Caroline Lockhart uit Palm Desert gebruikt TikTok om boek te lanceren

0
67


“En hoewel elke nieuwe dag met verandering kan komen”, schrijft Caroline Lockhart in haar nieuwe kinderboek, “Blue Girl”, “diep van binnen zijn we allemaal een en dezelfde!”

Lockhart, een auteur/kunstenaar uit Palm Desert, werkte de betere helft van het afgelopen decennium als oppas. Op een gegeven moment kreeg ze een openbaring tijdens het voorlezen van verschillende kinderboeken voor kinderen. Ze realiseerde zich maar al te duidelijk hoe die boeken een krachtig effect hadden op het vormgeven van de gevoelens, perspectieven en vooroordelen van jonge kinderen.

Dus begon ze aan een missie om een ​​geïllustreerd boek te maken vol met krachtige boodschappen.

“Ik wilde tastbare illustraties maken die kinderlijk van aard waren”, zegt Lockhart. “Ik ontdekte dat de kinderen die ik voorlas (als oppas) echt bezig waren met verhalen die eruitzagen alsof ze afkomstig waren van mediums die ze gebruikten – kleurpotloden, kleurpotloden, aquarellen. Het was heel opzettelijk van aard.”

‘Blue Girl’, over een meisje genaamd Blue, bevat de eenvoudige maar boeiende tekeningen van de kunstenaar van rode, groene, gele en blauwe mensen. Terwijl lezers Blue volgen op haar reis en verschillende personages ontmoeten, komt een prominent thema naar voren: mensen accepteren zoals ze zijn, ongeacht hun ras, etniciteit of seksuele geaardheid.

Kortom, het oordeel terzijde schuiven.

“Ik schilderde dit soort abstracte blauwe meid al sinds 2018 en overwoog het vooruitzicht hoe de mensheid zou reageren op iemand anders”, zegt Lockhart over haar creatieve proces. “Ergens onderweg dacht ik: ‘Hoe kan ik dit vertalen naar kinderen?’ Omdat al deze kinderen die ik zag, zelfs degenen die ik nog maar kort in de buurt had, inherent de verschillende problemen leken te begrijpen waarmee we als volwassenen actief werden geconfronteerd.”

Toen het idee ontstond om een ​​kinderboek te maken, zegt ze de woorden en beelden, “kwam in één keer bij mij.” Ze probeerde kinderen op te nemen in het boek dat ze in de buurt had, en drukte hun persoonlijkheden in op de personages.

“Ze hebben echt invloed gehad op de kunst van het verhaal”, zegt ze.

Lockhart, die 27 is en afgestudeerd aan de Palm Desert High School, geeft toe door en door creatief te zijn. Ze zegt dat ze altijd inspiratie heeft gevonden in het woestijnlandschap.

“Zoveel mensen associëren de woestijn met resorts en naar het zwembad gaan, maar ik hield echt van wandelen en de bergen in gaan – we krijgen niet genoeg lof voor de prachtige bergen die ons omringen”, zegt ze. “En ik werd altijd geïnspireerd door de festivals en muziek hier, zoals Coachella. Er is iets aan het zien van artiesten en muzikanten in hun element op zo’n grote schaal dat het een enorme impact op mij had.”

Voor ‘Blue Girl’ gebruikte ze gekleurde pennen, kleurpotloden, stiften en aquarellen om haar verhaal te schrijven – alles wat je in een typisch klaslokaal zou vinden. Bij het formatteren om af te drukken, gebruikte ze Photoshop om het contrast aan te passen.

“Ik wilde dat het voelde alsof een kind het kon”, zegt ze. “En zelfs volwassenen die het lezen eraan herinneren dat ze geen enorme professionele illustrator hoefden te zijn om een ​​punt over te brengen.”

Ze verkocht het boek jarenlang aan agenten en uitgevers totdat een ander idee in haar opkwam. Sinds ze hoe dan ook naar de universiteit was gegaan om sociale media te studeren, was TikTok slechts een profielconfiguratie verwijderd.

“Toen ze video’s van drie minuten toestonden, ontplofte het echt voor mij”, zegt Lockhart over de krachtpatser van sociale media. “Ik heb veel mensen bereikt en dat gaf me een stimulans om te publiceren.”

Toen ze eindelijk een agent kreeg, werd het boek naar alle grote uitgevers gestuurd, zoals Harper Collins. Maar ze werd geweigerd – of erger nog, er werd haar verteld dat de uitgevers de illustraties op de een of andere manier wilden veranderen of iemand nieuw wilden inhuren om ze te maken.

“Ik besloot bij mijn wapens te blijven en ging in plaats daarvan door met zelfpublicatie”, zegt ze. “Ik ontdekte dat als zoveel mensen zich zouden bezighouden met het originele verhaal, ze teleurgesteld zouden zijn over iets anders.”

Nu, met meer dan 50.000 TikTok-volgers en de lancering van ‘Blue Girl’, overweegt ze al boekenvervolgingen.

Bovenal hoopt ze dat de thema’s in “Blue Girl” tot de verbeelding spreken en kinderen en volwassenen iets unieks bieden om van te genieten.

Zoals ze schrijft: “We zijn hier om al onze dagen te leven en lief te hebben. Het maakt niet uit of de lucht blauw of grijs is!”

Lees meer over Caroline Lockhart op carolin3lockhart.com.

Greg Archer schrijft over change agents, toeval en de entertainmentindustrie. Zijn werk is verschenen in het USA Today Network, Palm Springs Life, Huffington Post, The Advocate en andere media. Zijn memoires, “Grace Revealed”, beschrijft de odyssee van zijn Poolse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. gregarcher.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in