Chats verbergen tijdens het kijken naar een TikTok Live

0
124


TikTok Live is een geweldige manier om dichtbij je favoriete maker te komen, maar het chatgedeelte kan afleidend zijn. Gelukkig is er een manier om het uit te schakelen.

TikTok Live is een leuke manier voor makers om met hun volgers te communiceren, maar als de livechat het moeilijk maakt om het scherm volledig te bekijken, is er een manier om deze te verwijderen. In 2019 introduceerde TikTok de ‘Live’-functie, waarbij gebruikers ouder dan 16 en minimaal 1.000 volgers de mogelijkheid hebben om live op het platform te gaan. Het is zelfs mogelijk voor gebruikers om cadeaus te sturen via het leven dat wordt omgezet in echt geld voor de maker.

TikTok was niet de eerste app die de mogelijkheid introduceerde om live te gaan op zijn platform. In augustus 2015 begon Facebook zijn gebruikers toegang te verlenen om live te gaan. Kort na Facebook volgde Instagram en voegde in november 2016 een live-functie toe aan zijn platform. Omdat gebruikers van sociale media hunkeren naar meer authentieke en rauwe interacties, is de optie om live te gaan populairder dan ooit.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: TikTok-leesbewijzen voor berichten in- en uitschakelen

Wanneer je naar een TikTok Live kijkt, kan het gemakkelijk zijn om afgeleid te worden door het commentaargedeelte. Of het nu echte vragen, oprechte opmerkingen, cadeaus of gewoon spam zijn, de reacties komen zo snel binnen dat het moeilijk kan zijn om ze zelfs te lezen voordat de volgende binnenkomt. Om je alleen op de maker te concentreren, houd je gewoon in het midden ingedrukt van het scherm totdat een sectie omhoog schuift met de optie ‘Duidelijke weergave.’ Het verwijdert de opmerkingen, geschenken en al het andere dat de aandacht van het leven kan afleiden. Om de chat terug te halen, houd je het scherm nogmaals ingedrukt en tik je op ‘Toon weergave.’


Hoe TikTok Lives te vinden

Als er momenteel geen populaire makers zijn, zijn er altijd willekeurige levens van TikTokers die proberen hun kanaal te laten groeien. Om levens te ontdekken, ga je naar de startpagina en tik je op de ‘Live’ knop in de linkerbovenhoek van het scherm. Hier vinden gebruikers een eindeloze hoeveelheid levens, variërend van mensen die knutselen, tot serieuze discussies, tot zelfs een livestream van iemand die net een dutje doet.

De makers van TikTok gebruiken levens om in realtime met hun publiek te communiceren. Het is een win-win voor TikTokers en hun fans. Vaak zullen de makers live vragen van het publiek beantwoorden, verhalen vertellen en inzicht geven in hun leven. Gebruikers hebben het gevoel dat ze een-op-een echt worden met hun favoriete makers. Dit is vooral mogelijk via het commentaargedeelte, waar TikTok-gebruikers vragen kunnen stellen of opmerkingen kunnen toevoegen. Als een gebruiker echter het gevoel heeft dat het chatgedeelte afleidt van het onderwerp van de live, TikTok biedt een gemakkelijke manier om het te verbergen totdat het nodig is.


Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in