Bronnen beschikbaar voor het blokkeren van TikTok en andere apps – InkFreeNews.com

0
10


Nieuwsbericht

INDIANAPOLIS – Procureur-generaal Todd Rokita herinnert ouders eraan dat ze middelen beschikbaar hebben om hen te helpen toezicht te houden op de online activiteiten van hun kinderen, inclusief het blokkeren van apps zoals TikTok.

Todd Rokita

“Zelfs als we maatregelen nemen om TikTok en andere Big Tech-bedrijven ter verantwoording te roepen, erkennen en respecteren we ook de primaire rol van ouders bij het behartigen van de belangen van hun kinderen”, aldus Rokita. “We zijn hier om de moeders en vaders van Hoosier op alle mogelijke manieren te ondersteunen.”

Voor meer informatie over het monitoren en controleren van de activiteit van kinderen op Apple-apparaten zoals iPhones en iPads, gaan ouders naar: https://support.apple.com/en-us/HT201304

Voor ouders van kinderen die Android-apparaten gebruiken, is de link voor Google Play: https://support.google.com/googleplay/answer/1075738?hl=en

Eerder in december heeft procureur-generaal Rokita twee rechtszaken aangespannen tegen TikTok in verband met valse beweringen van het bedrijf over zijn app voor het delen van video’s.

De eerste rechtszaak beweert dat TikTok kinderen naar het platform heeft gelokt door middel van een verscheidenheid aan misleidende voorstellingen die aangeven dat de app alleen “zeldzame/milde” seksuele inhoud, godslastering of verwijzingen naar drugs bevat – terwijl de app in werkelijkheid vol staat met extreme voorbeelden van dergelijke materiaal. Een essentieel onderdeel van het bedrijfsmodel van TikTok is het presenteren van de applicatie als veilig en geschikt voor kinderen van 13 tot 17 jaar.

De tweede rechtszaak beweert dat TikTok heel veel zeer gevoelige gegevens en persoonlijke informatie over consumenten in Indiana heeft en die consumenten heeft misleid door te geloven dat deze informatie wordt beschermd tegen de Chinese overheid en de Communistische Partij.

In een video die hier en ook hieronder is gelinkt, bespreekt procureur-generaal Rokita het beschermen van Hoosier-families tegen TikTok.

Printvriendelijk, pdf en e-mail

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in