Burgemeester van Niagara Falls getikt over TikTok-stunt

0
243


Artikel inhoud

Een gevaarlijke stunt op TikTok heeft de politie en de burgemeester van Niagara Falls van streek gemaakt.

Artikel inhoud

Hij begint met een waarschuwing: “Deelnemen aan deze activiteit kan ertoe leiden dat u of anderen gewond raken.”

De video is honderdduizenden keren bekeken.

“Je moet de watervallen en het water respecteren”, zei de burgemeester van Niagara Falls, Jim Diodati, maandag. “We begrijpen de aantrekkingskracht ervan, maar je moet de kracht van dat water respecteren.”

Het gebied waar de video is opgenomen, wordt te allen tijde in de gaten gehouden, dus de TikTok-stunt is waarschijnlijk heel snel gemaakt, zei Diodati.

“Daar zijn wetten tegen en er zijn boetes aan verbonden”, zei de burgemeester. “Iemand zet het leven van politie en brandweerlieden op het spel om extra likes op sociale media te krijgen.”

Artikel inhoud

De andere grote zorg, zei de burgemeester, zijn copycats.

“Indrukwekkende kinderen zullen dat zo cool vinden. Weet je, ze worden influencers genoemd omdat ze invloed hebben’, zei hij. “En Niagara is over de hele wereld bekend. Het is echt zorgwekkend.”

AANBEVOLEN VIDEO

Onze excuses, maar deze video kan niet worden geladen.

De burgemeester is dankbaar dat niemand gewond is geraakt, “maar we weten niet wat de langetermijninvloed is van degenen die deze TikTok bekijken.

“Het tart het gezond verstand – en met welk doel? Extra likes op social media?” hij zei.

De parkenpolitie, zei de burgemeester, zal deze persoon uiteindelijk arresteren.

“Dit wordt dwerggroei genoemd en er zijn wetten tegen. Het brengt politie en brandweerlieden in gevaar als ze iemand moeten redden. En het verscheurt hun hart als ze een lichaam moeten ophalen. Ondanks alle schoonheid van de watervallen, is het ook erg krachtig en velen zijn hier omgekomen’, zei Diodati.

“Dit was een heel, heel slecht idee.”

Van zijn kant schrijft de kunstenaar die bekend staat als Phantabae dat hij geen hoogtevrees heeft en stuurde hij een Instagram-bericht om te illustreren dat de video niet zijn eerste poging tot Niagara Falls was.

Screenshot als TikTok-gebruiker @phantabae, terwijl hij zichzelf beschreef als 'professionele waaghals' terwijl hij gevaarlijk dicht bij de rand van de Niagarawatervallen neerstrijkt.  TikTok/@phantabae
Screenshot als TikTok-gebruiker @phantabae, terwijl hij zichzelf beschreef als ‘professionele waaghals’ terwijl hij gevaarlijk dicht bij de rand van de Niagarawatervallen neerstrijkt. TikTok/@phantabae

“Ik ken de ernst van de situatie en daarom heb ik een disclaimer geschreven”, zei hij. “Ik ben hier niet nieuw in, ik ben hier trouw aan. Fotografie en digitale kunst is wat ik creëer door middel van mijn visies.”

Phantabae is de in Peru geboren fotograaf/kunstenaar Ethan Hunt; zijn werk heeft een sterke draad van fantasie en hij lijkt Photoshop te gebruiken om de realiteit te verbeteren in veel van het werk dat hij plaatst.

Artikel inhoud

De politie van Niagara Parks zette ondertussen ook hun gedachten op sociale media.

“@NiagParksPolitie is op de hoogte van een geposte ‘selfie’-video van een mobiele telefoon van een persoon boven de keermuur van de Horseshoe Falls. Onderzoek in verband met de zaak is aan de gang. Een veroordeling voor het uitvoeren van een stunt/prestatie die in strijd is met de Niagara Parks Act kan resulteren in een boete tot 10.000 dollar”, zeiden ze op Twitter.

Kunst is lang leven is kortje kan zeggen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in