Congreslid waarschuwt dat TikTok om deze twee redenen ‘digitale fentanyl’ is

0
18


Congreslid Mike Gallagher, een republikein uit Wisconsin, zei dat TikTok “digitale fentanyl” is en prees zijn collega’s in de Senaat omdat ze het verbod van het Chinese socialemediaplatform op overheidsapparaten hadden aangenomen.

Gallagher sprak met NBC’s Ontmoet de pers op zondag en zei: “Ik denk dat de vergelijking om ten minste twee redenen geschikt is. Ten eerste is het zeer verslavend en destructief, en we zien verontrustende gegevens over de ondermijnende impact van constant gebruik van sociale media, met name op jonge mannen en vrouwen hier in Amerika.”

“Het is ook digitale fentanyl in de zin dat het, zoals je al aangeeft, uiteindelijk teruggaat naar de Chinese Communistische Partij. TikTok is eigendom van ByteDance. ByteDance wordt feitelijk gecontroleerd door de CCP. We moeten ons dus afvragen of we willen dat de CCP controleren wat op het punt staat het machtigste mediabedrijf van Amerika te worden’, zei het congreslid.

TikTok staat de laatste tijd hoog in het vaandel bij zowel Democraten als Republikeinen, waarbij wetgevers de app voor sociale media verbieden van overheidsapparaten. President Joe Biden heeft donderdag een wet ondertekend voor een verbod op het gebruik van de app op apparaten van de federale overheid, dat door het Congres is aangenomen als onderdeel van de omnibusuitgavenwet.

De Republikeinse gouverneur Greg Abbott van Texas en de staatssecretaris van Louisiana, Kyle Ardoin, hebben beide eind december aangekondigd dat ze TikTok verbieden van overheidsapparaten.

“Als staatssecretaris heb ik de serieuze verantwoordelijkheid om de persoonlijk identificeerbare informatie van kiezers te beschermen, daarom heb ik de stap genomen om het gebruik van TikTok te verbieden op alle apparaten die eigendom zijn van of gehuurd worden door mijn bureau”, zei Ardoin in een brief aan Democratische gouverneur van Louisiana.

“Ik ben er oprecht van overtuigd dat dit op staatsniveau onze gegevens zou beschermen en onze toewijding aan privacybescherming voor onze kiezers opnieuw zou bevestigen”, vervolgde Ardoin.

Vertegenwoordiger Mike Gallagher en Tik-Tok
CULVER CITY, CALIFORNIË – DECEMBER 20: Het TikTok-logo wordt weergegeven buiten een TikTok-kantoor op 20 december 2022 in Culver City, Californië. Het congres dringt aan op wetgeving om de populaire Chinese app voor sociale media te verbieden van de meeste overheidsapparaten. (Foto door Mario Tama/Getty Images) Dit is een gesplitst beeld van Rep. Mike Gallagher.

De democratische gouverneur van Kansas, Laura Kelly, maakte ook de aankondiging om TikTok van overheidsapparaten te verwijderen en zei: “Om de privacy en veiligheid van Kansans te beschermen, heb ik zojuist een uitvoerend bevel uitgevaardigd om TikTok te verbieden op staatsapparaten die onder mijn jurisdictie vallen.”

“TikTok ontgint de gegevens van gebruikers en geeft deze mogelijk door aan de Chinese Communistische Partij – een bedreiging die wordt erkend door een groeiende groep tweeledige leiders”, concludeerde ze.

Gallagher concludeerde zondag in zijn interview dat hij het TikTok-verbod landelijk wil zien uitbreiden.

Ondertussen heeft de democratische vertegenwoordiger Raja Krishnamoorthi uit Illinois mede-indiener van een wetsvoorstel om TikTok te verbieden actief te zijn in de VS. Krishnamoorthi twitterde“Dit wetsvoorstel zou Amerikaanse gebruikers beschermen tegen kwaadaardige buitenlandse invloeden van tegenstanders zoals de CCP, die toegang hebben tot de gegevens die eigendom zijn van ByteDance, het moederbedrijf van TikTok.”

“We mogen onze ogen niet sluiten voor deze dreiging die apps zoals TikTok kunnen vormen”, concludeerde hij.

Nieuwsweek heeft contact opgenomen met experts voor commentaar op Tik-Tok-verboden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in