Burning Man-evenement eindigt maar leeft voort via TikTok-video’s

0
102


Burners cruisen op een kunstauto op het Burning Man-festival in de buurt van Gerlach, Nevada, op zondag 28 augustus 2022.

Burners cruisen op een kunstauto op het Burning Man-festival in de buurt van Gerlach, Nevada, op zondag 28 augustus 2022.

Het Reno Gazette-Journal via AP

Burning Man Festival eindigde op maandag 5 september, na negen dagen in de woestijn van Nevada.

Maar festivalgangers zijn net begonnen met het posten op sociale media over het jaarlijkse Black Rock City-evenement waar het gebruik van mobiele telefoons beperkt is, volgens de Burning Man-helppagina.

TikTok-gebruiker Mariarekowski legde haar ervaring op het festival vast in een videoblog, ook wel een vlog genoemd.

“Een geweldige kerel bood ons een polaroid aan”, zei ze in de video.

Even later begint er een stofstorm en kun je haar horen zeggen: “Oh mijn god, een white-out hit, en het was zo krankzinnig. Het enige wat je kunt doen is je bril opzetten, je bandana omdoen en hopen dat je niet… ergens tegenaan botst.”

Een persoon zette het record recht over een misvatting over het festival.

“Mensen denken dat Burning Man een stel mooie vrouwen is die rondrennen in de woestijn, maar het zijn eigenlijk windstoten en stofstormen van 70 mijl per uur”, zegt iemand in de video.

In een andere video van dezelfde gebruiker liet ze kijkers haar met stof bedekte pizza, vuurwerk en het ‘verbranden van de man’ zien, die ze beschreef als ‘de grootste brand’ die ze ooit had gezien.

TikTok-gebruiker BobbyHedglintaylor plaatste ook een video van de historische verbranding van de man die zaterdag van het festival plaatsvindt.

De verbranding van de man wordt de volgende dag gevolgd door een ’tempel’-verbranding, waar ‘eenmaal gebouwd, de helende energieën al diegenen omarmen die op zoek zijn naar reflectie, oplossing, bevrijding en vernieuwing’, aldus de website van het festival.

Gebruiker Biancacp__ ging naar Tik Tok om haar ervaring met de geliefde tempelbrand te laten zien.

“Ik bezocht de tempel op een middag en huilde de hele tijd dat ik er rondliep”, schreef ze.

“Iedereen kan samenkomen om te delen in de ervaring van het herinneren van het verleden, het eren of vervloeken van het heden en het nadenken over de toekomst.”

Elke TikTok toonde kijkers weer een ander iconisch gezicht bij Burning Man.

Een gebruiker plaatste een video van de kunstauto “El Pulpo Mecanico”.

“El Pulpo Mecanico” is ontworpen en gebouwd door Duane Flatmo in Arcata, Californië, en is een combinatie van kunst en technologie die is veranderd in één, volgens de website.

Andere gebruikers, zoals xxxdanielcd, toonden meer kunstauto’s, waaronder een limoengroene, een op een draak geïnspireerde en een koepelachtige.

“Naast beschilderde, versierde en gewijzigde auto’s, zijn de rijen van kunstvoertuigen op de playa uitgegroeid tot brandweerwagens, bussen, fietsen, scooters, motorfietsen, golfkarretjes en allerlei mobiele voorwerpen op wielen die dienen als transportmiddel. van een soort”, zei Harrod Blank in een blogpost op de Burning Man-website.

Het zien van unieke auto’s is niet het enige wat je bij Burning Man kunt doen.

TikTok-gebruiker Deeeaytch plaatste een video met dansen en veel muzikale festiviteiten die plaatsvonden tijdens het festival.

De meeste verhalen waren positief, maar er waren er een paar die gericht waren op de rotzooi van het verlaten van het festival.

Een account ondertitelde een TikTok, “branders, was het het waard”, met een drone die uitdraait en honderden auto’s laat zien die vastzitten in het verkeer.

Commentaren op de video waren er snel bij om hun gebrek aan interesse om naar het festival te gaan te delen.

“Hoe meer clips van Burning Man ik zie, hoe meer ik nooit meer wil gaan”, zei iemand.

Een ander zei: “Kon me niet betalen om daarheen te gaan.”

Burning Man houdt zich aan 10 principes: radicale inclusie, gifting, decommodificatie, radicale zelfredzaamheid, radicale zelfexpressie, gezamenlijke inspanning, maatschappelijke verantwoordelijkheid, geen spoor achterlaten, participatie en directheid, volgens haar website.

“Het was een week van liefde en tranen, hitte en stof, groei en vreugde, ontdekking en acceptatie, bevrijding en vernieuwing. Terwijl je je uitrusting afstoft, neem je de tijd om na te denken over je week in Black Rock City, contact te maken met je vrienden en voor je lichaam te zorgen. Veilige reizen tot volgend jaar’, zei Burning Man bij het afscheid van dit jaar.

Black Rock City ligt ongeveer 120 mijl ten noordoosten van Reno.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in