Clinique kiest voor een nieuwe benadering van TikTok met #CSuite-campagne

0
19


Clinique kiest voor een nieuwe benadering van zijn TikTok-strategie, te beginnen met een lopende campagne genaamd #CSuite.

C-Suite, dat in oktober van start ging, is de eerste keer dat het merk voortdurend samenwerkt met influencers ter ondersteuning van een breed scala aan helden- en trending-producten van Clinique. In het verleden had Clinique alleen influencers aangeboord voor eenmalige programma’s of geïsoleerde inspanningen voor productondersteuning. C-Suite, afkorting voor “Clinique Suite”, is bedoeld om geloofwaardigheid en autoriteit voor het merk en zijn partners te vertegenwoordigen. Bovendien reikt de #CSuite-campagne verder dan Noord-Amerika. Clinique heeft een groep van acht personen gevestigd in Noord-Amerika en heeft influencer-teams opgericht in belangrijke regio’s, waaronder het Midden-Oosten en Europa.

Naarmate de rol van TikTok in consumentenbetrokkenheid groeit, biedt de #CSuite-campagne Clinique de mogelijkheid om op verschillende manieren contact te leggen met Gen-Z-consumenten, van productontdekking en trendspotting tot entertainment en persoonlijke connectie, zei Sameer Agarwal, vp van marketing voor Kliniek Noord-Amerika. Clinique heeft belangrijke momenten gehad op TikTok, waaronder de eerste campagne in 2020 genaamd #ZitHappens en het onbetaalde virale moment met zijn Black Honey-lippenstift waardoor het merk uitverkocht was.

“De C-Suite-campagne is in veel opzichten een evolutie van al deze [experiences]. We proberen iets te creëren dat typisch is voor TikTok, maar ook om het merk te vertegenwoordigen op een manier die ons in staat stelt om het standpunt van het merk tot leven te brengen”, aldus Agarwal.

Daartoe schakelde Clinique make-upartiesten, dermatologen en influencers in om deel uit te maken van de campagne. Onder hen make-upartiest Kensington Tillo (@Kensnation, 1,2 miljoen volgers), dermatoloog Dr. Charles Puza (@DrCharlesMD1, 1,1 miljoen volgers) en skinfluencer Shayne Marie (@ShaayneMarie, 173.000 volgers) in de VS. De C-Suite zal honderden video’s in de komende 12 maanden, waarin Clinique-producten zoals Moisture Surge in de schijnwerpers worden gezet en make-uphandleidingen, huidverzorgingseducatie en advies worden aangeboden. Clinique weigerde investeringscijfers voor de campagne te delen.

“Via dit C-suite-programma hebben we de mogelijkheid om de gemeenschap rond ons merk uit te breiden door gebruik te maken van bestaande gemeenschappen en sterke partnerschappen op te bouwen in plaats van in- en uitstappen [with one-off campaigns]”, zegt Carolyn Dawkins, Global CMO van Clinique.

Bovendien wil Clinique aan jongere consumenten laten zien wat de merkwaarden zijn. Agarwal zei dat veel klanten niet weten hoeveel “inspanning en energie” Clinique heeft gestoken in haar productontwikkeling, veiligheidstests en klinische formules. Volgens kortingswebsite Unidays vindt 70% van Gen Z het belangrijk dat merken aansluiten bij hun persoonlijke overtuigingen. Bovendien zegt 66% van Gen Zers dat als ze eenmaal een merk hebben gevonden dat ze leuk vinden, ze er nog lang van zullen blijven kopen.

Clinique zal het succes van de campagne monitoren door middel van video-engagementen gemeten door middel van opmerkingen, views, likes en duet-achtige reposts. Agarwal zei dat een van de “fascinerende” aspecten van TikTok is hoe het de traditionele marketingtrechter heeft afgeplat. Merken kunnen een stijging in merkverkopen makkelijker in verband brengen met een TikTok-campagne of een virale productboost. Als zodanig verwacht hij ook op korte termijn verkoopstijgingen als en wanneer een product viraal gaat. Dawkins voegde eraan toe dat de balans tussen video-onderwerpen bedoeld is om de merkwaarde en de verkoop in gelijke mate te stimuleren.

“TikTok kan aandelenattributen voor consumenten verschuiven en verschuiven” [purchase] overweging helemaal tot conversie, dus TikTok is deze unieke passieve maar superactieve merkdriver”, aldus Dawkins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in