ByteDance stuurt Douyin-inhoud naar TikTok · TechNode

0
24


ByteDance heeft de vice-president van Douyin, Zhi Ying, aangesteld om TikTok’s producten- en inhoudactiviteiten te leiden, aangezien TikTok een grotere focus wordt van de pogingen van het moederbedrijf om inkomstenstromen te diversifiëren, volgens een woensdagrapport van het lokale mediakanaal 36Kr.

Waarom het uitmaakt: De verhuizing van Zhi Ying weerspiegelt het belang van TikTok voor de omzetgroei van ByteDance, waarbij het in Peking gevestigde bedrijf meer van zijn succesvolle leidinggevenden wil betrekken bij de ontwikkeling van TikTok. In december verplaatste ByteDance ook Chen Xi, voormalig hoofd van de nieuws-app Jinri Toutiao, naar TikTok’s e-commerce productontwikkeling.

Details: Zhi Ying werkte voor PricewaterhouseCoopers en Uber voordat ze in 2016 bij ByteDance kwam, waar ze de operatie en marketing leidde van het korte videoplatform Huoshan. Later verhuisde ze om toezicht te houden op de marketing van Douyin en runde ze de video-sharing-app Xigua video van het bedrijf.

  • Zhi is “zeer bekwaam en heeft een sterke managementstijl, terwijl hij ook goed is in het uitbreiden van zijn bedrijf”, vertelden bronnen aan 36Kr.
  • Verschillende TikTok-managers, waaronder degenen die verantwoordelijk zijn voor gebruikersgroei, contentstijl en livestreaming, rapporteren nu aan Zhi, terwijl zij zelf rechtstreeks rapporteert aan Zhu Wenjia, hoofd van TikTok’s producten en technologie.
  • De omzetgroei van ByteDance vertraagde in 2022 en de dagelijkse actieve gebruikersgroei van zijn producten was lager dan verwacht, erkende CEO Liang Rubo tijdens een personeelsvergadering in december. Douyin, de zuster-app van TikTok, heeft zijn gebruikersbestand niet publiekelijk bijgewerkt sinds het in september 2020 aankondigde dat het meer dan 600 miljoen DAU had.
  • TikTok heeft momenteel wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers, waarbij de korte video-app een wereldwijde penetratiegraad van minder dan 20% heeft, terwijl Douyin in China bijna 54% heeft bereikt, meldde LatePost in oktober vorig jaar, daarbij verwijzend naar een TikTok-medewerker.

Context: ByteDance stuurt meer senior executives uit China met succesvolle staat van dienst naar TikTok in een tijd waarin Amerikaanse functionarissen de app steeds kritischer blijven volgen. TikTok CEO Shou Zi Chew zal naar verluidt volgende maand voor het Amerikaanse congres verschijnen in verband met de privacy en gegevensbeveiliging van het platform.

  • Meer dan 25 staten in de VS hebben TikTok verboden op apparaten die eigendom zijn van de overheid en een panel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal in februari stemmen over een totaal verbod om TikTok te blokkeren voor activiteiten in de VS.
  • ByteDance probeert ook uit te breiden naar overzeese markten met zijn teammanagementplatform Lark vanwege winstgevendheidsproblemen op de binnenlandse markt, meldde het Chinese mediakanaal Jemian begin januari.

Cheyenne Dong is een tech-reporter die nu in Shanghai woont. Ze behandelt e-commerce en detailhandel, blockchain en Web3. Maak contact met haar via e-mail: cheyenne.dong[a]technode. com. Meer van Cheyenne Dong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in