CarTok-influencer naar verluidt ontslagen door Subaru om commentaar op TikTok

0
13


Een CarTok-maker, bekend als Koda, werd naar verluidt ontslagen uit haar baan bij een Subaru-dealer in Utah, nadat denigrerende opmerkingen over een andere influencer de ronde deden.

CarTok is een TikTok-community voor autoliefhebbers, en deze controverse betrof een DM-gesprek tussen Koda (@mavxmedia28) en een andere influencer genaamd Mace (@maces2k).

In de uitwisseling maakt Koda een opmerking over een andere influencer die bekend staat als Sky (@sky_z33) en het feit dat hij scoliose heeft, waarbij hij een denigrerend woord gebruikt om hem voor de gek te houden.

Koda's commentaar op TikTok

royal_z33/TikTok

@sky_z33 @mavxmedia28 had je toch niet verwacht dat het zo zou ontploffen?💀 #350z #nissan #latenightvibes #honda #s2000 #z33 #vq #vq35de #cars #sickspeed #nissan350z #vqfamily #latenights #hondas2000 #carcommunity #esrwheels #playboy #clean #kbd #vqfamily #stance #coilovers #custom #teincoilovers #utah #projectcar #carguy #cargirl #carsoftiktok @mace @officially_wide @leyah jade ♬ origineel geluid – RJ the GHOST

Als reactie hierop werd de hashtag #cancelkoda gemaakt en anderen in de CarTok-gemeenschap noemden haar bekwaam. Er was ook enige verwarring over wie Koda was, omdat mensen de verkeerde Koda(‘s) in TikTok-opmerkingen hadden getagd.

TikTok laat je niet zien hoeveel views #cancelkoda nu heeft, maar het verspreidde zich snel.

@blondejacka__ ♬ origineel geluid – DJ

In een TikTok die op 26 oktober werd gepost, brak Mace uit hoe dit allemaal blijkbaar begon: Koda plaatste in augustus een TikTok over meisjes die hun auto’s in roze wrappen, wat enige weerslag kreeg. Mace plaatste op 21 oktober een video over het roze inpakken van haar auto en tagde Koda.

In een andere TikTok van 26 oktober, toen de tag #cancelkoda in een stroomversnelling kwam, vroeg Mace volgers om niet te komen opdagen bij Koda’s werk of woonplaats.

Op 27 oktober plaatste de in Salt Lake City gevestigde Mark Miller Subaru een TikTok over het drama dat zich aan het voltrekken was. De social media manager van de dealer las een “officiële verklaring” van Subaru’s “marketing- en cultuurdirecteuren”, waarin werd bevestigd dat Koda’s dienstverband was beëindigd en dat haar gedrag op TikTok “in strijd was met de waarden van ons bedrijf”.

@mmsubaru Reageren op @sky_z33 ♬ origineel geluid – Mark Miller Subaru

Koda verontschuldigde zich vorige week bij de CarTok-gemeenschap en Sky en zei: “Ik weet dat wat ik zei walgelijk, ongevoelig, kwetsend en ronduit respectloos was. en hoewel dit veel meer is geworden dan iemand had verwacht, heeft het me absoluut een les geleerd en me laten zien dat ik een beter persoon moet zijn.

We namen contact op met Mark Miller Subaru voor commentaar.

*Eerste publicatie: 4 november 2022, 12:58 uur CDT

Audra Schroeder

Audra Schroeder is de senior entertainmentschrijver van de Daily Dot en richt zich op streaming, comedy en muziek. Haar werk is eerder verschenen in de Austin Chronicle, de Dallas Observer, NPR, ESPN, Bitch en de Village Voice. Ze is gevestigd in Austin, Texas.

Audra Schroeder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in