‘Camerakruisvaardersleger’ op TikTok helpt inwoners van Central Coast snelheidsboetes te vermijden

0
100


Een tienerjongen rekruteert mede-flitsers die haten voor zijn ‘leger’ om Australiërs te helpen boetes op de weg te vermijden.

Beau Jackson, 17, uit de Central Coast van NSW, heeft naam gemaakt door te parkeren in de buurt van mobiele camera’s met geïmproviseerde borden die nietsvermoedende automobilisten waarschuwen voor mogelijke snelheidscontroles.

Zijn uitstapjes worden gepost op zijn TikTok-pagina, die meer dan 70.000 volgers heeft, evenals op zijn Instagram.

In zijn nieuwste TikTok-video met het onderschrift ‘The Camera Crusader Army is building’ stonden Beau en collega-wegkruisvaarder Joel zaterdag geparkeerd aan de kant van de weg in de voorstad van de Central Coast, Charmhaven.

‘Oké jongens, we zijn hier in Charmhaven, ik ben bij Joel, we werken allebei naast elkaar,’ zei Beau.

Ze plaatsten hun geïmproviseerde borden op de achterkant van hun auto en aan de kant van de weg.

Beau Jackson (rechts afgebeeld met A Current Affair-verslaggever Brady Halls), 17, heeft naam gemaakt door te parkeren in de buurt van mobiele camera's met geïmproviseerde borden die nietsvermoedende automobilisten waarschuwen voor mogelijke snelheidscontroles aan de Central Coast van NSW

Beau Jackson (rechts afgebeeld met A Current Affair-verslaggever Brady Halls), 17, heeft naam gemaakt door te parkeren in de buurt van mobiele camera’s met geïmproviseerde borden die nietsvermoedende automobilisten waarschuwen voor mogelijke snelheidscontroles aan de Central Coast van NSW

Beau en collega-fijne kruisvaarder Joel (foto) parkeerden zaterdag aan de kant van de weg in de buitenwijk Charmhaven om automobilisten te waarschuwen voor snelheidscamera's die 50 meter verderop in de straat waren geplaatst

Beau en collega-fijne kruisvaarder Joel (foto) parkeerden zaterdag aan de kant van de weg in de buitenwijk Charmhaven om automobilisten te waarschuwen voor snelheidscamera’s die 50 meter verderop in de straat waren geplaatst

‘Je hebt ook een camera van een mobiele telefoon die je oppakt, maar daar waarschuwen we de mensen niet voor… we waarschuwen mensen voor de snelheidscamera’s aan de onderkant van de straat, 50 meter verderop,’ zei hij.

‘Zoals je kunt zien heeft Joel zijn OG-verrekijker, zodat de camera’s niet weten dat we hier zijn en hij ze in de gaten kan houden zodat ze ons niet kunnen zien.’

‘Kun je ze zien maat?’, vroeg Beau aan Joel terwijl hij door zijn verrekijker naar de snelheidscamera’s keek.

‘Ja, ik zie ze kristalhelder,’ antwoordde Joel.

Joel (foto) had zijn speciale verrekijker om de snelheidscamera's in de gaten te houden

Joel (foto) had zijn speciale verrekijker om de snelheidscamera’s in de gaten te houden

Ook werden kijkers door Beau gewaarschuwd hem niet op te nemen als ze voorbij reden vanwege de camera van de mobiele telefoon.

Beau vertelde Daily Mail Australia dat ze uren besteedden aan het helpen van chauffeurs.

‘Van 13.30 uur tot 16.00 uur stonden we langs de kant van de weg’, zegt hij.

‘Er zijn in die periode een paar duizend auto’s langs ons gereden.

‘In die paar uur, zou ik zeggen dat veel auto’s de shaka’s gaven (een versie van duimen omhoog) en ‘Aussie-legendes’ riepen,’ zei Beau.

Kijkers werden ook gewaarschuwd door Beau om hem niet op te nemen terwijl ze voorbij reden vanwege de camera van de mobiele telefoon (foto)

Kijkers werden ook gewaarschuwd door Beau om hem niet op te nemen terwijl ze voorbij reden vanwege de camera van de mobiele telefoon (foto)

Beau heeft onderweg 25 nieuwe ‘Mobile Speed ​​Camera Ahead’-borden, die hij zal uitdelen aan andere mensen in NSW die automobilisten willen waarschuwen voor ‘oneerlijke’ mobiele flitsers.

‘Ze moeten zich ertoe verbinden dit te doen, want deze borden zijn van topkwaliteit’, zei Beau.

Hij heeft bij de politie gecontroleerd om er zeker van te zijn dat wat hij deed niet illegaal was.

‘Ze denken dat ik de gemeenschap een dienst bewijs, omdat ik de mensen eigenlijk laat vertragen’, zei hij.

Dit komt een paar weken nadat Beau werd geconfronteerd met een 53-jarige man die niet onder de indruk was dat hij aan de kant van de weg stond met zijn borden.

‘Haal de f**k hier weg’, hoort de man zeggen tegen de tiener die hem herhaaldelijk zei ‘raak me niet aan’.

‘Wie ben jij in godsnaam? Het is illegaal,’ vervolgde de oudere man.

‘Haal het verdomde teken af,’ schreeuwde de man.

Op beelden was te zien hoe de man in de richting van Beau liep, voordat de jongeman hem tegen de grond sloeg.

‘Ik moest hem slaan, jongens. Hij probeerde me aan te vallen’, zei Beau in de video, nadat hij de man had verteld dat hij de borden ophing om ‘voor de gemeenschap te zorgen’.

‘Ik ben een passief persoon, ik sta bekend als een pacifist, ik ben geen gewelddadig persoon, ik probeerde de situatie onschadelijk te maken, maar hij bleef op me afkomen en ik moest mezelf verdedigen’, vertelde Beau aan A Current Affair .

‘Hij bleef maar zeggen dat het illegaal was wat ik deed, ook al is het dat niet, de politie weet dat het niet illegaal is, niemand trekt zich er iets van aan.’

Beau werd geconfronteerd met een 53-jarige man die naar verluidt probeerde hem aan te vallen

Beau sloeg hem tegen de grond uit 'zelfverdediging'

Beau werd geconfronteerd met een 53-jarige man die hem naar verluidt probeerde aan te vallen. Beau sloeg hem tegen de grond uit ‘zelfverdediging’

De man bleef een kort moment roerloos liggen terwijl Beau snel de politie en een ambulance belde.

De 53-jarige stond vervolgens op en vluchtte weg.

Beau zei na het tonen van de video aan de politie dat ze zijn acties als ‘zelfverdediging’ beschouwden, en vroeg op welke manier de man wegliep.

‘Ik was heel beleefd. Ik heb hem vijftien keer gezegd dat hij zich moest terugtrekken, maar hij wilde niet luisteren en ik begon me zorgen te maken over mijn veiligheid’, zei de 17-jarige.

De politie zei dat de 53-jarige werd beschuldigd van gewone mishandeling en zal op een later tijdstip voor de rechter verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in