maandag, maart 4, 2024
Home News Children’s National Hospital: Libs of TiKTok-opname van transhysterectomieën veroorzaakt bedreigingen

Children’s National Hospital: Libs of TiKTok-opname van transhysterectomieën veroorzaakt bedreigingen

0
179


Opmerking

Children’s National Hospital is overspoeld met dreigende e-mails en telefoontjes nadat een invloedrijk rechts Twitter-account een opname had gepubliceerd die ten onrechte suggereerde dat het ziekenhuis hysterectomieën uitvoert op transgender kinderen, zei een woordvoerster van het ziekenhuis. De stortvloed van intimidatie ging gepaard met: berichten op sociale media die suggereren dat kinderen worden gebombardeerd en dat de artsen in een houtversnipperaar worden geplaatst.

De opname, gemaakt door Libs of TikTok-oprichter Chaya Raichik, beschikt over twee telefonisten bij de gerenommeerde medische faciliteit in DC waarin staat – in reactie op Raichik’s vragen – dat een 16-jarige transjongen in aanmerking zou komen voor een hysterectomie in de kliniek voor genderontwikkeling van het ziekenhuis. Children’s heeft de authenticiteit van de opname niet betwist, maar zei dat de medewerkers onjuiste informatie hebben verstrekt.

“Geen van de mensen die in het geheim door deze activistische groep zijn opgenomen, levert zorg aan onze patiënten”, zei ziekenhuiswoordvoerster Ariana Ahmadi Perez. “We hebben en hebben nooit geslachtsbevestigende hysterectomieën uitgevoerd voor iemand onder de 18 jaar.”

Dergelijke verklaringen hebben de furore die Raichik donderdag ontketende niet weggenomen. Rechtse media, waaronder Fox News en de Daily Caller, brachten verhalen op basis van de onjuiste informatie in de telefoongesprekken. Een ondertitelde video van de opname was vrijdagavond meer dan 800.000 keer bekeken op Twitter.

Raichik reageerde niet op verzoeken per e-mail en Twitter-bericht om commentaar.

Het onderzoek van Children’s komt slechts enkele weken nadat Libs of TikTok zich op dezelfde manier richtte op het Boston Children’s Hospital vanwege de zorg voor transgenders. In dat geval benadrukte het account een video die door het ziekenhuis was gemaakt en waarin ‘geslachtbevestigende hysterectomieën’ werden besproken.

Libs of TikTok beweerde dat de operatie werd uitgevoerd op ‘jonge meisjes’, hoewel de functionarissen van Boston Children zeiden dat de procedure niet beschikbaar is voor mensen onder de 18 jaar. Ondanks zijn naam behandelt het Boston-ziekenhuis, net als Children’s National in DC, patiënten tot jongvolwassenheid. Ambtenaren van Boston Children’s zeiden ook dat hun providers het doelwit waren van bedreigingen en intimidatie nadat Libs of TikTok de aandacht op hun programma’s had gevestigd.

FAQ: Wat u moet weten over transgender kinderen

Het tumult over transgenderzorg in kinderziekenhuizen komt doordat wetgevers in veel staten de LGBTQ-rechten in klaslokalen en op sportvelden willen inperken. Van Florida tot Kentucky proberen conservatieven de discussie over gender op scholen en bardeelname door transatleten in jeugdsporten te beperken, waarbij velen aan de rechterkant ongegrond beweren dat homo- en transopvoeders kinderen proberen te ‘verzorgen’ en seksueel misbruiken. In Texas vertelde gouverneur Greg Abbott het ministerie van Gezinsbescherming en Diensten om ouders te onderzoeken die genderbevestigende zorg verlenen aan hun transgender kinderen. Dat bevel wordt aangevochten bij de rechtbanken.

Hysterectomie – het verwijderen van de baarmoeder, baarmoederhals en eileiders, soms vergezeld van verwijdering van de eierstokken – kan worden uitgevoerd naast borstamputatie (vaak topchirurgie genoemd door transgender-artsen en belangengroepen) voor mensen die overstappen. Maar de procedure wordt bijna nooit aangeboden aan kinderen, zeiden experts, en de huidige zorgstandaarden gepubliceerd door de World Professional Association for Transgender Health stellen dat de operatie niet mag worden uitgevoerd bij minderjarigen.

Dr. Loren Schechter, directeur van geslachtsbevestigingschirurgie aan de Rush University in Chicago en lid van het uitvoerend comité van de vereniging, zei dat hij zich in 23 jaar praktijk slechts één geslachtsbevestigende hysterectomie bij een minderjarige kon herinneren. In dat geval, zei hij, was de patiënt een 17-jarige die al jaren in behandeling was en herhaaldelijk door artsen was geadviseerd om de operatie uit te stellen.

“Dit worden beschouwd als beslissingen, en het zijn complexe beslissingen,” zei Schechter. “De gedachte dat mensen worden geduwd of gehaast tot chirurgische ingrepen, is gewoon belachelijk.”

Toch geven functionarissen van Children’s National toe dat sommige informatie die door het ziekenhuis is verstrekt, de publieke verwarring heeft vergroot. Vóór donderdag vermeldde de website van het ziekenhuis ten onrechte dat geslachtsbevestigende hysterectomie beschikbaar was voor patiënten “in de leeftijd van 0-21 jaar”, een fout die is gecorrigeerd, zei Perez.

En in de opname van Raichik verklaren twee ziekenhuismedewerkers die de telefoons beantwoorden ondubbelzinnig dat een minderjarige patiënt een geslachtsbevestigende hysterectomie kan krijgen.

“Het hangt er van af. Elke afdeling is anders. Sommige afdelingen haken af ​​om 18 uur’, zegt een telefoniste in antwoord op de vraag van Raichik of een minderjarige in aanmerking komt voor de operatie. “Hoe oud is uw patiënt?”

‘Zestien,’ zegt Raichik.

“Oké”, antwoordt de telefoniste. “Akkoord. Ze zijn dus vrij.”

Nadat hij telefonisch met een tweede persoon heeft bevestigd dat een 16-jarige in aanmerking komt voor een geslachtsbevestigende hysterectomie, vraagt ​​Raichik of het “een gebruikelijke procedure is die jullie voor die leeftijd doen”.

“Ja, daar hebben we allemaal verschillende leeftijdsgroepen voor”, reageert de ziekenhuismedewerker.

“Voor de hysterectomie?” vraagt ​​Raichik.

‘Ja, mevrouw’, zegt de medewerkster en voegt er later aan toe dat ze ‘jongere kinderen, jonger dan de leeftijd van uw kind’, de operatie heeft zien ondergaan.

Donderdagavond ging de website van het ziekenhuis tijdelijk uit de lucht. Ambtenaren zeiden dat ze onderzoeken wat er mis is gegaan en dat het nog niet duidelijk was of de storing te maken had met de ophef over genderzorg.

Raichik – een voormalige vastgoedverkoper die onder verschillende online pseudoniemen opereerde – heeft 1,3 miljoen volgers verzameld met berichten die de cultuuroorlogen van het land gretig aanwakkeren, met een bijzondere focus op LGBTQ-kwesties. Haar eerdere doelen waren onder meer scholen en Pride-evenementen, zei Ari Drennen, LGBTQ-programmadirecteur voor Media Matters of America.

De nieuwe focus op kinderziekenhuizen is bijzonder zorgwekkend, zei Drennen, waardoor het potentieel voor geweld en intimidatie gericht op gezinnen die medische zorg zoeken, ontstaat.

“Ik denk dat de meeste mensen het erover eens moeten zijn dat beslissingen over gezondheidszorg niet het beste kunnen worden genomen door boze internetmobs,” zei Drennen.

Taylor Lorenz heeft bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in