ByteDance, Pinduoduo lanceren overzeese e-commercesites in uitdaging voor Amazon

0
10


TikTok-eigenaar ByteDance heeft een website voor damesmode gelanceerd met de naam If Yooou. Pinduoduo lanceerde een e-commercesite in de VS genaamd Temu. De twee bedrijven zijn de nieuwste Chinese technologiereuzen die op zoek zijn naar de door Amazon gedomineerde internationale e-commercemarkt.

Mike Kemp | In foto’s | Getty Images

Pinduoduo en TikTok-eigenaar ByteDance lanceerden de afgelopen maanden e-commercewebsites in het buitenland, omdat ze proberen Chinese producten aan buitenlandse kopers te verkopen.

De verhuizing plaatst de twee Chinese technologiebedrijven op een botsingspad met Amazone als ze internationaal uitbreiden.

Pinduoduo, een van China’s grootste e-commercebedrijven, lanceerde vorige maand een Amerikaanse winkelsite genaamd Temu, die producten verkocht in categorieën van mode tot sport en elektronica.

Weken later lanceerde ByteDance, de eigenaar van de korte video-app TikTok, met het hoofdkantoor in Peking, een modewebsite met de naam If Yooou. Het wordt momenteel verzonden naar het VK, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Beide bedrijven willen het succes van Shein navolgen, het Chinese fast fashion merk dat nu naar verluidt 100 miljard dollar waard is en een groot klantenbestand heeft gevonden in de VS en elders.

ByteDance en Pinduoduo vertrouwen ook op grensoverschrijdende e-commerce, waarbij Chinese goederen worden verkocht aan buitenlandse consumenten. De Amerikaanse en Europese markten bieden ook een kans voor groei.

De push naar het buitenland komt op een moment dat techreuzen in China op zoek zijn naar nieuwe groeimogelijkheden, aangezien de binnenlandse economie voor uitdagingen blijft staan ​​als gevolg van het strikte Covid-controlebeleid van Peking en de verslechterende wereldwijde macro-economische omgeving.

Waarom China de technologie hard aanpakt - en wat nu?

“Ik denk dat ByteDance en [Pinduoduo] grijpen de kans om hun unieke social commerce-innovaties toe te passen op overzeese markten, vertelde Jacob Cooke, CEO van WPIC, een e-commerce technologie- en marketingbedrijf dat buitenlandse merken helpt verkopen in China, aan CNBC.

Pinduoduo weigerde commentaar te geven op dit verhaal, terwijl ByteDance niet reageerde op een verzoek om commentaar.

Pinduoduo en ByteDance e-commerce strategie

Grensoverschrijdende e-commercestrategieën van Pinduoduo, ook bekend als PDD, en ByteDance zullen verschillend zijn gezien hun verschillende sterke punten.

In China is PDD snel gegroeid door directe banden met leveranciers op te bouwen en hoge kortingen aan te bieden. Dat zou kunnen helpen als het gaat om het inkopen van producten om in de VS te verkopen en deze tegen lage prijzen te verkopen.

ByteDance draait ondertussen TikTok – een van ’s werelds populairste apps voor sociale media.

De algoritmen van ByteDance om consumenten op Tiktok te begrijpen, “plus het potentieel om het TikTok-ecosysteem voor de handel te gebruiken, zijn enorme voordelen”, zei Cooke.

Het Chinese bedrijf is niet nieuw in e-commerce in het buitenland. In het VK heeft het een winkelfunctie in TikTok waar merken en influencers video’s over producten maken en gebruikers die producten via de app kunnen kopen.

Maar het heeft nog geen succes gevonden.

[Pinduoduo and ByteDance] lage naamsbekendheid hebben en het vertrouwen van gebruikers moeten opbouwen.

Dmonstudio, een site voor damesmode die ByteDance eerder lanceerde, stopte na slechts een paar maanden in gebruik. En Fanno, een andere e-commercesite van ByteDance, heeft niet veel tractie gehad.

Zogenaamd livestream-shoppen is erg populair in China en bepaalde landen in Azië, maar het is niet echt van de grond gekomen in Europa of de VS De Financial Times meldde in juli dat TikTok de plannen heeft opgegeven om zijn livestream-e-commercestrategie in Europa uit te breiden en de VS

Dat zou een reden kunnen zijn waarom ByteDance is doorgegaan met een e-commerce shopping-website als aanvulling op zijn TikTok-winkelstrategie.

ByteDance en Pinduodudo zijn nieuwere Chinese bedrijven die internationale markten willen veroveren. Ali Baba en JD.comChina’s twee grootste e-commercebedrijven, zijn de afgelopen jaren overzee uitgebreid.

Amazon-uitdaging?

De pogingen van ByteDance en Pinduoduo om de e-commercemarkt te kraken, brachten hen in directe concurrentie met de Amerikaanse gigant Amazon.

Temu van PDD, dat producten in verschillende categorieën verkoopt, zal Amazon in prijs uitdagen.

De If Yooou-website van ByteDance zal concurreren met Amazon op het gebied van mode, een gebied waar het bedrijf met het hoofdkantoor in Seattle zijn inspanningen op wilde vergroten.

Maar beide kunnen voor een uitdaging staan ​​​​om de dominantie van Amazon te verdrijven.

Lees meer over China van CNBC Pro

Een van de redenen is dat consumentengedrag buiten China de voorkeur geeft aan het model van Amazon, aldus Cooke. Klanten gaan meestal naar Amazon om specifieke producten of merken te vinden die ze al hebben besloten te kopen, zei hij.

Daarentegen functioneren Chinese platforms zoals Alibaba’s Tmall en JD.com “meer als virtuele winkelcentra waar mensen browsen en deelnemen aan een digitale sociale ervaring.”

Pinduoduo en ByteDance “kunnen het aandeel van Amazon in bepaalde sectoren opeten, zoals Shein heeft gedaan, maar uiteindelijk zullen ze de wurggreep van Amazon op de Amerikaanse e-commercemarkt niet in gevaar brengen”, zei Cooke.

“Ze hebben te maken met een lage merkherkenning en moeten het vertrouwen van de gebruiker opbouwen.”

Hoe de Chinese Shein waardevoller werd dan H&M en Zara samen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in