ByteDance’s muziek-app Resso biedt hints over de lancering van TikTok Music • TechCrunch

0
11


TikTok-eigenaar ByteDance is op weg naar een lancering van zijn muziekstreamingservice TikTok Music, die rivaliseert met Spotify en YouTube Music, aldus rapporten. Naast recente ontdekkingen van TikTok Music-handelsmerken op wereldwijde markten, heeft TechCrunch nu nieuw toegevoegde referenties ontdekt met betrekking tot een “TikTok Music” -service in de Resso-streaming-app, eigendom van ByteDance, de moedermaatschappij van TikTok. De code lijkt te suggereren dat gebruikersactiviteit kan worden gesynchroniseerd tussen de Resso-app en TikTok Music, en verwijst ook specifiek naar een “music.tiktok.com” -URL.

ByteDance exploiteert vandaag al de streaming muziekdienst genaamd Resso in markten zoals India, Brazilië en Indonesië. Maar de verwijzingen naar TikTok Music in de Resso-app wijzen erop dat het in China gevestigde bedrijf de gebruikersactiviteit tussen de twee apps zou kunnen synchroniseren. Daarnaast verwijst de code naar TikTok Music als onderdeel van TikTok.

Afbeeldingscredits: TechCrunch

Het is onduidelijk of TikTok zijn muziekservice onder de Resso-naam wereldwijd zal testen of daarvoor een aparte app zal lanceren.

Het bedrijf heeft ook een site “music.tiktok.com” gelanceerd voor bepaalde regio’s – waarvan ook referenties in de code zijn gevonden – wat suggereert dat de service eerst in Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico, Maleisië en Singapore kan worden gelanceerd. Je kunt de client nog niet downloaden en als je op de downloadknop probeert te klikken, verschijnt er een pop-up met de melding ‘We werken er hard aan om je de desktopversie te brengen. Kom snel terug.”

De mobiele versie van de site suggereert dat de downloadknop gebruikers naar de Apple App Store of de Google Play Store brengt.

Afbeeldingscredits: TikTok

De servicevoorwaarden van de site gebruiken ook het merk “TikTok Music”, dat we hebben gevonden.

“Welkom bij TikTok-muziek! TikTok Music, een van onze Services gedefinieerd onder de TikTok-voorwaarden, is een muziekstreamingservice waarmee gebruikers naar muziek kunnen luisteren”, luidt de termpagina. Veel van de pagina’s op de site hebben tijdelijke tekst die aangeeft dat deze nog in ontwikkeling is. Dit zou kunnen betekenen dat ByteDance zich voorbereidt om de service in bepaalde regio’s te gaan testen.

De codeverwijzingen zijn niet de enige hints dat er een TikTok Music-merk in de maak is.

Het bedrijf heeft onlangs ook geverifieerde “TikTok Music”-gemarkeerde sociale media-handvatten geregistreerd op Twitter en Instagram, evenals regiospecifieke handvatten voor gebieden zoals Latijns-Amerika, Australië en Nieuw-Zeelanden Azië, en landen als Singapore en Maleisië. Deze accounts hebben tussen april en mei vergelijkbare creatieve teasers geplaatst met de tekst ‘Welkom bij een nieuwe manier om muziek te ervaren’, ‘ontdek je nieuwe favoriete nummer’ en ‘blijf op de hoogte’.

Deze bewegingen komen overeen met informatie die een voormalige medewerker van ByteDance eerder dit jaar aan TechCrunch vertelde. Ze vertelden ons dat ByteDance eerder had overwogen om de Resso-service naar meer markten te brengen onder de merknaam “TikTok Music”. Meer specifiek had het de lanceringen in volwassen markten zoals het VK en Australië afgewogen, had de bron gezegd. Vorige maand meldde The Wall Street Journal ook dat ByteDance in gesprek was met bekende muzieklabels om zijn streamingdienst uit te breiden naar wereldwijde markten.

Een TikTok Music-service zou logisch zijn voor ByteDance, aangezien veel hitnummers eerst viraal worden op TikTok en streams genereren op Spotify en YouTube. Een rapport dat vorig jaar door het bedrijf werd uitgebracht, suggereerde dat 175 nummers die trending waren op het korte videoplatform op de Billboard 100-hitlijst terechtkwamen.

Als ByteDance zijn eigen muziekservice lanceert, kan het deze streams naar zijn eigen app sturen – of dat nu Resso of TikTok Music is – waardoor het reclame- en abonnementsinkomsten kan verdienen.

ByteDance heeft interesse getoond in het bevorderen van zijn muziekinvesteringen. Eerder dit jaar lanceerde het zijn eigen muziekdistributieoplossing genaamd SoundOn. Met deze service betaalt het bedrijf het eerste jaar 100% royalty’s aan de artiesten, daarna 90% royalty’s vanaf het tweede jaar. Het platform stelt artiesten ook in staat om teasers op TikTok te plaatsen om vroege feedback te krijgen.

De populariteit van TikTok Music hangt af van het vermogen om deals te scoren met grote labels, waardoor het gebruikers toegang kan bieden tot populaire nummers naast de originele nummers die als eerste op TikTok worden gelanceerd. Dit kan moeilijk blijken. In september haalde Sony Music zijn catalogus uit Resso, wat bijvoorbeeld tot terugslag bij de gebruikers leidde.

TikTok heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar op dit verhaal.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in