“Chasin’ You” van Morgan Wallen is een TikTok-nummer geworden

0
38


Morgan Wallen

Bron: Getty Images

Chris Barilla - Auteur

Er gaat echt geen dag voorbij waarop TikTok niet vasthoudt aan een nieuwe trend. De immer populaire toepassing voor het delen van video’s is tegenwoordig de broedplaats voor vrijwel alles wat nieuw en viraal is op internet, inclusief grappige clips, muziek, tips, trucs en online gezegden.

Artikel gaat verder onder advertentie

Op de muziekafdeling lijkt het erop dat gebruikers de laatste tijd vooral dol zijn op het nummer “Chasin’ You” van Morgan Wallen. Dus waarom werd “Chasin’ You” een TikTok-nummer? Laten we eens kijken hoe Morgan’s baan op het platform wordt gebruikt.

Morgan Wallen

Bron: Getty Images

Artikel gaat verder onder advertentie

Waarom ging “Chasin’ You” van Morgan Wallen viraal op TikTok?

Morgan staat momenteel aan de top van het countrymuziekspel, maar de reden waarom ‘Chasin’ You’ viraal gaat op TikTok heeft niet te maken met slimme promotie door de artiest zelf. In plaats daarvan lijkt de trend te zijn ontstaan ​​bij gebruiker @aniela.official, die een dansroutine creëerde om het nummer te begeleiden.

In deze video is Aniela te zien dansen terwijl ze Morgan “Chasin’ You” live tijdens een concert ziet spelen. De clip heeft al miljoenen likes en impressies verzameld, en het lijkt erop dat Aniela’s dans is aangeslagen bij TikTok als geheel.

Net als veel andere nummers die op het platform verschijnen, kreeg “Chasin’ You” een versnelde behandeling en is sindsdien meer dan 100 miljoen keer bekeken en geteld in alle video’s waarin het nummer werd gebruikt.

Artikel gaat verder onder advertentie

De dans is relatief eenvoudig: wanneer Morgan “Chasin’ You” zingt, is het doel om een ​​persoon te imiteren die iemand achtervolgt door op zijn plaats te rennen, gevolgd door een handgebaar dat aangeeft dat hij drinkt tijdens de regel “als een shot whisky”, en eindigde met beide handen in een cirkel bewegen en de heupen draaien naar de lijn “burnin’ goin’ down.”

Natuurlijk sprongen veel anderen op de trend nadat Aniela het populair had gemaakt.

Artikel gaat verder onder advertentie

Artikel gaat verder onder advertentie

Voor degenen die het niet weten, Morgan bracht in 2018 “Chasin’ You” uit als onderdeel van zijn album “If I Know Me”. “Chasin’ You”, geschreven samen met Jamie Moore en Craig Wiseman, was een enorm succes voor Morgan toen het uitkwam. Het was de derde opeenvolgende nummer één-hit van de ster op de Aanplakbord Country Airplay-kaart, nummer twee op de Aanplakbord Hot Country Songs-hitlijst en top 20 op de Aanplakbord Hot 100, volgens Wikipedia.

Nu moet TikTok bedanken voor alle nieuwe streams die Morgan ontvangt op een van zijn oudere platen. Met fans die al smachten naar zijn aankomende derde studioplaat, “One Thing at a Time”, die op 3 maart 2023 zal verschijnen, lijkt het erop dat de zanger nog een jaar zal doorbrengen op het hoogtepunt van countrymuzieksucces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in