Carly Rae Jepsen neemt TikTok over met “The Loneliest Time”

0
13


Hannah Dimaano


Foto door Tim Mosenfelder/FilmMagic

Carly Rae Jepsen vindt opnieuw haar plek aan de frontlinie van de mainstream muziek. Laten we eens kijken hoe haar nummer ‘The Loneliest Time’ verandert in het nieuwste poplied op TikTok.

“The Loneliest Time” is TikTok’s nieuwste virale audio

Carly Rae Jepsen plaagde eerst haar nieuwste project op TikTok en gaf fans een voorproefje van de songtekst en de melodie van deze aankomende release. De eenzaamste tijd markeert Jepsen’s zesde studioalbum. Nu heeft de emotionele maar speelse melodie van het titelnummer het TikTok-algoritme veranderd en is het een virale achtergrondmuziek geworden voor de meeste willekeurige inhoud.

“The Loneliest Time” is gemaakt in samenwerking met de Canadese barokpopzanger Rufus Wainwright. Hoewel de track als geheel solide is, worden TikTok-gebruikers vooral verleid door de brug.

“Wat er gebeurde was dat we de maan bereikten / Maar verdwaald in de ruimte, ik denk dat we er maar al te snel waren / Maar weet je wat? Ik kom terug voor jou, schat / ik kom terug voor jou.”

Van universitaire grappen tot woordspelingen over sigarettenpeuken, “The Loneliest Time” is inderdaad een herkenbare audio. Op het moment van schrijven zijn er bijna 70.000 TikTok-video’s gemaakt van het nummer. Verbazingwekkend genoeg gebruikte zelfs popzangeres Meghan Trainor het nummer in een van haar video’s.

Carly Rae Jepsen was op Canadees idool

Jepsen werd praktisch een begrip met haar hit uit 2012 “Call Me Maybe”. Hoewel de zangeres wijdverbreide bekendheid verwierf, weten veel mensen niet dat ze oorspronkelijk beroemd werd op Canadees idool in 2007.

Jepsen werd overgehaald door haar dramaleraar op de middelbare school om haar geluk te beproeven in de genoemde show. Tijdens haar auditie nam ze het risico om haar eigen lied ‘Sweet Talker’ te zingen. Als gevolg daarvan kreeg ze alle keurmeesters ja. De “Call Me Maybe”-zanger eindigde de serie op de derde plaats, maar had moeite om door te breken in de popindustrie. Tot nu toe is Jepsen alleen de Canadees idool aluin om ooit een Grammy-nominatie te ontvangen.

Wat heeft ze nu gedaan?

Tegenwoordig gaat Jepsen de weg op met de So Nice Tour. Dit 24-date concert werd gelanceerd ter ondersteuning van: De eenzaamste tijd, met collega-muzikant Empress Of. Sinds deze tour is begonnen, hebben fans voortdurend clips gepost van Jepsen die haar TikTok-hit op het podium zingt.

Afgelopen september kondigde ze de aankondiging aan van de 2023 in het Verenigd Koninkrijk en Ierland van dezelfde tour. Deze tour, die naar verwachting op 5 februari volgend jaar van start gaat, is haar grootste UK-stint tot nu toe.

Zeker, Carly Rae Jepsen komt terug. Deze keer met meer gerijpte zang en meer expressieve muziek.

Laat ons weten wat je van dit artikel vindt


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in