Contant geld gaat niet weg

0
76


Vrouw betaalt voor aankoop met contant geld.

Afbeeldingsbron: Getty Images

Eng nieuws kan ervoor zorgen dat mensen op een video klikken, maar het maakt ze ook minder financieel vaardig.


Belangrijkste punten:

 • FedNow is een nieuwe service waarmee u direct geld van de ene bankrekening naar de andere kunt overmaken.
 • Geruchten en complottheorieën over TikTok verkopen misschien advertenties, maar ze zijn totaal verkeerd.
 • Volgens de kenners zal FedNow ons allemaal ten goede komen.

Weet je wat verkoopt? Angst en bloed. Een van de eerste termen die ik vroeg in mijn nieuwscarrière leerde, was: “Als het bloedt, leidt het.” Met andere woorden, we zouden alle blije “hond redt jongen van put”-verhalen laten vallen als er een bijzonder gruwelijk incident te dekken was.

Niets is echt veranderd sinds die begindagen van de drukpers (grapje; ik begon eigenlijk kort nadat de drukpers was uitgevonden). Er zal altijd iemand zijn die je bang probeert te maken om op een verhaal te klikken of een TikTok-video te bekijken. Hoe meer klikken, hoe meer advertentieverkopen. Hoe meer advertentieverkoop, hoe meer inkomsten.

Het is een vicieuze cirkel.

Sparen: klik hier om een ​​best-in-class spaarrekening te ontdekken waarmee u 14x uw bank kunt verdienen

Meer: bekijk onze beste online betaalrekeningen van 2022

Hun versie van de waarheid is eng

Het meest recente voorbeeld hiervan is een TikTok-video gestuurd door een vriend. Het bevatte drie aantrekkelijke 20 (of 30) -ietsen die spraken over hoe FedNow – een nieuw programma van de Federal Reserve dat volgend jaar van start gaat – het leven gaat veranderen zoals we dat kennen.

De zeer serieuze jonge vrouw die het angstaanjagende nieuws verspreidt, zegt verder dat FedNow een manier is voor de federale overheid om te weten hoe u uw geld uitgeeft. Ze beweert zelfs dat de regering je toegang tot fondsen zal afsluiten als je geld uitgeeft aan de ‘verkeerde dingen’, zoals fossiele brandstoffen.

In het begin lijken de jongens die rechts van haar zitten wat ongeïnteresseerd, maar naarmate haar passie toeneemt, neemt ook hun interesse toe. Na een paar minuten voegen beide heren de complottheorie toe. Dit is wat ze de kijkers vertellen dat er gaat gebeuren:

 • FedNow zal “de tussenpersoon wegwerken” en betalingsapps zoals CashNow, PayPal en Venmo afschaffen.
 • De service zal contant geld afschaffen, waardoor Amerikanen gedwongen worden een nieuwe digitale valuta te gebruiken.
 • FedNow zal het voor mensen onmogelijk maken om toegang te krijgen tot geld, tenzij ze meegaan in het plan van de regering en de app gebruiken.
 • De dienst zal volgen en monitoren hoe Amerikanen hun geld uitgeven.
 • FedNow wordt de eigen digitale valuta van de overheid.

Niets ervan is correct — zelfs niet in de buurt

Nogmaals, trauma verkoopt. Hoe meer TikTok-makers mensen bang maken, hoe meer die mensen naar hen toe zullen komen voor advies. Ik zou graag denken dat ze echte complottheoretici zijn, want dat zou de voorkeur hebben boven het alternatief: dat ze opzettelijk misbruik maken van mensen door valse informatie te verspreiden.

De waarheid doet ertoe

In antwoord op elk stukje ietwat hysterische (maar slecht onderzochte) informatie, dit is wat de nieuwe FedNow-service voor u zal betekenen:

 • Apps zoals CashNow, PayPal en Venmo gaan nergens heen. Als president en COO van OneUnited, de grootste zwarte bank in de VS, biedt Teri Williams het antwoord. “Het eerste dat ze moeten weten, is dat CashNow, PayPal en andere apps nergens heen gaan. Die services gebruiken mogelijk FedNow en kunnen sneller geld overmaken dan in het verleden. Het is een win-winsituatie. “
 • FedNow is geen digitale valuta en contant geld is niet onderweg. De FedNow-service is gewoon een manier voor de Federal Reserve om te updaten hoe snel geld van de ene bank naar de andere wordt overgemaakt. Vroeger schreven we cheques uit. De persoon of het bedrijf aan wie we die cheques uitschreven, moest wachten tot ze door het postsysteem waren gegaan, de bankrekening van de ontvanger bereikten en twee of meer dagen in afwachting waren totdat ze werden vereffend. Het kan zelfs dagen duren voordat een modernere ACH-betaling is gewist. Met FedNow is het mogelijk om een ​​betaling te doen, een account aan te maken en onmiddellijk te wissen.
 • FedNow Service is geen app. Volgens Williams: “Het is geen app. Het is geen digitale valuta. Het is een manier om snel geld over te boeken tussen bankrekeningen.”
 • FedNow is geen manier voor de overheid om uw uitgaven bij te houden. Als de overheid er belang bij had je te volgen, ze hadden de middelen om dat al tientallen jaren te doen. Zoals Williams zegt: “Het is echt belangrijk dat je je geld beheert op een manier die geen geheimhouding vereist. Of het nu Venmo, CashApp of wat dan ook is, er is een elektronische voetafdruk die je achterlaat.”

Waar het op neerkomt:

Een ding dat mensen vermijden als de pest, is verandering. Verandering voelt onvoorspelbaar en eng – zelfs goede verandering. Volgens banken die zich aanmelden bij de FedNow-service, is deze verandering goed voor ons allemaal. Ondernemers hoeven niet langer te wachten op betalingen. Huiseigenaren kunnen een elektriciteitsrekening betalen en weten dat hun account onmiddellijk up-to-date is. Het gaat erom dat de Federal Reserve de 21e eeuw ingaat en het voor ons allemaal gemakkelijker maakt om zaken te doen zoals gewoonlijk.

De moraal van het verhaal is tweeledig: de FedNow Service is een voorbeeld van de Federal Reserve die probeert bij te blijven door directe service te bieden. De andere moraal van het verhaal? Voor de liefde van alles wat goed is, ontvang je nieuws niet van willekeurige mensen op TikTok.

Deze spaarrekeningen zijn FDIC-verzekerd en kunnen u tot 15x uw bank opbrengen

Veel mensen lopen gegarandeerde rendementen mis omdat hun geld wegkwijnt op een grote bankrekening die bijna geen rente opbrengt. Onze keuzes van de beste online spaarrekeningen kunt u meer dan 15x het landelijk gemiddelde spaarrentetarief verdienen. Klik hier om de beste keuzes in hun klasse te ontdekken die een plek op onze shortlist van de beste spaarrekeningen voor 2022 hebben beland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in