijn kinderen worden volgens schema gevaccineerd en we hebben ook voldoende homeopathische verkoudheidsmiddelen bij de hand.

Scrunchy moeders veroveren TikTok stormenderhand – en met een goede reden. Omdat het zin heeft. Een scrunchy moeder zijn is een praktische, buffetachtige benadering van ouderschap. Een beetje van dit, een beetje van dat.

Zo zegt scrunchy mom en TikTokker @millennialmidwesternmom dat ze haar baby inent en in een wiegje legt, maar ook borstvoeding geeft en wasbare luiers.

Voor TikTokker caseyisabella betekent ‘scrunchy mom’ zijn dat ze voorstander is van thuisbevalling en babydragen, maar ook dierlijke producten eet en gelooft in de moderne geneeskunde.

In één video laat scrunchy moeder Jess Katz (@jesskkatz op TikTok) de dingen in haar huis zien die “gewoon logisch zijn” als een scrunchy moeder: katoenen luiers, (back-up) wegwerpluiers, een compostbak, houten speelgoed, plastic speelgoed, moderne medicijnen en vaccinaties.

In een paar TikTok-video’s haalt Haley Halliburton de disco-vibes uit om de dingen te delen die voor haar als scrunchy moeder logisch zijn, zoals het beperken van kleurstoffen, haar kinderen iPads laten gebruiken, homeopathische medicijnen proberen en de badkamer schoonmaken met bleekmiddel. In een andere TikTok zegt Halliburton dat ze een niet-medicinale bevalling heeft gehad, maar ook Botox krijgt, borstvoeding geeft en ook haar kinderen meeneemt naar McDonald’s, samen met haar kinderen slaapt en ook naar Peppa Pig kijkt.

In opmerkingen op TikToks over het feit dat ze een scrunchy moeder zijn, prijzen ouders de middenweg van het ouderschap.

In reactie op de scrunchy TikTok van moeder Brianna, zei Mariana Addison: “Ik herken me hier zo in. Knapperig genoeg om te proberen goed te doen, maar niet zozeer dat ik mijn gezond verstand verlies.”

“Wat betekent “scrunchy”? Doen wat het beste werkt voor je familie, een soort moeder? Want dat ben ik zeker!,” merkte Deanna Hodge op.

Gerelateerd: ‘Sittervising’ is de nieuwste opvoedingstrend omdat het geniaal is

TikTokker Jorden zegt: “Het heet “balans””

AMEN.

Vanessa McGrath schreef: ‘Ik ben een doula. Mijn groep noemt me “Chewy”. Niet super knapperig lol”

Of je jezelf nu scrunchy, taai of iets anders noemt, deze oordeelvrije en evenwichtige benadering van het moederschap is de verademing die we allemaal zouden kunnen gebruiken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in