Charity Digital – Onderwerpen – Waarom TikTok niet alleen voor jongeren is

0
44


TikTok is mainstream geworden. Ondanks zijn welverdiende reputatie als een platform dat voornamelijk voor jongeren is, komen er steeds meer mensen samen om video’s op de site te bekijken en te plaatsen, waaronder veel 40-plussers. Walleroo Media merkt op dat 40-plussers ongeveer een vijfde van het TikTok-publiek uitmaken, en dat aantal groeit alleen maar.

Maar wat maakt TikTok tot een platform waar zoveel mensen lid van willen worden? En wat betekent het voor goede doelen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om met hun publiek te praten?

Met zo’n groeiend publiek is het tijd voor goede doelen om TikTok serieus te nemen. In dit artikel onderzoeken we wat het zo verslavend maakt en waarom oudere generaties nu aanslaan.

Wat maakt TikTok zo succesvol?

TikTok, gelanceerd in 2017, is een kort videoplatform. Publiek en gebruikers uploaden, delen en bekijken clips. Sinds de komst is het platform geëvolueerd naarmate het publiek groeide. Het gaat niet langer alleen om het kijken naar mensen die virale dansen doen in korte fragmenten.

Mensen houden van en genieten van het platform om veel verschillende redenen. Net als zijn op afbeeldingen gerichte tegenhanger Instagram, is er geen echt thema rond wat te plaatsen. Gebruikers plaatsen alle inhoud die ze leuk vinden. Het bijzondere aan het platform is de interactie.

Voor velen is TikTok het ultieme platform voor interacties – het heeft elementen van alle andere grote sociale mediakanalen. The New York Times suggereert dat het succes van TikTok ligt in het vermogen om de interactieve functies van sociale media te gebruiken en ze samen te voegen.

Video, afbeeldingen, hashtags en andere inhoud komen samen in één formaat. Gebruikers gebruiken vervolgens hun oorspronkelijke opmerking om op elkaar te reageren. Het beste van alles is dat het publiek kan reageren via video en ze kan dupliceren terwijl ze zichzelf eraan toevoegen.

Hoe goede doelen gebruik maken van TikTok

Goede doelen gebruiken TikTok om met het publiek in contact te komen, het bewustzijn te vergroten en fondsen te werven. Enkele van de meest succesvolle campagnes zijn educatief. Organisaties nemen fragmenten en zenden ze uit over het platform.

De aanwezigheid van Shelter op TikTok heeft geholpen het aantal kijkers te vergroten en het woord over hun missie te verspreiden. Het goede doel gebruikt TikTok om mythes over daklozen te ontzenuwen.

Een woordvoerder van Shelter die met het maatschappelijk middenveld spreekt, meldt dat: “Sommige van onze meest boeiende inhoud ging over het ontrafelen van mythes rond uitzettingsregels, het uitleggen wat verborgen dakloosheid is, of het geven van praktische tips zoals hoe iemand te helpen die ruw slaapt, of hoe om toegang te krijgen tot gratis sanitaire producten als je dakloos bent en in tijdelijke huisvesting woont.”

Voor veel goede doelen trekt promotionele inhoud een jonger publiek aan en vergroot het de bekendheid.

TikTok voor fondsenwerving

Educatieve video’s zijn niet de enige berichten die indruk maken. Dierenliefdadigheidsinstelling Blue Cross tilt haar fondsenwerving naar een hoger niveau. Ze werkten samen met het platform zelf in een gematchte fondsenwervingscampagne.

De uitdaging voor het publiek was om leuke, grappige en zowat elk type video online te uploaden. Voor elke video getagd met de #PetBFF doneerde TikTok £ 1 aan het goede doel. De hashtag had meer dan 500 miljard views, waardoor de meeste andere platforms uit de concurrentie voor zichtbaarheid werden geblazen.

Meer recentelijk heeft TikTok een ‘sticker’ voor donaties ingebed voor fondsenwerving. De eerste twee Britse liefdadigheidsinstellingen die hiervan profiteerden, waren het Britse Rode Kruis en Help Musicians. De inspanningen van het Britse Rode Kruis op TikTok maakten gebruik van beroemdheden om meer dan £ 90.000 in te zamelen. Het goede doel promootte met sterren bezaaide video-inhoud samen met de donatiefunctie van het platform.

Voor het eerst werd de knop geïntroduceerd in live en geposte video-inhoud. Het publiek kon er direct op tikken en naar het donatieplatform Tiltify worden getransporteerd zonder de app te verlaten.

Tips voor degenen die nog aan de basis staan

Voor veel goede doelen is het nog steeds een uitdaging om op het platform te komen en het te begrijpen. De voordelen wegen echter zeker op tegen de barrières. Onze eenvoudige tips hier om geld in te zamelen:

Bewustwording creëren over specifieke onderwerpen

De meest succesvolle goede doelen hebben het bewustzijn voor gedefinieerde doeleinden vergroot. Voor velen gaat het om het ontkrachten van mythen of het aankaarten van een probleem. Blijf bij het plaatsen van een video bij het thema en maak het kort.

Bekijk hoe andere goede doelen de donatiesticker gebruiken

Sinds de lancering van Tiltify’s donatieknop kunnen liefdadigheidsinstellingen het publiek van alle sociale-mediaplatforms aanboren. Zorg ervoor dat u bij het live uitzenden de knop uit uw opties toevoegt.

Gebruik hashtags

Hashtags zijn een geweldige manier om uw doel te promoten. Voeg ze toe aan je TikTok-video’s om grip te krijgen. Onze beste tip hier is om trending te gebruiken en degene die je zelf maakt. Je hebt een grotere kans om viraal te gaan.

Wees trendy

Het gepersonaliseerde algoritme van TikTok is een van de aspecten die het zo krachtig maakt. Houd bij het ontwerpen en posten van video’s rekening met wat trending is. Dansvideo’s, filters, hashtags en uitdagingen zijn populair. Deze zorgen ook voor de meeste betrokkenheid, dus volg waar mogelijk de golf van wat in de mode is.

Vergeet de audio niet

TikTok’s mash-up van popsongs en unieke video’s is een andere functie om te benutten. Gebruik voor het maken van boeiende inhoud muziek als een manier om bovenaan de feed te komen – video is niet het enige dat telt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in