Canton-man is een ‘Lego Master’; heeft 38 miljoen views op een enkele TikTok-video

0
63


CANTON, Ohio – Of ze nu functioneel zijn of gewoon voor de lol, het is moeilijk om niet te glimlachen als je ziet hoe uitgebreid een LEGO-set kan zijn.

Voor sommigen sterft die liefde voor LEGO’s uit als de tienerjaren naderen, maar voor Scott Brown is het een levenslange passie. Brown begon met LEGO’s te spelen toen hij nog maar 5 jaar oud was en de spanning van het bouwen trekt hem nog steeds.

“We hebben sets die hier 40 jaar oud zijn”, zei Brown terwijl hij gebukt zat in zijn uitgestrekte Lego-stadscentrum, compleet met de Daily Bugle, de garage van Ghost Buster en zelfs een replica van de Hall of Fame Bridge in Canton.

Brown heeft sets met thema’s uit elk rijk van de popcultuur. Van een compleet Harry Potter-land tot de complete LEGO-cast van Friends verzameld rond een LEGO Central Perk, elke scène is uitgebreider dan de volgende.

Een van zijn favorieten?

“Toen ik zeven of acht jaar oud was, probeerde ik mijn eigen achtbaan te bouwen. Maar in die tijd waren LEGO’s eigenlijk een stel blokken en was er niet veel dat je kon doen,’ zei Brown.

Zijn LEGO-metropool heeft een paar achtbanen. Hij schakelt de versnellingen in voor de liftheuvel en kijkt trots toe hoe de auto’s over de plastic rupsbanden suizen.

“Ik zou als kind een moord hebben gepleegd om een ​​achtbaanbaan te hebben”, vervolgde hij. “Je was beperkt in het soort stukken; je had dit soort tracks en versnellingen niet.

Brown’s beneden Lego Land heeft alle voldoening van uw traditionele LEGO’s, met net iets meer verfijning. Hij bouwde een LEGO-muur op maat met inzetstukken van plexiglas om verschillende formaten en kleuren stenen te laten zien, maar hij is ook functioneel.

“We kwamen op het idee voor de muur en hebben hier echt de hele kelder omheen ontworpen”, zei Brown. “Ik wilde een soort tentoonstellingsstuk. Dat was ook functioneel.”

“Van buiten ziet het er best gaaf uit. Het is behoorlijk kleurrijk. Als ik aan de andere kant ben, heb ik een paar van deze stukken nodig, ik reik hier gewoon naar binnen en pak ze.

Hij heeft nog honderden lades, gesorteerd op maat, stijl en kleur.

“Er zijn ongeveer 1.100 verschillende bakken, verschillende soorten stukken in de kelder,” zei hij lachend. “Het is een beetje OCS.”

Brown brengt uren beneden door, gefascineerd door de klik van de steen. Zelfs na al die jaren is er iets louterends aan het bouwen van een nieuwe set of zelfs het opnieuw creëren van een set die hij in het verleden heeft gebouwd.

“Voor mij is het een hobby. Het leidt me een beetje af van het werk en andere dingen waar we mee bezig zijn, ‘zei Brown. “Ik kom hier een paar uur per nacht om te chillen en wat dingen te bouwen.”

Het middelpunt van de collectie van Brown is een replica van de RMS Titanic die hij vorig jaar als kerstcadeau ontving. Als kind waren LEGO’s vaak het uitgelichte cadeau voor verjaardagen of Kerstmis, een traditie die als volwassene is voortgezet.

“Wat geven je ouders je? Je krijgt waarschijnlijk een stropdas, een overhemd,’ zei Brown. “Ik krijg een Lego-set.”

De Lego-versie van Titanic bevat ongeveer 9.000 stukjes en is een van Lego’s grootste modellen ooit. Het kostte Brown tussen de 15 en 18 uur om te voltooien. Het voldoet niet helemaal aan de 800 voet lengte van het schip, maar het komt ruimschoots overeen met de pracht van het Ship of Glory, met name in het aantal views dat de constructie heeft ontvangen op het sociale mediaplatform TikTok.

“Mijn tienerdochter heeft het gefilmd en we hebben er wat muziek op gezet”, zei Brown. “Die video heeft nu 38 miljoen views.”

Op aandringen van zijn familie startte Brown het TikTok-account om zijn LEGO-hobby onder de aandacht te brengen en met anderen te delen. Hij heeft niet meer dan 225.000 volgers op zijn @hoflego-account, dat de laatste tijd enorm populair is geworden.

“Ik heb een video waarin ik speel met LEGO’s die door 38 miljoen mensen is bekeken. Het is ongelooflijk’, zei hij.

Hoewel journalistiek zijn eerste beroep was, zijn LEGO’s de blijvende passie van het leven voor Brown. Het is een hobby die hij in de loop der jaren met zijn kinderen heeft gedeeld, en ze verwachten volledig dat plastic stenen voor altijd een deel van hun leven zullen zijn.

“Zolang ik me kan herinneren, zijn er altijd LEGO’s in huis geweest”, zei zijn zoon Alex. “Dat was een van de belangrijkste manieren waarop ik een band met mijn vader kreeg toen ik opgroeide, was dat we deze gedeelde liefde voor Lego zouden hebben.”

Brown zou willen dat meer kinderen tegenwoordig op zijn zoon leken. Alex bouwt nog steeds graag als hij thuiskomt van de universiteit en in zijn studentenkamer staan ​​alle huidige LEGO auto’s tentoongesteld.

“De meeste kinderen zijn de hele dag bezig met hun videogames. Je zou echt willen dat meer kinderen meer van dit soort dingen zouden doen, ‘zei Brown. “Omdat het je helpt te realiseren dat ‘hey, ik heb dat stuk niet, maar misschien kan ik deze dingen zo bouwen.'”

Maar als het erop aankomt, zijn LEGO’s een van de simpele passies van het leven voor Brown. Dat is iets waarvan hij zegt dat hij er nooit overheen zal groeien.

“Ik wil gewoon plezier hebben met het spelen van LEGOS,” zei Brown. “Ik hoop dat ik het ook doe als ik 75 ben.”

Bekijk op elk moment live en lokaal nieuws:

Nieuws 5 Nu: Ochtend

Download de News 5 Cleveland-app nu voor meer verhalen van ons, plus meldingen over belangrijk nieuws, de laatste weersvoorspelling, verkeersinformatie en nog veel meer. Download nu op uw Apple-apparaat hier, en jouw Android-apparaat hier.

Je kunt News 5 Cleveland ook volgen Roku, Apple TV, Amazon Fire TV, YouTube TV, DIRECTV NU, Hulu Live en meer. We zijn ook aan Amazon Alexa apparaten. Lees hier meer over onze streamingopties.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in