Consumententrends, inflatie en TikTok schitteren dit jaar op de wereldwijde productshow

0
12


IFPA-show

De Global Produce & Floral Show ging donderdag van start in Orlando. / Foto: Winsight Kruidenier

Consumententrends, inflatie en TikTok waren slechts enkele van de onderwerpen die donderdag werden besproken tijdens een drukbezocht panel van experts uit de sector op de Global Produce & Floral Show van de International Fresh Produce Association (IFPA) in Orlando.

Het evenement, dat donderdag begon en tot en met zaterdag duurt, is de eerste hoofdvak industrie bijeenkomst van de nieuw opgerichte IFPA.

Tijdens de algemene vergadering, gemodereerd door Patrick Vizzone, algemeen directeur en hoofd agrovoeding van Franklin Templeton, besprak het panel consumententrends in de detailhandel rond productaankopen en daarbuiten.

Consumenten zoeken het gemak van bereide en voorgesneden producten, zegt Tammy DeBoer, president van de Kroger Co.-banner Harris Teeter.

“Grab and go zal toenemen”, zegt Greg Robinson, associate client partner, consumer advisory voor Korn Ferry.

Na de pandemie benadrukte DeBoer een consumententrend in de richting van gezondheid en ‘voedsel als medicijn’.

Consumenten zijn gericht op kwaliteit en DeBoer zei dat deze trend zich zal voortzetten. “We zien consumenten veel meer gericht op gezondheid en welzijn,” vertelde ze het publiek.

Volgens Philip Behn, consumentenexpert van McKinsey & Company en voormalig CEO van Imperfect Food, neemt het winkelen in de winkel toe.

Shoppers keren terug naar hun supermarkten, wat “goed nieuws is voor traditionele retailers”, zei Behn.

Het panel besprak ook de populaire trends op TikTok, de app voor het delen van video’s in korte vorm. De consensus van het panel? We kunnen het niet negeren.

De TikTok-trend laat zien dat mensen op zoek zijn naar nieuwe manieren om boodschappen te doen en dat is een kans voor retailers, aldus DeBoer. Ze zou het moeten weten. Haar winkel in Charlotte, North Carolina, had vorig jaar te maken met een feta-opslag nadat een recept waarin werd opgeroepen tot een blok zoute, witte kaas viraal ging op het socialemediaplatform.

Maar zelfs als sociale media verleidingen bieden om nieuwe dingen in de supermarkt te proberen, is het moeilijk om de economische realiteit te negeren, zeiden panelleden. Vroeg in de pandemie kochten shoppers dingen die ze wilden als een vorm van entertainment. Nu is boodschappen doen meer gericht op behoefte, zeiden ze.

Terwijl consumenten navigeren door stijgende voedselprijzen, “zal de inflatie niet snel verdwijnen”, zegt Aaron Goertzen, senior econoom en directeur economisch onderzoek bij BMO Capital Markets.

Met inflatie zullen er compromissen zijn, zei DeBoer, aangezien consumenten huismerken verkiezen boven nationale merken.

Wat de toekomst betreft, zullen kruideniers “de klant moeten ontmoeten waar ze zijn”, zei DeBoer. “Waar we ons op moeten blijven focussen, is de beleving, waar de klant zich ook bevindt.”

Na de paneldiscussie werden de winnaars van de Retail Produce Manager Award erkend.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in