Buffalo tieners gedood bij auto-ongeluk verbonden met TikTok Trend

0
14


De Kia Sportage is geïdentificeerd als het model dat de meeste deelnemers proberen te stelen.

De Kia Sportage is geïdentificeerd als het model dat de meeste deelnemers proberen te stelen.
Afbeelding: Mateusz Rostek (Shutterstock)

De Kia Challenge is een zorgwekkende trend op sociale media waarbij deelnemers proberen de gelijknamige auto te kapen met behulp van een USB-kabel. De scherpe uitdaging is tragisch geworden, aangezien de nasleep van een mislukte poging in Buffalo vier tieners het leven kostte.

Uitdagingen op sociale media zijn meestal onschuldige pogingen om op de hype-trein te springen van welke meme of welk fenomeen dan ook waar het internet collectief voor geobsedeerd is. De inzet is relatief laag in zoiets als de nu huiveringwekkende Mannequin Challenge uit 2016, maar soms kan de zoektocht om mee te doen aan het plezier zuur worden.

De Kia Challenge is/was een trend op sociale media op de video-app TikTok die deelnemers instrueerde hoe ze een Kia konden stelen met niets meer dan een USB-kabel of telefoonoplader. Wat kan er fout gaan? Bij een auto-ongeluk in de staat New York kwamen vier tieners om het leven en één die in het ziekenhuis is opgenomen, houdt mogelijk verband met de virale trend.

Volgens berichtgeving van Insider, lijken zes tieners in Buffalo hun handen te hebben uitgeprobeerd bij de Kia Challenge, waar gebruikers worden aangemoedigd om nieuwere Kia-modellen te kapen met een USB-kabel om het contact te starten. De groep tieners kreeg op 24 oktober een auto-ongeluk op Route 33 in Buffalo, dat leidde tot vier doden, één ziekenhuisopname en één relatief lichte verwonding. De politiecommissaris van Buffalo, Joseph Gramaglia, zei: in een mediabriefing op maandag dat dit incident verband houdt met de Kia Challenge.

Een snelle zoektocht op TikTok laat zien dat de Kia Challenge in juli en augustus van dit jaar een hoogtepunt in populariteit lijkt te hebben bereikt op de app, en De Washington Post meldt dat de Kia Sportage het model is waar de meeste Kia Challenge-deelnemers zich op richten. Video’s op TikTok leggen uit dat zowel Kias als Hyundais het onderwerp waren van de uitdaging.

Kia heeft het verzoek van Gizmodo om commentaar op de Kia Challenge niet onmiddellijk teruggestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in