Coco Gauff, Jessica Pegula synchroon met tennis, niet TikTok

0
11


Coco Gauff en Jessica Pegula zijn tien jaar na elkaar geboren, wat niet zo veel uitmaakt als het gaat om samen tennissen, maar zeker een barrière vormt als het onderwerp TikTok is.

“We merken het leeftijdsverschil pas echt op als er bepaalde gesprekken komen”, zei Gauff. “Het is absoluut een generatiekloof.”

Grapte Pegula: “Ze houdt me jong.”

De 28-jarige Pegula is nummer 3 in het enkelspel, de 18-jarige Gauff is nummer 4 en de twee Amerikanen maken deze week hun WTA Finals-debuut in zowel enkel- als dubbelspel. Geen enkel ander dubbelpaar heeft ook deelgenomen aan de enkelspelcompetitie tijdens het seizoenseindetoernooi voor het beste van het beste in het damestennis sinds de zussen Serena en Venus Williams dat in 2009 wisten te doen (Serena versloeg Venus in de enkelspelfinale dat jaar).

Pegula, uit New York en nu gevestigd in Florida, had een volledige dag werk toen het evenement maandag begon op de tijdelijke indoor hardcourt in de Dickies Arena. Ze verloor van Maria Sakkari met 7-6 (6), 7-6 (4) in het enkelspel en vormde vervolgens een team met Gauff, een Floridiaan, voor het dubbelspel, waar ze met 6-4, 4-6, 10-7 werden verslagen in een kampioenswedstrijd. tiebreak door het Chinese duo Xu Yifan en Yang Zhaoxuan om dag 1 iets na middernacht af te sluiten. Omdat het evenement een round-robin-formaat gebruikt, zijn Pegula en Gauff – die dinsdag haar singlesdebuut maakt tegen Caroline Garcia – nog steeds in de race.

Na een kort koppel in 2021 en 0-2, gedijen Gauff en Pegula in 2022 echt goed in het dubbelspel, ze verzamelden drie titels en eindigden als tweede op de French Open in juni. Gauff bereikte de nummer 1 in het dubbelspel in augustus en staat momenteel op nummer 2, één plek voor Pegula.

Het comfortniveau met elkaar op het veld en “irl”, zoals de kinderen zeggen – “in het echte leven” voor de niet-geïnformeerden – is veel beter dan wanneer Gauff sociale media-jargon in de discussie brengt.

Zeker als de referenties afkomstig zijn van TikTok, een app voor het delen van video’s.

“Ze zal naar me kijken en zeggen: ‘Wat?!’ Ik heb zoiets van, ‘heb je dat nog nooit gezien?’ Ze zegt: ‘Nee’,’ legde Gauff uit.

“Dan,” voegde ze eraan toe, “wordt het ongemakkelijk.”

Tot Gauff haar mobiel tevoorschijn haalt om te laten zien waar ze het over heeft, ‘en dan zal het logisch zijn’, zei ze.

Pegula, wiens meest recente wedstrijd een overwinning was op Sakkari in de finale van de Guadalajara Open op 23 oktober, noemde het “een beloning en een boost voor mijn zelfvertrouwen” om in de velden te staan ​​die openstaan ​​voor slechts acht enkelspelers en acht dubbelteams .

Gauff is de jongste Amerikaan die zich sinds 1994 kwalificeert voor de WTA Finals en denkt dat de prestatie “alleen maar mijn verbetering laat zien”.

“Ik kwam op een heel grote manier op het toneel, en veel mensen hadden meningen over of ik het wel of niet goed zou doen”, zei Gauff, die haar Grand Slam-debuut maakte door op 15-jarige leeftijd de vierde ronde van Wimbledon te bereiken. “Dit bewijst alleen maar dat al het werk dat ik erin heb gestoken, vruchten afwerpt. Natuurlijk wil ik verder gaan.”

Ze werden onlangs de eerste twee Amerikaanse vrouwen in de top vier van de singles-ranglijst op hetzelfde moment sinds de Williams-broers en zussen in 2010.

“We leren van elkaar … en dat is altijd een soort duwtje in de rug om beter te worden,” zei Pegula. “Het lijkt erop, want onze rankings blijven maar tegelijk stijgen.”

Ze zijn zich bewust van verschillende persona’s in de wedstrijd: Pegula is rustiger, Gauff prikkelbaarder.

En ze geloven dat elk ervan kan profiteren van het aannemen van ten minste een hint van de andermans mentaliteit.

“Ze heeft echt goede energie. Veel first-pumping, rondspringen, haar atletisch vermogen en de jeugdigheid over haar. Ze is erg lacherig. Ze lacht veel. Ze is altijd een beetje aan het rommelen,’ zei Pegula. “Ik denk dat het hebben van dat soort energie, vooral als we dubbelspel spelen, me heeft geleerd om dat meer te doen in mijn enkelspel, omdat ik behoorlijk relaxed ben.”

Vraag naar Gauffs kijk op Pegula, en onder de woorden die opkomen zijn serieus, chill, nederig, vriendelijk.

Er is echter iets belangrijks voor Gauff dat ontbreekt in haar verkenningsrapport over Pegula.

“Ze zit helemaal niet op TikTok. Als je haar op Instagram volgt, is ze daar nauwelijks. Ik zou zeggen dat Twitter haar meest gebruikte platform is, en het wordt nog steeds niet veel gebruikt,’ zei Gauff grinnikend. “Dus misschien kan ik haar uiteindelijk op TikTok krijgen.”

Met een hint van zijn ontslag, voegde Gauff eraan toe: “Ik betwijfel het.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in