maandag, januari 30, 2023
Home News CONSUMENT EERSTE WAARSCHUWING: Vermijd oplichting via TikTok

CONSUMENT EERSTE WAARSCHUWING: Vermijd oplichting via TikTok

0
15


GREEN BAY, Wis. (WBAY) – Op deze Cyber ​​Monday, een Consumer First Alert over oplichting bij online winkelen.

Het Better Business Bureau heeft specifiek een waarschuwing afgegeven over winkelen op TikTok. De app voor sociale media is momenteel hot en merken en influencers moedigen je aan om te winkelen. Maar dat zijn oplichters ook.

Volgens een onderzoek zei 49% van de TikTok-gebruikers dat ze iets hadden gekocht dat ze in de app hadden gezien. In-app shopping is vorig jaar toegevoegd en uitgebreid naar ‘live shopping’, waardoor makers en merken producten rechtstreeks via video’s kunnen verkopen.

Bij TikTok draait alles om scrollen en snel kijken — en verkopers (en oplichters) vertrouwen op die impulsaankoop. U moet de tijd nemen voordat u iemand uw geld geeft.

Dezelfde voorzorgsmaatregelen voor online winkelen zijn van toepassing op TikTok:

  • Artikelen met een hoge prijs met een grote korting kunnen nep zijn.
  • Onderzoek de verkoper. Zorg ervoor dat ze voldoende accountbetrokkenheid hebben, wat betekent dat ze volgers hebben die op hun berichten reageren en hun producten beoordelen.
  • Als u niet tevreden bent met een product, handel dan snel. Volgens TikTok hebben kopers 6 dagen vanaf het moment dat een product is gemarkeerd als afgeleverd om een ​​retour- of terugbetalingsverzoek in te dienen.

De BBB raadt u verder aan om online aankopen te doen met een creditcard in plaats van met een bankpas. Een creditcard biedt u meer bescherming als een bestelling nooit aankomt of als er een probleem is en u de afschrijving moet betwisten.

Wanneer u online winkelt, zegt het Wisconsin Better Business Bureau dat u ervoor moet zorgen dat u online winkels gebruikt die u kent en dat u altijd een verkoper moet onderzoeken. Controleer hun BBB-beoordelingen. Gebruik een zoekmachine, zoals Google, met de bedrijfsnaam en woorden als ‘oplichterij’ of ‘klacht’, waarmee u de zoekresultaten kunt verfijnen tot recensies of iets verdachts.

Wees voorzichtig met het klikken op links naar websites vanuit e-mail. Ze kunnen gratis producten of een enorme korting aanbieden. Maar de link kan leiden naar een zwendelsite of malware naar uw computer downloaden.

“Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook”, herinnert Tiffany Schultz, regionaal directeur van Wisconsin’s BBB, ons eraan. “Alles van online winkelen en je ziet een geweldige prijs, verdiep je daar echt in. Is het een legitieme retailer? Is het een detailhandelaar waarvan je hebt gehoord? waar je eerder iets van hebt gekocht? Altijd wat graven.

Schultz vervolgt: “Als de website vol spelfouten of grammaticale fouten staat, als er een telefoonnummer ontbreekt, google dan het adres. Is het een echte vestigingsplaats? Lees het privacybeleid. Voel je je er prettig bij, met wat ze doen met je persoonlijke gegevens? Zorg er echt voor dat de winkel waar u winkelt deze feestdagen legitiem is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in