Comedians, actrices en sociale media Mavens Dylan Mulvaney en Grace Kuhlenschmidt praten over TikTok-sterrendom met Barbie Ferreira

0
200


Vandaag is het de 189e dag dat Dylan Mulvaney een meisje is. De actrice, komiek en social media-magnaat ging in maart voor het eerst naar TikTok om haar reis als transgendervrouw te documenteren en haar serie ‘Days of Girlhood’ na te bootsen. Nu, met 7,7 miljoen TikTok-volgers (waarvan Lady Gaga er een is), betaalt de serie haar transitie.

Dat is de kracht van sociale media in 2022. Maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt, waarschuwde Mulvaney. Invloed komt ook met leren kwetsbaar en veelzijdig te zijn, worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen en eigenaarschap vinden over je stem, zei Mulvaney op de 10e jaarlijkse Forbes Power Women’s Summit in New York op donderdag.

Mulvaney betrad het podium met komiek, actrice en schrijfster Grace Kuhlenschmidt en actrice Barbie Ferreira om te praten over de kracht van invloed en de scheppende economie. De drie zijn opvallende voorbeelden van het gebruik van sociale platforms om de toegangsbarrières voor reguliere ’traditionele’ media zoals tv en film, comedy en mode te doorbreken. Voor het maken van inhoud moet je je niche vinden, maar het gaat ook om het ontdekken van manieren om je invloed, inhoud en inkomstenstromen te diversifiëren, aldus het trio.

‘Mensen willen je in een hokje stoppen,’ zei Mulvaney. De eenmalige Broadway-acteur zegt dat ze nu probeert haar niche breed te houden. “Dat is waar we ons momenteel in de branche bevinden, we zien mensen zoveel verschillende dingen doen, en dat is het speciale aan deze applicaties en ze in ons voordeel te gebruiken.”

Multi-afbreking leek het thema te zijn op de Summit van dit jaar. Of het nu gaat om het creëren van hun eigen producten of co-branding met bedrijven, de pijplijn van influencer-to-entrepreneur is een natuurlijke ontwikkeling, zegt Mae Karwowski, oprichter en CEO van influencer marketingbureau Duidelijk.

“Je begint met enkele van de grootste merken ter wereld te werken en begint je eigen bedrijven te lanceren,” vertelde Karwowski Forbes in een video-interview vorige maand. “Het is gewoon een echte weg naar ondernemerschap.”

Mulvaney en Kuhlenschmidt, samen met makers als Addison Rae Easterling, schrijven nu en spelen in films en tv-shows.

“Er is geen blauwdruk of gids”, zei Ferreira donderdag. “Het is een nieuwe manier van interactie met de wereld en entertainment in het algemeen.”

Michael Jais, medeoprichter en CEO van Launchmetrics, startte het softwarebedrijf om gegevens op sociale platforms voor mode-, beauty- en luxemerken bij te houden. Hij zegt dat TikTok, met zijn komische sketches en nieuwe dansen, niet concurreert met andere sociale platforms, maar eerder met de entertainmentindustrie. “Het zal moeilijk zijn voor influencers om zich aan te passen omdat het niet dezelfde vaardigheden zijn”, zegt Jais. “Het gaat over komedie, en muziek is cruciaal, wat helemaal niet het geval is met Instagram of bloggen.”

Mulvaney en Kuhlenschmidt zeiden dat ze meer audities hebben gekregen sinds hun TikToks aan populariteit won.

“Er zijn zoveel mensen die op internet kijken en op zoek zijn naar jong talent dat nog niet is ontdekt”, zei Kuhlenschmidt van de Forbes fase. “Het is een heel andere dynamiek om acteurs te krijgen; je ging naar het bureau en liet iemand in je geloven en zij creëerden je merk. En nu heb je je eigen platform, je eigen creativiteit, en mensen stemmen af ​​op wat je wilt doen en niet per se deze grote machine van andere mensen.”

En vanwege dit nieuwe niveau van autonomie kunnen makers van inhoud meer eigenaar worden van hun merk, aldus de social media mavens. Voor influencers die deals willen sluiten met grotere merken, is de sleutel tot het behouden van een authentieke stem het creëren van je eigen inhoud en het vinden van medewerkers om mee samen te werken die de echte jij waarderen, zei Mulvaney. Mulvaney heeft merkpartnerschappen gesloten met Kate Spade, Neutrogena en OKCupid.

“Er is ook een zekere mate van vertrouwen die van een oudere generatie moet komen,” zei ze. “Ze moeten zeggen: ‘we respecteren je genoeg om de touwtjes in handen te nemen of om je eigen script voor de commercial te schrijven.'”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in