Cloud Skin is de nieuwste TikTok-make-uptrend

0
44


In de afgelopen drie jaar is de glimmende, schone meisjesesthetiek in feite de go-to make-upmethode geweest die via internet is overgenomen. Ik bezit nu, net als duizenden andere make-upmeisjes, tientallen bedauwde primers, concealers en huidtinten. Hoewel ik heb geleefd voor de natuurlijke looks die een lichtere dekking met zich meebrengen, kunnen al die lagen lichtgevende vloeistoffen me er soms, nou ja, zweterig uit laten zien. Daarom ben ik zo geïntrigeerd door de “wolkenhuid” -trend die de afgelopen maanden op TikTok is opgeblazen


Voor degenen onder jullie die niet zes uur per dag besteden aan #BeautyTok (gefeliciteerd met het hebben van een leven), dit is wat je moet weten over cloud skin: de term werd voor het eerst bedacht door MAC-kunstenaar Dominic Skinner in 2020, maar heeft onlangs gestegen tot internetfaam dankzij de beroemde visagiste Mary Phillips (die werkt met Jennifer Lopez, Kendall Jenner en Hailey Bieber) gebruik van gepoederde bronzer voor onderschildering. “[It’s] een mix tussen volledig dekkend mat uit 2016 en natuurlijk bedauwd uit 2020, “legde TikToker @purenavamakeup uit, die de trend omschreef als” een natuurlijke, zachtmatte met een subtiele, wazige gloed.


IMO, het beste deel van deze nieuwe trend is dat ik niet veel ruimte in mijn make-upla hoef te maken om de look te krijgen. “Blijkbaar zijn we klaar met een glimmende huid en nu op een wolkenhuid”, zei TikToker @christxiee, die haar kijk op een wolkenhuid-routine demonstreerde door te beginnen met haar gebruikelijke glimmende foundation, conceale, vloeibare contour en het dan helemaal af te maken met een zet poeder.


Kortom, je hoeft eigenlijk maar in één of twee matterende producten te investeren om de trend uit te proberen. Gelukkig zijn er zoveel bronzers, blushes en foundations op poederbasis die veel meer voor je teint doen dan alleen glans wegnemen.


Neem bijvoorbeeld de Chanel Poudre Universelle Libre: de klassieke formule egaliseert je huidskleur en minimaliseert de zichtbaarheid van imperfecties. “Het fixeert de hele dag make-up zonder het gevoel te hebben dat je cake op je gezicht hebt”, merkte een klant op, die het poeder omschreef als “lichtgewicht” en transparant tegen de toon van de foundation. Een andere oude fan noemde het een “vlekkeloze en moeiteloze” toevoeging aan hun make-uproutine.


Chanel
Winkel nu: $ 52; chanel. comZelfs een door Gen-Z geliefd merk als Ilia, dat vaak wordt geprezen om zijn stralende huidtinten en hydraterende primers, heeft supereffectieve poederproducten die over het hoofd zijn gezien. Het Nightlife Bronzing Powder van het merk “glijdt als een droom” en geeft de huid een “zachte, warme” uitstraling, aldus recensenten. De Ilia Soft Focus Finish Powder is ook niet om op te slapen, omdat het glans vervaagt en zelfs de zichtbaarheid van vergrote poriën minimaliseert, aldus een gebruiker.


Ilia
Winkel nu: $ 34; iliabeauty.com


Ilia
Winkel nu: $ 34; iliabeauty.comAls je door en door een persoon met rode wangen bent, openen poederborstels een wereld van mogelijkheden om je huid een zachte, matte finish te geven. De vaak uitverkochte RMS Pressed Blush biedt bijvoorbeeld drie geflushte tinten die moeiteloos voortbouwen en een vloeibare basis vormen. Eervolle vermelding moet ook uitgaan naar mijn persoonlijke favoriet, Jones Road’s Best Blush, een extra gepigmenteerd poeder dat beter mengt dan al mijn vloeibare formules en urenlang op zijn plaats blijft.


Ailea
Winkel nu: $ 17 (oorspronkelijk $ 24); aillea.com


Jones weg
Winkel nu: $ 28; jonesroadbeauty.com


Zelfs ik geef toe dat het vasthouden aan weer een andere TikTok-schoonheidstrend oogverblindend is. Ik ben echter dol geweest op de cloud skin-look van beroemdheden als Jennifer Lopez en Hailey Bieber, en als ik bedenk hoe gemakkelijk het is om in mijn routine op te nemen, moet ik het gewoon proberen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in