Caitlin Jenner Critiques, Misgenders Trans TikTok Star Dylan Mulvaney

0
12


Een van de bekendste transgendervrouwen van het land, Caitlyn Jenner, heeft de rechtse kritiek op de trans TikTok-beïnvloeder Dylan Mulvaney versterkt en daarbij Mulvaney verkeerd geslacht.

Jenner, een conservatief, heeft zich nu verontschuldigd voor de verkeerde omgang en geeft een lid van haar personeel de schuld, maar zei dat ze bij de rest van haar verklaringen blijft.

Vorige week viel de Republikeinse Amerikaanse senator Marsha Blackburn uit Tennessee Mulvaney aan, die haar overgang op TikTok vastlegde. Op Twitter deelde Blackburn een video van Mulvaney en schreef: “Dylan Mulvaney, Joe Biden en radicale linkse gekken willen deze absurditeit normaal maken.”

In de video zegt Mulvaney dat transvrouwen niet het gevoel moeten hebben dat ze hun penis moeten instoppen of een strakke broek moeten vermijden, en dat uitstulpingen in het kruis moeten worden genormaliseerd. Jenner retweet Blackburn’s tweet, prees de senator en zei: “Laten we niet ‘normaliseren’ wat deze persoon aan het doen is.”

Jenner antwoordde een criticus door te zeggen: “Hij heeft het over zijn penis!”

Jenner volgde met deze tweet:

Mulvaney reageerde op Jenner in a TikTok-video. “Ik heb automatisch veel respect voor jou als mede-transvrouw,” zei Mulvaney. ‘Maar toen besloot je me heel publiekelijk belachelijk te maken.’ Ze voegde eraan toe dat “me een hij noemen” is “vreselijk en zei dat Jenner suggereerde dat Mulvaney een “creeper flasher was die mezelf blootlegde”.

“Ik ben gewoon benieuwd of je terug kunt denken aan je vroege dagen van overgang en je je herinnert dat je je schaamde voor je lichaam of dat vreemden je vuile blikken toewierpen – daarom heb ik die video gemaakt,” voegde Mulvaney eraan toe. “Omdat ik me schaamde en mijn lichaam op een positieve manier wilde terugwinnen. Nu heb je dat genomen en er iets heel lelijks van gemaakt.”

Inderdaad, in een Vanity Fair profiel gepubliceerd in 2015, kort nadat Jenner haar overgang aankondigde, zei ze dat ze vragen over haar lichaam opdringerig vond.

Jenner heeft nu een soort van verontschuldiging afgegeven. “Een persoon in het team van mevrouw Jenner heeft Dylan per ongeluk verkeerd geslacht in de tweet ‘hij heeft het over zijn penis’. Daarom betreuren we de opmerking ten zeerste en hebben we de nodige maatregelen genomen om de situatie intern recht te zetten”, vertelde een vertegenwoordiger van Jenner aan de Washington-examinator, een conservatieve uitlaatklep. “Mevrouw. Jenner heeft verder geen commentaar op de zaak en blijft anders bij haar verklaringen.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in