Chinachem bevestigt de aankoop van het hoofdkantoor van TikTok in Londen voor $ 182 miljoen

0
32


Helical voltooide de Caleidoscoop in 2019

Chinachem Group bevestigde afgelopen week de aankoop van het hoofdkantoor van TikTok in Londen voor een prijs van £ 158,5 miljoen ($ 182,5 miljoen), waarbij de ontwikkelaar in Hong Kong de acquisitie van zijn eerste buitenlandse activa afschilderde als een stap in de richting van diversificatie van zijn portfolio naar nieuwe markten.

“Nu we onze intrede in Londen hebben gedaan, zullen we onze blootstelling aan gateway-steden van andere grote ontwikkelde markten stapsgewijs vergroten om onze diversificatiedoelstellingen verder te bevorderen en een veerkrachtige inkomstenstroom op lange termijn op te bouwen”, aldus Donald Choi, uitvoerend directeur en CEO van Chinachem Group, in de release. “Hong Kong blijft echter nog steeds ons thuis en de kernmarkt van onze bedrijfsactiviteiten.”

In een beweging die naar eigen zeggen zal bijdragen aan het creëren van duurzame groei, kondigde Chinachem de aankoop aan van het gebouw dat bekend staat als “de Kaleidoscope” van de lokale ontwikkelaar Helical, minder dan twee weken nadat het ermee instemde HK $ 451,2 miljoen ($ 57,5 ​​miljoen) te betalen voor een meerderheidsbelang in een in Hong Kong genoteerde aanbieder van seniorenzorg terwijl het bedrijf zich voorbereidt om uit te breiden naar gezondheidszorg en seniorenleven.

Ook in zijn thuisstad nam Chinachem de afgelopen maand een belang van 49 procent in een HK$11 miljard project van de industriële gigant ESR, en is nu van plan om gezamenlijk tot 138.000 vierkante meter aan magazijnruimte te ontwikkelen in de Kwai Chung-gebied.

Overname Londen

“We zijn verheugd dat we Kaleidoscope met succes hebben verworven, aangezien het zich op een uitstekende positie bevindt in een van de meest dynamische, levendige en cultureel rijke submarkten van Londen met een indrukwekkende huurgroei,” zei Choi, die eraan toevoegde dat Chinachem “(van plan is) houd dit onroerend goed vast voor langetermijninvesteringen.”

Donald Choi ., CEO van Chinachem

De particuliere ontwikkelaar kocht het 150-jarige erfpachtbezit op de hoek van Lindsey Street en Charterhouse Street tegen een prijs van £ 1.789 per vierkante voet voor het gebouw van 88.580 vierkante voet (8.229 vierkante meter), volgens de verklaring. De overeengekomen vergoeding vertegenwoordigt een korting van circa 12 procent op de vraagprijs van de verkoper.

TikTok tekende in maart vorig jaar een 15-jarige huurovereenkomst voor het hele zes verdiepingen tellende gebouw bovenop het Farringdon East Crossrail Station. De divisie van technologiegigant Bytedance stemde ermee in om een ​​gemengde huur van £ 86 per vierkante meter oppervlakte per maand te betalen voor het project, en kreeg een huurvrije periode van 24 maanden, zei vastgoedadviesbureau Savills vorig jaar in een kantoorleaserapport.

De videogigant op het vasteland zou uitbreiding in Londen in de gaten houden, nadat hij in maart had aangekondigd dat het nog eens 100.000 vierkante voet kantoorruimte zou huren op Moor Place, dat op minder dan 15 minuten lopen van de Caleidoscope ligt.

Bestemming Londen

De aankoop van Chinachem in het VK maakt deel uit van een golf van Aziatische acquisities van kantooractiva in Londen dit jaar, waaronder het Ho Bee Land uit Singapore dat in februari de Scalpel-kantoortoren in de City of London kocht voor £ 718 miljoen.

Slechts een paar weken eerder had K&K Property in Hong Kong 15 Adam Street gekocht, een commercieel gebouw in het Londense West End voor £ 66,1 miljoen.

De kantorensector is in het centrum van Londen het belangrijkste doelwit voor grensoverschrijdende investeerders, zegt Oliver Watt, directeur voor grensoverschrijdende investeringen bij Savills. In de eerste helft van 2022 bedroegen de investeringen in de kantoorsector in totaal £ 6,87 miljard, zei Watt. Hij merkte op dat investeerders in Hongkong betrokken waren bij transacties die 7,8 procent van dat cijfer uitmaakten.

In dezelfde periode waren investeerders uit Azië-Pacific goed voor 48 procent van de totale investeringen in kantoren in het centrum van Londen, zei Watt.

In 2021 waren investeerders uit Hongkong de op één na grootste bron van Aziatisch uitgaand kapitaal, na alleen Singapore, met $ 6,7 miljard geïnvesteerd in de periode. Dat totaal vertegenwoordigde een sprong van 60 procent ten opzichte van het COVID-geremde cijfer van 2020, volgens een rapport dat in maart door CBRE werd gepubliceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in