Canadese radiopresentator onthult dat ze de tekst-naar-spraak-stem van TikTok is

0
13


Elke Noord-Amerikaanse TikTok-gebruiker kent haar stem.

Woensdag onthulde de Canadese radiopresentator en podcaster Kat Callaghan op internet dat ze een van de populairste tekst-naar-spraakstemmen op TikTok is.

In een TikTok-video van haar eigen, Callaghan, tal van Scott & Kat na 9 op het Corus-radiostation 91.5 The Beat, beantwoordde vragen van haar radio- en podcastluisteraars over hoe vergelijkbaar haar stem is met de tekst-naar-spraak-stem.

@voiceofkat

Lange tijd heb ik geen woord gezegd. Maar … ja, ik ben het en ja, ik heb een voortdurende geweldige relatie met de mensen van TikTok. 🎉 Het coolste voor mij is het kijken naar de creativiteit en geweldige inhoud die mensen naar buiten brengen met mijn stem. (Ook vreemd genoeg is dit mijn eerste TikTok)

♬ origineel geluid – Kat

Lees verder:

Wandelaar ‘geladen en gespietst’ door bizons in angstaanjagende video van Texas Park

Na commentaar van Callaghan’s vocale tegenhanger TikTok, zei ze: “Eindelijk kan ik jullie vertellen, ik ben het!”

Verhaal gaat verder onder advertentie

Op het moment van schrijven is de 12 seconden durende TikTok meer dan 20 miljoen keer bekeken. TikTok gebruikt verschillende lokale accenten in verschillende delen van de wereld, waaronder een Britse mannenstem in het VK

‘Ik heb lange tijd geen woord gezegd. Maar … ja, ik ben het en ja, ik heb een voortdurende geweldige relatie met de mensen van TikTok”, schreef Callaghan in het bijschrift van de video. “Het coolste voor mij is het kijken naar de creativiteit en geweldige inhoud die mensen uitbrengen, ze gebruiken mijn stem.”

Op zaterdag plaatste Callaghan een vervolgvideo als reactie op de vele sceptische opmerkingen van gebruikers die niet zeker wisten of zij echt de TikTok-stem was.

@voiceofkat

Eens kijken of dit het doet.

♬ origineel geluid – Kat

In de video bevestigde Callaghan opnieuw dat zij het inderdaad is.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Lees verder:

Tiener piept hilarisch nadat hij per ongeluk hondenspeelgoed heeft ingeslikt

Ten slotte gaf ze kijkers waar ze om hadden gesmeekt: een recreatie van de unieke TikTok-tekst-naar-spraak-stem.

‘Ja, ik ben het TikTok-tekst-naar-spraakmeisje,’ zei ze in de kenmerkende schokkerige cadans van de stem. “Mijn naam is Kaat. Ik werk met TikTok aan TTS (text-to-speech) en andere projecten.”

Callaghan grapte zelfs dat TikTok-gebruikers haar stem waarschijnlijk beu zijn.

‘Ik ben mijn stem beu’, sympathiseerde ze.

TikTok-gebruikers spelen al lang met veel plezier met de tekst-naar-spraakfunctie van de app, waardoor de digitale stem van Callaghan een aantal wilde uitspraken deed.

‘Soms laten jullie me behoorlijk afschuwelijke dingen zeggen,’ zei Callaghan. “Het is behoorlijk in de war, maar ik vind het wel grappig.”

@wahony

een tragisch (maar mooi) liefdesverhaal

♬ origineel geluid – wahony

Lees verder:

Virale video toont levende kikker gevonden in Londen, Ont. Sobeys slacontainer

Verhaal gaat verder onder advertentie

Vorig jaar werd Callaghan de nieuwe tekst-naar-spraak-stem nadat een andere stemacteur uit Ontario TikTok had aangeklaagd voor het gebruik van haar stem in de functie.

Bev Standing beweerde dat ze in 2018 10.000 zinnen had opgenomen voor het door de staat gesteunde onderzoeksorgaan van het Chinese Instituut voor Akoestiek. Ze klaagde de app aan en beweerde dat video’s met “vuile en aanstootgevende taal” met haar tekst-naar-spraakstem haar reputatie “onherstelbare schade” hadden toegebracht. ”

In september schikte TikTok naar verluidt de rechtszaak met Standing voor een niet nader genoemd bedrag aan financiële compensatie.

91.5 The Beat en Global News zijn beide eigendom van Corus Entertainment.

&copy 2022 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in